Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik7343 napisał:

ludzie teraz nic nie kupują, byłem u znajomego co sprowadza i sprzedaje maszyny i mówi że od jakiegoś czasu juz nie ma zainteresowania maszynami ... wszystko stoi i czeka na kupców

Bo kto kupi używane z zachodu co ma godzin pracy x10 co u nas.Ja czasem coś kupię używanego, ale takie maszyny, co sam nie wiem czy będę, robił rok lub 3 lata.

Opublikowano

jak bedziesz to zapraszam na kawę bo to kawałem ode mnie :P

Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

Bo kto kupi używane z zachodu co ma godzin pracy x10 co u nas.Ja czasem coś kupię używanego, ale takie maszyny, co sam nie wiem czy będę, robił rok lub 3 lata.

po prostu efekt suszy i dużych strat we wszystkich kierunkach rolnictwa ;) wcześniej było większe zainteresowanie maszynami

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie effect suszy, ja na nową przyczepę Wieltona czekałem 6 miesięcy.Ludzie kupują nowe.

Bo wiadomo ze ciągnikiem będę obrabiał pole, chodzi o zboże 20 lat i woził zborze 30 lat a jak ziemniaki,bydło,aronie,porzeczki, może dać d*py i poco kupować nowe.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

Teraz ci co mają kupować to czekają na final modernizacji 

jak kase dają to fajnie ale jak później jest sie uwiązanym i trzeba tańczyć tak jak oni zagrają to już sie robi pod górkę

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

jak kase dają to fajnie ale jak później jest sie uwiązanym i trzeba tańczyć tak jak oni zagrają to już sie robi pod górkę

A propos tańczenia... Co to ten "Plan nawozowy" ? 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam już trochę lat i powiem tak, ludzie zawsze uprawiali zborze i uprawiać będą i ziemi nie przybędzie, Wienc nowy ciągnik czy przyczepy to pewna inwestycja na lata nawet jak byś poszedł do pracy.

4 minuty temu, stuart napisał:

Każdego kto zna odpowiedź! 

Robisz w zeszycie w domu taki opis i trzymasz w razie kontroli.ODR ci zrobi jak nie wiesz jak.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@kopin czuwa całą dobę 😂🤠

7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Za 100 k nowego ciągnika nie kupię a z używķą wiadomo jak może być 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sumek666 napisał:

@kopin czuwa całą dobę 😂🤠

Za 100 k nowego ciągnika nie kupię a z używķą wiadomo jak może być 

Ja za 100 to bym nie parzył prow ale żeby coś kupić to trzeba 400 i nie wiem czy by starczyło, jest tyle opcji.A to ogumienie,amortyzowana oś,skrzynie biegów,wy poszarzenie kabiny,hydrauliki z przepływomierzem,obciążniki i aby coś fajnego złożyć na 20lat trzeba kasy.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v