Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Za późno, wczoraj zamówiłem. U mnie będzie tylko czasem koło podpompowac i mam nadzieję, że coś spróbuję pomalować. A jak nie będzie zdawało egzaminu, to zrobię jak napisałeś. 

Mam kilka lat taki sam i jest ok. Kiedyś nawet taśma kopaczk go złapała i rozciągnęła do granic możliwości wyciągając na nim sprężarkę z garażu 😆 po wszystkim  wrocil do stanu pierwotnego 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, bratrolnika napisał:

nie liczę żadnego złomu, często dzwonią dziadki i mówią że mają lux rozrzutnik, że paka zgniła ale ramy lux, to by może wywrotkę zrobił

jedziesz, bierzesz śrubokręt i wbijasz go w tą lux ramę jak w masło...

i najczęściej dziadek ma fantazje żeby na ramie rozrzutnika zrobić pakę 2,4x4m, burty 1m, dolne otwieranie, wywrot 3 strony i wszystko inne co można sobie zamarzyć, i najczęściej ma na to z 4-5tys.zł...

To mi by starczyło długość taka jak ramy, szerokość do 2m i burty pół metra. Tak żeby mi zbiornik rekorda wszedł. Wywrot na tył starczy.  Zsyp z tyłu i to wszystko. :)

Kuźwa. Jak on chce 3 kola, to ja może jednak nie umrę biedakiem :) Tylko ile cenić za 2osiowy(na rwaorach) ? :)

Ps srubokreta nie wbijesz :)

A i mam chyba siłownik od d47, tylko tam chyba któryś segment był skrzywiony/podgiety. Jak nie jakoś strasznie mocno to idzie to zrobić za jakiej sensowne pieniądze? 

12 minut temu, wini napisał:

Mam kilka lat taki sam i jest ok. Kiedyś nawet taśma kopaczk go złapała i rozciągnęła do granic możliwości wyciągając na nim sprężarkę z garażu 😆

👍wczoraj zamówiłem, mam nadzieję, że na jutro będzie. Pistolety też jadą. Ciekawe jaka sobie teraz wymowke znajdę, że coś jest nie pomalowane :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano
43 minuty temu, konteno napisał:

"rapex" w tyłek jak kobiety w afryce i też jest bezpieczny

często jestem na forum o innej tematyce i zauważam ze wszedzie jest kupe tematów nie w temacie a wszystko sprowadza sie do jednego :P

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

To mi by starczyło długość taka jak ramy, szerokość do 2m i burty pół metra. Tak żeby mi zbiornik rekorda wszedł. Wywrot na tył starczy.  Zsyp z tyłu i to wszystko. :)

Kuźwa. Jak on chce 3 kola, to ja może jednak nie umrę biedakiem :) Tylko ile cenić za 2osiowy(na rwaorach) ? :)

Ps srubokreta nie wbijesz :)

👍wczoraj zamówiłem, mam nadzieję, że na jutro będzie. Pistolety też jadą. Ciekawe jaka sobie teraz wymowke znajdę, że coś jest nie pomalowane :)

Takie że na gładkim przewodzie łatwiej się maluje, ten spiralny  się ściągnie i dotknie malowanego. Jaki pistolet kupiłeś? Bo też muszę coś kupić i nie wiem jaka dysze wybrac

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

A i mam chyba siłownik od d47, tylko tam chyba któryś segment był skrzywiony/podgiety. Jak nie jakoś strasznie mocno to idzie to zrobić za jakiej sensowne pieniądze? 

👍

każdy dodatkowy metr paki powyżej 3m to dodatkowe ok 2000-2500zł, warto się zastanowić czy robić pakę 4m i półmetrowe burty, czy może właśnie zrobić pakę 3m i burty 50+25

teraz liczę zrobić taką 1,85x3m, burty 60cm, akurat na jeden zbiornik z rekorda, za dwa miesiące do odbioru, chyba że mi się nie będzie chciało to za trzy😂

Opublikowano
3 minuty temu, wini napisał:

Takie że na gładkim przewodzie łatwiej się maluje, ten spiralny  się ściągnie i dotknie malowanego. Jaki pistolet kupiłeś? Bo też muszę coś kupić i nie wiem jaka dysze wybrac

Tak właśnie sobie pomyślałem, tylko z kolei najpewniej cześciej będzie używany ten kompresor to pompowania,  przedmuchiwania niż malowania. No zobaczymy. A pistolet wziąłem ten

https://allegro.pl/oferta/pistolet-lakierniczy-hvlp-0-6-l-1-5-mm-yt-2341-7438208996?snapshot=MjAxOS0wMS0wN1QyMDoxMDo0OS4xNDhaO2J1eWVyO2IwM2YwMWYwMGE0YWVmZWZhMzVjZTE0MjQyMzY4ZTUyYTAzOWQwYzM4M2RjMDBiMzhhYjI5YjhiZjQyNDQ4YTE%3D

Nie wiem, czy to dobry wybór. Jak sobie czytałem na necie, to dysze właśnie gdzieś 1.4 - 1.5 były podawane jako pasujące do większości zastosowań. A na jakimś forum kolezka pisał, że z dysza 1m4 dał radę chlorokauczukiem pomalować. Ale nie mam w tym żadnego doświadczenia, także dopiero się okaże jak się zakup sprawdzi. 

@bratrolnika

Licz licz :) w sumie jak jest rama byłaby za długa, to żaden problem ja skrócić, a i w garażu latwiej wysyłać. A takie pytanie - do takiej przyczepki lepiej os z resor ami, czy sztywna? Domyślam się, że przy tak małej te resory nie są potrzebne zbytnio, ale jak już są to warto je wykorzystać?

Opublikowano

@daron64 za ciepło, za zimno, święto, urodziny, teściowa przyjechała, a poza tym codziennie ktoś ma imieniny :D

tak na poważnie to ten co wymyślił przewód spiralny to dla niego jest takie specjalne miejsce w piekle.

Opublikowano

Resor podniesie prawdopodobieństwo wywrotki ładunku przed dojazdem na magazyn

Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

Agrest ale to właśnie o to chodzi żeby wywrotkę zrobić hahaha 🤣

Sprzedam wywrotke. Zrobiona że starego rozrzutnik. Stan bardzo dobry. Wywrot mechaniczny. 

Edit

A nawet powiedziałbym, że kinetyczny :)

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

@sumek666

Mój dwyosiowy też ma dobre łańcuchy i zebatki :) tylko że burt to już nie ma dawno :) tzn kawałki zostały, których rdza nie zdążyła jeszcze,  przez te dobre 30 lat jak nie jest używany, opierniczyc. 

Opublikowano

Ktoś poleci jakiś sprawdzony typ wózków do rozjazdu ciagnika ? ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

teraz liczę zrobić taką 1,85x3m, burty 60cm, akurat na jeden zbiornik z rekorda, za dwa miesiące do odbioru, chyba że mi się nie będzie chciało to za trzy

Odnośnie dyskusji o spawaniu przyczep - miałem pisać ostatnio do znajomego - razem pracowaliśmy, ale rzucił to w cholere i ma firmę zajmująca się spawaniem konstrukcji, ponoć zapierdziel ma z robotą ostry - chciałem się rozeznać w sprawie ogrodzenia, a tu patrzę na jego stronie zdjęcia zabudowy przyczep :) czyżby mój problem się rozwiązał? Formę ma 30km ode mnie :)

Swoja droga nie myślałeś, żeby zająć się tym na poważnie? Znajomy zaczynał w sumie chyba że 2 lata temu, godzil spawanie z pracą, ale z czasem dostawał tyle zleceń, że w pizdu zostawił te robotę za ~3k na rękę i zajął się tylko spawaniem. Patrząc po zdjeciach, to chyba musi już parę osób zatrudniać, bo sam by tego nie ogarnął. 

Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał:

Odnośnie dyskusji o spawaniu przyczep - miałem pisać ostatnio do znajomego - razem pracowaliśmy, ale rzucił to w cholere i ma firmę zajmująca się spawaniem konstrukcji, ponoć zapierdziel ma z robotą ostry - chciałem się rozeznać w sprawie ogrodzenia, a tu patrzę na jego stronie zdjęcia zabudowy przyczep :) czyżby mój problem się rozwiązał? Formę ma 30km ode mnie :)

Swoja droga nie myślałeś, żeby zająć się tym na poważnie? Znajomy zaczynał w sumie chyba że 2 lata temu, godzil spawanie z pracą, ale z czasem dostawał tyle zleceń, że w pizdu zostawił te robotę za ~3k na rękę i zajął się tylko spawaniem. Patrząc po zdjeciach, to chyba musi już parę osób zatrudniać, bo sam by tego nie ogarnął. 

W jakiej miejscowiści ta firma , remontuje przyczepy ? Daj jakieś namiary .

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

no i byłoby git, nie będziesz musiał do mnie przez pół Polski gnać, pieniądze na lawetę zaoszczędzone

a co do spawania zawodowo, nie mam miejsca, swojego mam tylko działkę 1000m2 z domem, trzeba byłoby coś kupić, potem coś tam postawić, i 100tys.zł już nie ma-ile przyczep trzeba byłoby zrobić żeby to się wróciło???

no i zarabiam trochę lepiej niż 3k na rękę, tu jest właśnie największy problem, jakby człowiek ledwo wiązał koniec z końcem, żył od pierwszego do pierwszego, to byłby to może bodziec żeby zaryzykować i iść na swoje, a że jest tak że nie mam złych zarobków to się trzymam roboty...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v