Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

,dziwne że tyle przelazła,bo końcówka to był totalny gruz,

Sorry 81 była, jakieś awarie były ale to zazwyczaj coś z zapłonem, później to założyłem mechanizm sprzęgłowy od shl m11 i bez dekla jeździłem żeby szybko naprawić w razie czego...Na zębatce od cz albo kobuza 105 tylko dotykała jak mocno nie wiało :) Listonosz kiedyś jeździł tą z wielką lampą z końca produkcji i nie narzekał. Ale jeździł delikatnie, jedynka, rozpęd do połowy gazu, sprzęgło 5sekund  pam pam pam pam i dwójeczka, włączając trójkę czynność powtarzał i max 60km/h:) 

Opublikowano (edytowane)

Ustawienie zapłonu to nie awaria,sprzęgła co jak co ale to się nie pie.......,Większa zębatka dla tego padalca to było przerost formy nad treścią. Bez dekla to co? ta nakrętka odkręcała się?,no tu to mały dekielek w wfm,byłoby cały boczek,a nie tak samo ,tylko na iskrowniku ta ,,miska''. Przepraszam,mały dekielek w wfm.

Edytowane przez kizak
Opublikowano
11 godzin temu, kizak napisał:

koniec lat 809_9 w sklepie nie wiele a na zabawie pod płotem9_9,etz ciągana do chałupy drutem od pastucha9_9,gorzała pita z klosza od kierunkowskazu9_9 godzina 3,żaby kumczą,ręka na....,manetce gazu9_9

Oj święte słowa , teraz młodzi to nie mają pojęcia o czym piszesz 

Opublikowano
10 minut temu, Marecki2922 napisał:

Oj święte słowa , teraz młodzi to nie mają pojęcia o czym piszesz 

Oj ja pamiętam a najlepsze w tym wszystko było przymusowe wojo,szkoła życia i pijaństwa,handlu ropą za wódeczkę i koszarówki.To były czasy.

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Kolega mi opowiadał że jak się kiedyś z kolegami napił to chodzil i zbierał po ogródkach lampki solarne bo im się spodobały 😂

A to u mojej teściowej musieli być, bo też jej kiedyś zawinęli

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie byłem bo Do bo D dostałem ale kumple byli więc wszystko wiem jak było.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
16 minut temu, Rolnik7343 napisał:

siano u brata, rolnika ? :D

Nie, dwa hektary wydzierżawilem żeby dla dwóch królików nazbierać😂 oczywiście że u brata

4 minuty temu, Bananek napisał:

u Cezara ;)

Tak jest, on Czarek, a ja Darek

Opublikowano

Ja jestem z tego rocznika gdzie znieśli już wcześniej obowiązkową służbę wojskową 91 rocznik ale najważniejsze nie jestem z pokroju chłopców w rurkach i znam dyscyplinę  i wiem co to ciężka praca i teraz wszystko co robię to solidnie a teść mi ciągle gada że za solidny jestem (wszystko wysprzątane, nie ma rozpierduchy na podwórku). I to wszystko na wsi na gospodarce robi magister inżynier zarządzania,ale specjalizację mam rolniczą 😀

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v