Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Jakbyście byli zainteresowani mogę dać namiar na IHC 644 z ładowaczem, silnik nominał ,wygląd dst

Kasa niższa 

Info przekazane, ale nie wiem czy coś z tego wypali bo mamy do czynienia z myśleniem, że innego ciągnika niż 30 i 60 to na pewno nikt nie będzie umiał naprawić a tak to ma już swoich sprawdzonych mechaników. ¬¬ Nawet o takim U902 nie chce słyszeć. :)

Opublikowano
22 godziny temu, jahooo napisał:

Ostatni wyrób fabryki to 1988, potem jeszcze 3p i składaki "z garażu" rejestrowane jako nowe. ewentualnie jakieś z eksportu, co nie poszły

nie zmienia to faktu, że konstrukcja i założenia techniczne pochodza z końca lat 60-tych

3p miałem też 93 rok zarejstrowany w 94. 

Jeden i drugi malowane były oryginalnie w kolory masseya tj. czarny blok i podnosnik , czerwone maski, srebrne koła

Opublikowano

Ojciec kupował 3p w 1988 to C-360 już były niedostępne w sprzedaży. Można było zamówić wymianę silnika na C-360 z wymiana wałka sprzęgłowego, za dopłatą w Agromie. Wiem , że była później partia eksportowych, która wróciła do kraju.

Opublikowano

Rysiek ty zobacz czy ta boczną burtę jak otworzysz górą to czy dasz radę ją sam zamknąć, żeby się potem nie okazało żeś otworzył i cię poskładała, a jak już się wyleczysz to w drugą stronę pół wsi będzie musiało ją dygowac

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Rysiek ty zobacz czy ta boczną burtę jak otworzysz górą to czy dasz radę ją sam zamknąć, żeby się potem nie okazało żeś otworzył i cię poskładała, a jak już się wyleczysz to w drugą stronę pół wsi będzie musiało ją dygowac

Hydraulike trzeba dołożyć haha 

Opublikowano

Ile taka burta może ważyć ? No a właściwie po co ma ściągać ?

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Koszt remontu skrzyni Vario fendt 939 z robocizna 60 tys netto

10-12k euro kosztuje cała skrzynia.

Vario to jest część wymienna . Kolega miał fendta 817 vario i była faktura na wymiane skrzyni 12 500 E z robotą

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, bratrolnika napisał:

To najwyżej takie zamykajke założę, na a nadstawki sam też nie zdejmę ani nie założę.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
17 minut temu, KlimekPL napisał:

Info przekazane, ale nie wiem czy coś z tego wypali bo mamy do czynienia z myśleniem, że innego ciągnika niż 30 i 60 to na pewno nikt nie będzie umiał naprawić a tak to ma już swoich sprawdzonych mechaników. ¬¬ Nawet o takim U902 nie chce słyszeć. :)

Jak zachodniego niechce to jak pisałem wyżej niech poptrzy na zetory typu 6718 5711 i tym podobne. Jego mechanicy 60 zrobią to i to ogarną

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Dobra . No ale dlaczego nikt nie pyta - Dlaczego germańska ? :ph34r:

bo pług i dzondyr już go przekonał że germańske lepsze 

53 minuty temu, galan99 napisał:

Zaczyna się niestety traktory 30 letnie Niemieckie i nie tylko , było pięknie przez kilka lat i zaczynają się sypać , koszta dochodzą do 30 tyś kasy brak na nowe , szukają starych części , i bywa że i nowe gwarancja się skończyła i skrzynia padał , to sprzęgło , koszta poniesione płynność finansowa zachwiana i problemy na całego .

no to co zrobisz , znajomy kilka lat męczył DFa agrotrona 4.85 z turem i robota szła z palcem w d*pie bez problemów i wysiłku choć  ciągnik w pi*de dostawał to sie nie psuł a gościu może kilkanaście ha swego męczy, opasy trzyma i pracuje w jeszcze w budowlance za dobry pieniądz , a od 2 latzamiast df-a farmer 310 

i dla ojca też kiedyś też jego ojciec radził szukać zachodniego lepszego ciągnika a nie kolejnego zetora pomimo że mieliśmy mniejsze gospodarstwo i dochody oraz ,  moglibyśmy być w przypadku awarii z przysłowiową ręką w nocniku ale z drugiej strony głowę i serce nieustannie zaprząta myśl i chęc posiadania i pracy porządnym nowocześniejszym  , lżejszym w obsłudze i wygodniejszym zachodnim ciągnikiem choć to raczej poza zasięgiem 

Przed chwilą, sumek666 napisał:

Kopin seks za pieniądze wychodzi taniej 🤣

zależy , jakby dobra zona była to i co noc by chciała  więc teoretycznie sporo $ nie idzie w niepamięć ale za to zona wierność męża zagwarantowałaby sobie na długo 

uprzedzając komentarze , slyszałem ten kawał o małżeństwie spacerującym na targu z bykami

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

slyszałem ten kawał o małżeństwie spacerującym na targu z bykami

ja nie ^_^

Opublikowano

.. wyjeżdżał tylko w pogodne dni skosić 30 arów .. - no naprawdę ^_^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v