Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja 4 sezony bez blachy kosiłem,w tym roku założyliśmy to lux robota bo nie trzeba walić szczotką w siatkę 😀 ostatni zbiornik w te żniwa myślałem że już nie wysypie bo zaczęło coś stukać i charczeć na górze podajnika zbożowego,pewnie łożysko,ale jak wyłączyłem młocarnie, poruszałem łańcuchem i później włączyłem znowu to ucichło i nie wiem co to mogło być. Ale trzeba na drugi sezon to sprawdzić i zrobić,dużo rozbierania jest?

Pewnie łańcuch masz wyciągnięty i ci zaskakuje na zębatkę 😛 rozbierania sporo 

Opublikowano
43 minuty temu, mlody43 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/prasa-belujaca-case-rb344-rok-2013-CID757-IDAvvXu.html warto takim sprzetem sie interesowac? dobra ta prasa?

Ja mam taka od nowosci juz trzeci sezon robie i nic zlego nie moge powiedziec. Smarowac lac olej do smarowania lancuchow i dzida😀

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Nowe nie znaczy dobre

Tzn nowy założony jeszcze przed tym jak jest u mnie czyli 4 sezony i nie wiem ile wcześniej chodził,ale kłosowy jest na tych gumach powycierany bardziej

Opublikowano

A odpowiednio masz naciągnięte?

4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

No luźny był.jak ruszałem więc może go nasunałęm na zęba i dlatego już nie charczało.... No ale trzeba będzie rozebrać i tak. Widać że nowy łańcuch jest tam.zalozony

Opublikowano

Kłosowy jest bardziej naciągnięty od zbożowego więc może i przeskakuje. Ale to już nie pora na robotę bo bizon schowany i dojścia nie ma do prawej strony 😀 wiosna będzie pracowita bo do młocarni wypadałoby wkońcu zajrzeć i cepy wymienić 😀

Opublikowano

Chyba najdłuższy link na AF...

ale trzeba mieć pejszbuka żeby tam wejść 🤔

5 minut temu, Bananek napisał:

byku, widziales losia w sokolskiej stokrotce?

Tego łosia to chyba nikt nie widział...pracownicy wynieśli parę skrzynek wódki i trochę bytelek rozbili a całą winę ma łosia widmo 😆

• Haha 1
Opublikowano

Ten zetor to ma chyba już zaje...y silnik. 3 bary to ja mam na bąku przy oryginalnym wale, na rozgrzanym silniku. Tylko panewki zalożone nowe.

Opublikowano

Koło mnie gość też taką "perełkę" wystawił za 70 tysi Ale z wiadomego braku zainteresowania na takiego dziadka po kilku tygodniach chyba dotarło do główki i obtanił na 50😊

Opublikowano
9 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ten zetor to ma chyba już zaje...y silnik. 3 bary to ja mam na bąku przy oryginalnym wale, na rozgrzanym silniku. Tylko panewki zalożone nowe.

Ciągnik z zagranicy, może mieć jednostkę wywazającą w silniku a wtedy takie ciśnienie bedzie a nawet i niższe po rozgrzaniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v