Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontento , chyba to Ty masz problem . U mnie kosmitów nie ma .

Opublikowano

51 tysięcy za Bizona :D Pewnie jakiś fanatyk łursusa/fetora kupi i spełni swoje marzenie rodem z prlowskiej rzeczywistości.

Opublikowano
18 godzin temu, KlimekPL napisał:

A powiedzcie, czy można kupić coś sensownego w budżecie do max 13tys do gospodarstwa 25ha? 20ha łąk i 5 ornych. Do tego 15 sztuk bydła. W gospodarstwie jest już ciapek z turem 3-sekcyjnym i potrzebny mu mocniejszy kolega do kosiarki i pługa ale czy w tym budżecie znalazłaby się sensowna alternatywa dla C-360? Pytanie grzecznościowe, szukamy ciągnika dla kolegi a jak na razie tylko sześćdziesiątki ogląda. Więcej kasy nie da rady wyłożyć.

Jakbyście byli zainteresowani mogę dać namiar na IHC 644 z ładowaczem, silnik nominał ,wygląd dst

Kasa niższa 

Opublikowano
9 godzin temu, stempos1980 napisał:

Ja jak bym sobie kupił jumuza to chyba by mnie wyśmiali w okolicy

ja tam wiem jedno jeszcze przyjdą czasy , że te zachodnie będą stali w pokrzywach , bo wielu nie będzie stać na naprawić jak się zepsują , bo kupili żeby się pokazać .

• Haha 2
Opublikowano

Zaczyna się niestety traktory 30 letnie Niemieckie i nie tylko , było pięknie przez kilka lat i zaczynają się sypać , koszta dochodzą do 30 tyś kasy brak na nowe , szukają starych części , i bywa że i nowe gwarancja się skończyła i skrzynia padał , to sprzęgło , koszta poniesione płynność finansowa zachwiana i problemy na całego .

• Like 1
Opublikowano

@galan99 nie to że bardzo się na zachodnich znam, ale jaka naprawa zachodniego ciągnika wyniesie 30tys.zł???? jak ktoś dba, i stara się utrzymać w sprawności ciągnik to raczej nie możliwe włożyć w ciągnik na raz 30tys.zł. chyba że piszesz o fakcie że ktoś kupił ciągnik w 2007r, i od tego czasu nawet grosza w niego nie wsadził, to wtedy może i tak, ale przy takim użytkowaniu to nawet  na naprawę generalną c-360 może braknąć 20tys.zł

Opublikowano

Tydzień temu czy dwa stał w Grójcu zakurzony za 100tys  wrzuciłem linka.

Wczoraj już u tego handlarza za 107, ale widać dzwonią bo już 110tys.

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika koszt uszczelniacz do skrzyni Vario ML to ok 8-10 tyś w zależności od modelu. Drugie tyle albo i troszkę więcej kosztuje robocizna - zdjęcie kabiny, wyciągnięcie skrzyni, wymiana uszczelniaczy, montaż skrzyni i kabiny. :)

30 tyś to można wsadzić, jeżeli jakiś mistrz musi całą skrzynię wymienić. Na pewno remont silnika nie będzie droższy niz 5-6 tyś. Poza tym remont silnika jeżeli nie ma żadnych przygód to ja myślę, że 10-15 tyś godzin pociągnie a w tym czasie zrobi 1000x więcej niż te nasze śmieszne 60tki. Co innego osprzęt silnika. Jedna sprężarka o zmiennej geometrii kosztu je ok 5 tyś netto natomiast klasyczna turbosprężarka ok 3 tyś. Remont pompy paliwa to ok 8 tyś zł.

Najważniejsze: 

Takie grube remonty w zachodnich to się robi co 10 lat a nie jak w naszych co roku no góra dwa lata. Nikt tutaj mi nie wmówi, że Ursus jest w stanie zrobić więcej roboty niż John Deere :)

FB_IMG_1545925209014.jpg

Edytowane przez sumek666
Literówka
  • Like 1
Opublikowano

ech, chyba w okolicy dobrego mechanika nie masz, nasza 330m remont miała w 2007, do 2011 jako jedyny ciągnik na 13ha (krowy i warzywa), i gdyby w zeszłym roku pierścionek nie pękł to by dalej chodziła (aktualnie 200mtg rocznie)

a co do kosztów naprawy-pisząc poprzedniego posta widziałem że ktoś zaraz wyciągnie na wierzch Fendta i jego skrzynię Vario....

poda ktoś link jak wygląda ten uszczelniacz za 8-10tys. euro do Fendta????

Opublikowano

Euro? Złotych nowych polski. Niedaleko mnie jest zakład,który tym się zajmuje. Podobno ludzie z zagranicy przyjeżdżają naprawiać u nich. Skrzynia Vario jest wielkości transportowki dla kota :P

to jest kilka czy kilkanaście uszczelniaczy. 

Vario "słynie z kosztownej naprawy" ale tak na prawdę jak w jakiejś skrzyni dojdzie do wymiany kół zębatych to są ceny :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v