Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I nas jak jeden nie zapłacił za presowanie i gościa w Ch... zrobił to skończyło się na tym że tłucze się na 2 ha z jakimś starym claasem rolantem i c330 bo już nikt mu nie chce usług robić a kombajn mu jeden znajomy 3 wioski dalej 10 km kosić jeździ 

Opublikowano

Swoje lata już mają to ceny niebieskich rekordów będą coraz niższe , A te widać trochę zmęczone życiem już są😏

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.07.2019 o 11:20, bratrolnika napisał:

Nie wiem jakie są realia na Podlasiu, ale myślę że jak tyle ceni to wcale nie znaczy że po tyle sprzeda. 

Tak to prawda. Na zachodzie Podlasia w ubiegłym roku po 60zł bela-sam zbierasz i to jeszcze po prasie walcowej metal fach- po pasowej i 150cm to jak kolega pisał 80zł co najmniej. Za drogo? To w promieniu 100km nie kupisz taniej i najmuj tira wyciągaj sprzęt po 100bel i wyjdzie ci to samo. 

Dnia 7.07.2019 o 11:40, kopin napisał:

ugadali się to fakt,ale czy qtas? wiesz u mnie jest taki jeden mądrala od krów,skupuje słomę i sam sobie zwija,tyle że przeważnie tylko raz u gospodarza,u sąsiada jak pozwijał swoją zwijką to możecie wierzyć albo nie ale kręcił wałek jak zmierzyłem 125-130 cm i zębów od tura nie umiałem wbić,rolki ważyły po ok.400kg

fakt że on zwijkę zmienia co 2-3 lata

Co to za określenie zwijka? Jak bym starego dziadka co tylko snopowiązałko robił i prasy belującej na oczy nie widział słuchał. 

14 godzin temu, Ursus932 napisał:

Podobno wpadli bo do dopłat zgłosili... :D

Edytowane przez stuart
Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Bo czemu ? U nas też się mówi zwijka ;) na forum też zawsze pisze "zwijka, zwijki"

Trzeba czymś błysnąć;-)

Powiedziała mucha pokazując złoty ząb ;-0

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, stuart napisał:

Tak to prawda. Na zachodzie Podlasia w ubiegłym roku po 60zł bela-sam zbierasz i to jeszcze po prasie walcowej metal fach- po pasowej i 150cm to jak kolega pisał 80zł conajmniej. Za drogo? To w promieniu 100km nie kupisz taniej i najmuj tira wyciągaj sprzęt po 100bel i wyjdzie ci to samo. 

Co to za określenie zwijka? Jak bym starego dziadka co tylko snopowiązałko robił i prasy belującej na oczy nie widział słuchał. 

Podobno wpadli bo do dopłat zgłosili... :D

Gdzie tu rozum jak można mieć za 65-70 zł z transportem na podwórku?

Opublikowano

jak bym miał w tej cenie kupić tyle zwijek co kupiłem od zeszłych żniw to by sie z torbami poszło ...

sąsiad po żniwach bedzie miał słomę do sprzedania i ostatnio sie pytał czy słomy bede potrzebował, od razu powiedziałem że wezmę ale więcej jak 40zł za zwijkę nie dam ... zwijki po krone łańcuchowej zmiennokomorowej

Opublikowano
7 minut temu, stuart napisał:

65-70 to po sipmie. :)

60-65 po łańcuchowej lub walcowej  z pasówki 70. Wszystkie jednak takie jak na handel. Z pasówki 190 kg 120cm. Dobrze zbita powinna ważyć 230-250 kg. 

Opublikowano

Widać wierny fan. Co rusz tylko tu wklejasz filmiki. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

oglądam bo lubie się pośmiać z tego co oni gadają ;) tam mądrze gada tylko ten "Pan Irek"

Ja akurat oglądam szoko12 też, mądrze gada i się nie cwaniaczy a ten zrobi wszystko dla suba, nawet już jego dziewczyna się wygina na tym filmie co dałeś link.Nie długo będzie.... bo to się najlepiej sprzedaje....dla sub.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
43 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

oglądam bo lubie się pośmiać z tego co oni gadają ;) tam mądrze gada tylko ten "Pan Irek"

Mnie to wk***ia  , zachowują się jak idioci Ale tak jak mówisz Irek jest ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v