Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No skąd. Wszystko stoi tam gdzie stało :) miałem parę dni wolnego, to córka zachorowała i mam rozbebeszony ciągnik. Na nic czasu nie ma, a na wyciąganie z krzaków złomu, to już całkiem. 

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

No skąd. Wszystko stoi tam gdzie stało :) miałem parę dni wolnego, to córka zachorowała i mam rozbebeszony ciągnik. Na nic czasu nie ma, a na wyciąganie z krzaków złomu, to już całkiem. 

A co tam masz na handel ?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A co tam masz na handel ?

Same złomy zajmujące miejsce 😛

Unia 3g, krzywy, odkładnie od atlasa, jedna skrzywiona

Stary ruski 2skibowy, prosty

Stary rozsiewacz lej, w zasadzie dwa

Stara prasę kostkujaca, niekompletna

Rama od talerzowki famarol 2.8m na panewkach(do poprawy) , z cwiartkami(poprawione), parę obudów panewek i osiek

Stary pognity poznaniak

Spawarka wirówka nieidpalana że 20 lat

Oslona jubany do 60tki rurowa

Same rarytasy, których nie mam czym wywieźć na złom :)

Jeszcze blok silnika chyba od 60tki, że 30 lat w szopie leży 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Bez jaj, z gwiazdą i za dwadzieścia? 

Nawet nie pasuje się targować, jest z przodu gwiada jest i jazda😁

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, porems napisał:

jak sie patrze na tego 824 z ogniska to sie zastanawiam za co on chce takie pieniądze ? 

a tego TTV to powinien na części opchnąć , jeśli silnik dobry a skrzynia  to rzeczywiście  to samo co  Autopower z JD  to klienty by sie znaleźli

bo takie dłuższe  stanie pod chmurką gołym bebechom bez oleju na zdrowie nie wyjdzie raczej i słabe byłoby przywracanie go do życia

te małe mf-y fajne ale też fortune chce 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Opublikowano
22 minuty temu, Wiktoria22 napisał:

Czy któraś z tych pomp da radę transportować  gnojowicę z pod rusztów? Czy średnica węża 75mm jest wystarczająca?

Pamiętam, że do chlewni szukasz. Wszystkie by się nadały jeśi gnojowica będzie rzadka. Te z pierwszego i drugiego linku trzeba przed uruchomieniem zalać wodą. Połączenie musi być szczelne. Na końcu węża ssącego konieczny jest zawór klapowy jak widać w 1 linku. Taka grucha na końcu węża. W 3 ogłoszeniu sprzedaje pompę zanurzeniową. Teoretycznie mnie problematyczna jeśli chodzi o ssanie, bo po prostu zanurza się ją w szambie. Potrzebny jest tylko wąż odpływowy. Lepiej poradzi sobie z gęstą gnojowicą. Może Ci posłużyć do przemieszania gnojowicy jak koniec węża wpuścisz pod ruszt. Z minusów to trzeba pewnie zajrzeć do łożyska(tulejki) przy wirniku. To cały czas w szambie przebywa bez smarowania więc może być rozklekotane.

Osobiście szukałbym jednak takiej pompy. Są lepiej zrobione.

https://www.olx.pl/oferta/pompa-mieszadlo-do-gnojowicy-CID757-IDsMZcj.html

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wiktoria22 napisał:

Czy któraś z tych pomp da radę transportować  gnojowicę z pod rusztów? Czy średnica węża 75mm jest wystarczająca?

Pod rusztami niestety są gęste odchody i byle czym tego nie wypompujesz 

Można by pokusić się i zrobić samemu coś takiego , bo oryginał trochę drogi      https://agroserwiskrysiak.pl/product/39/pompa-z-napedem-hydraulicznym

Edytowane przez Marecki2922
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v