Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To że na dwie osoby ciągniki to owszem ale 5letnie dziecko to powinno być w foteliku a tu nie ma możliwości go zamontowania to i ojciec odpowiada nie powinien brać małego do traktora dobrze że tylko na małych obrażeniach się skończyło (chyba ) w takich przypadkach dzieci najbardziej obrywają głupota ludzka z jednej i drugiej strony😡
  • Like 1
Opublikowano

Nie wymagaj więcej niż przepisy . Wydaje mi się że źle treść artykułu zrozumiałeś , a teraz dorabiasz do tego ideologię .

Opublikowano

Rozwiń ? Czego wymagam ? Zapinania pasów? W poniedziałek mał miejsce wypadek czworo osiemnastolatków jechało bez pasów i wyjechała im na czołówkę skończyło się na siniakach całe szczęście najbardziej mnie mrozi jak matka na kolanach wiezie dziecko z przedszkola

• Haha 1
Opublikowano

Jakich pasów ? Sądzisz że powinni wprowadzić obowiązek pasów i fotelików w traktorach ?

Opublikowano
Uważam że odpowia się za swoje dzieci i to w jaki sposób zajmujemy się nimi osiemnaście lat temu brat cioteczny rozjechał swojego syna śmierć na miejscu i wiem jaka to tragedia miał sześć lat
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

tak że mu wypadł prosto pod koło podczas redlenia ziemniaków i nieraz lepiej zostawić w domu płaczącego niż mieć martwego !!!

Ja jeszcze żyje 

W dziecinstwie na ruskim bez kabiny jedzilem na blotniku , co prawda jak bylem śpiący to tata dla bezpieczeństwa bral mnie na kolana na siedzienie .

W kabinie w nowych ciągnikach kiedy szyby zamkniee nie wypadnje 

Ale tak jak mowisz nnajlepiej w domu zostawic niz,potem problem...klopot 

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Dawniej też jak traktor byl rejestowaany w kolkach rolnicrolninazych na 2 osoby itp

Typu zetor 5211-7211 na bank to siedzanko , nie wiem jak c360 '...

Dzieci można brać do traktora , ale jak jest szczelna kabina , jak w zetorach , MTZ  , zachodnie nowsze , ale nie do , C - 330 , czy c - 360 , choć jak jest dolna szyba tylna w nowszych kabinach to niema możliwości by , wylecieć .

Tylko trzeba myśleć , a tu czasu mało robi ,a myślami  gdzieś błądzi rodzic , zapomina że ma dziecko , ze sobą .

Opublikowano

No wiadomo . Za dzieciaki trzeba myśleć i przewidywać co może wpaść im do głowy .

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Mati2812820 napisał:

Dlaczego problemy? 

Bo miał w momencie wypadku dziecko w ciągniku i szczerze to nie wiem jak się to skończyło. 

12 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

od dealera który sprzedaje nowe i używane ;) tego co ja kupiłem to gościu przyprowadził w rozliczeniu i wziął nowego
7341

Ten diler to jest kaaawałek drogi od Skaryszewa.

A przypadkiem to nie ten diler? 

https://www.olx.pl/oferta/zetor-proxima-100-gp-promocja-posezonowa-plus-gratisy-CID757-IDxm8pH.html

A przypadkiem w dowodzie tego twojego zetora poprzedni właściciel nie miał na imię Rafał D. ?

Edytowane przez PRIMO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v