Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo mało litrów. Taka pojemność to raczej na małe gospodarstwo, a w takich(jak patrzę po forum) to raczej wola kupić nowego polskiego biardzkiego za 4 czy 5 tysi, jak zachodni 30paro letni. Bo to przecież stare i części nie będzie i w ogóle.. 

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

parenaście km ode mnie jest na sprzedaż gospodarstwo podobnej wielkości z 40 krowami park maszynowy w miarę nowy -3 fyndy , claas avero, dwie ładowarki  DF i mały weidemann, Jaguar 860 , dom w miarę z początku lat 90 ,ziemia bardzo dobra wszystko za 11 baniek i chętnych brak

kto mając 11 melonów gotowizny będzie chciał grzebać się w gównie i błocie?

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

@soltys48 większość ogłoszeń sprzedaży gruntów w wlkp jest z północy. Złotów, Trzcianka, Piła. A u mnie nic. :/

Jak słyszę ten durny tekst, że nie ma następców to mi się śmiać chce. 

A ty jesteś w 100%pewny tego że będziesz miał następcę? 

Opublikowano

Nie cytuj poprzedniego posta :)

ja? Nie wiem. Młody ma jeszcze ze 20 lat na decyzję poza tym wieś staje się mocno kolonizowana przez miastowych :/

Pisząc o następcach mam na myśli to, że znam tylko JEDEN przypadek gdzie młody dostał ziemię i wydzierzawił sąsiadowi bo ma swoją firmę. Resztą gospodarzy w okolicy to jest przedział wieku 25-35 lat i 65+ którzy do śmierci nie rozstaną się z 60tką i plugiem, ale tych to na palcach jednej ręki policję i wiem, że ta ziemia raczej do mnie nie trafi. 

Opublikowano
36 minut temu, sumek666 napisał:

@soltys48 większość ogłoszeń sprzedaży gruntów w wlkp jest z północy. Złotów, Trzcianka, Piła. A u mnie nic. :/

A wiesz dlaczego?

Bo u nas najwięcej ziemi PIZNANIAKI nakupily i teraz sprzedają 

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Czemu się śmiać u nas są gospodarstwa co maja po 40 ha i 50 ha jest ich 5 i maja po 2 córki , nie chcą słyszeć o gospodarce , starzy sami robią puki mogą , a dzieci sprzedadzą , następcy niema .

• Like 1
Opublikowano

młody mój był na robocie koło RZeszowa to mówi że takie cuda jak tam zrobili w ostatnich latach to nigdzie ,po 5 km asfaltu,do tego wodociąg i kanaliza,na koncu nitki 5 domów z tego 1 podłączony bo reszta nie chce płacić za wszystko,ale porobione już jest

5 minut temu, sumek666 napisał:

Pójdzie pójdzie. Świnie im wybili i teraz dzięki pisuarom mają mniej roboty. 

@galan99 gdzie? Bo chyba nie w wlkp

• Like 2
Opublikowano

Lasery mają ogólnie dobrą opinię i kto ma nie narzeka. Sam kiedyś takie przeglądałem. Trzeba obejrzeć tylko coś tanio sprzedaje?

Opublikowano
1 minutę temu, kopin napisał:

młody mój był na robocie koło RZeszowa to mówi że takie cuda jak tam zrobili w ostatnich latach to nigdzie ,po 5 km asfaltu,do tego wodociąg i kanaliza,na koncu nitki 5 domów z tego 1 podłączony bo reszta nie chce płacić za wszystko,ale porobione już jest

Na wschodzie to jest koszmar ceny marne , bo brak przemysłu , skupów , wszystko sp***dala zagranicę , bo tu się nie dorobić , tylko garba .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v