Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-deutz-fahr-m770-4-cylindry-kabina-nie-m660-m750-CID757-IDwo4c5.html

Nie wiem może zna ktoś tego sprzedającego ale to co dzisiaj z bratem tam zobaczyliśmy przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Żaden kombajn nie był sprawny... We wszystkich coś brakowało. Ten M770 chyba w życiu garażu nie widział dodatkowo częściowo rozebranych.... W sampo na wytrząsaczach armagedon plus silnik rozebrany częściowo. MF z potłuczonym tyłem. Za stodołą z 4 stały. Pogadać z nikim się nie dało. Właściciel telefonów nie odbiera, a jak się udało dodzwonić to igła wszystko sprawne i zdziwienie jak kombajn przyjechaliśmy oglądać.... MASAKRA przez mega duże M

Opublikowano

Paweł nie przesadzaj, wczoraj poszedł nam piękny NH 1520 za 13 tyś zł, po prostu czas nie pozwolił jechać. Nie oczekuje cudów, ale oglądając 5 kombajnów, żaden nie nadawał się do użytku bo właściciel coś majstrował. Jeden był ładniejszy ale nie było z kim rozmawiać, tym bardziej że przez telefon wszystkie sprawne a do sprawności to im dużo brakowało

Opublikowano (edytowane)

Paweł po zdjęciach było widać że kombajn zadbany, lakier ładny, heder też po prostu ładnie się prezentował no i musiał być ok skoro poszedł w 12 godzin od wystawienia ogłoszenia, znajomy w tamtym roku kupił M133 żniwa przekosiol, pojeździł po zarobkach bo mało kombajnów w jego okolicy i kombajn połowicznie mu się zwrócił. Teraz przygotowywał go do żniw to dwa łożyska wymienił i pasek. Dał za ten kombajn 11 tyś zł z transportem a mechanicznie fajnie i wizualnie również, a pojechał od razu jak ogłoszenie się pokazało.

Edytowane przez Luke16
Opublikowano (edytowane)

Też byłem u tego Handlarza co Luke16 zdjęcia zrobione z daleka i przez telefon ideał a na miejscu złom i jeszcze chamskie podejście ze lepszego nie kupie i przeszło 250 km zrobione na marne ale mam taki plus ze stwierdziłem ze mój kombajn jest w idealnym stanie

,a ktoś i tak to kupił silnik był dobry tylko wszędzie zgnity tam gdzie gromadzą się plewy i kurz 

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano

Wiem że nie w tym temacie ale tutaj coś się dzieje. Czy znacie jakieś firmy co produkują agregaty uprawowo siewne, ewentualnie uprawowe z wałkiem przednim o średnicy większej niż 320 mm.  Znalazłem jedną firmę co robi 340 mm. Chodzi mi o to że jak większy wał to nie będzie pchał ziemi a mam mozaiki od 4 do 6 klasy.

Opublikowano
5 godzin temu, Luke16 napisał:

Paweł nie przesadzaj, wczoraj poszedł nam piękny NH 1520 za 13 tyś zł, po prostu czas nie pozwolił jechać. Nie oczekuje cudów, ale oglądając 5 kombajnów, żaden nie nadawał się do użytku bo właściciel coś majstrował. Jeden był ładniejszy ale nie było z kim rozmawiać, tym bardziej że przez telefon wszystkie sprawne a do sprawności to im dużo brakowało

Da się za taką kasę kupić dobry kombajn ?O.oO.o

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, przybyslawice5211 napisał:

Też byłem u tego Handlarza co Luke16 zdjęcia zrobione z daleka i przez telefon ideał a na miejscu złom i jeszcze chamskie podejście ze lepszego nie kupie i przeszło 250 km zrobione na marne ale mam taki plus ze stwierdziłem ze mój kombajn jest w idealnym stanie

,a ktoś i tak to kupił silnik był dobry tylko wszędzie zgnity tam gdzie gromadzą się plewy i kurz 

No my się nie mogliśmy dodzwonić pod numer z ogłoszenia, ale brachol znalazł inny numer z FB co się okazało do ojca. Facet masakra, mimo że wcześniej z nami rozmawiał, nie kontaktował o co nam chodzi, a jak wczoraj chcielibyśmy przyjechać to powiedział że nie bo go glowa boli i faktycznie pierwsze pytanie jakie zadał akurat do jakiegoś kolegi czy nie ma fajki, nam kazał sobie polazic po placu i kombajny pooglądać, po czym znikł... 

Słowa mojego brata najlepsze, to ten z ogłoszenia? A ja mu odpowiedziałem że nie wiem xD ja w obie prawie 350km niestety na marne i nie szkoda mi paliwa bo kurs kosztował mnie 70zl lecz straconego CZASU... Miał jedno Sampo ładne którego nie ma w ogłoszeniach ale kogo się o cokolwiek zapytać? Oczywiście też już coś było grzebane bo większość osłon posciaganych.

Zetorki jak poszukasz to znajdziesz... Prosty przykład znajomego wyżej opisanego do kombajnu nic praktycznie nie dołożył a zwrócił się już połowicznie, inny ma starego claasa senatora z 7 lat w tamtym roku kosę wymienił i nie zamierza go sprzedawać bo jest bezawaryjny a warty ciut więcej jak złom, dwa bizony u nas w okolicy na zlomie stoją jeden na kołach przyjechał a właściciel jak to stwierdził woli nająć niż bizona naprawiać . A co to za sztuka wydać 30-50 tyś zł i też można wtopę zliczyć... Sąsiad kupił Z056 "igłę" dał 37 tyś zł, był z mechanikiem który mu go odradzał i i tak go kupił... Studnia bez dna... Wszystko praktycznie do wymiany, przedwczoraj 2ha skosił skrzynia zgrzytnela i koniec, kumpel podobnie bizon wizualnie igła mechanicznie dno kosztował bez kabiny 27tys zł. Więc wszystko zależy jak się trafi...

Znam też dwóch ludzi którzy jeżdżą po zarobkach takimi "zlomkami". Jeden mercatorem 70 drugi NH M135 Kurcze patrząc ile te kombajny skosily to zwróciły się pewnie x razy

Edytowane przez Luke16
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Da się za taką kasę kupić dobry kombajn ?O.oO.o

Da

NIe najgorszego senatora sprzedałem za 10 ts

Ogólnie kombajn do koszenia ale bez sieczkarni, miał wszystkie nowe paski i wiele innych

Opublikowano (edytowane)

witam panowie czy ktoś się orientuje co to za model pługa, albo jak znaleźć do niego części. Mam możliwość kupić identyczny jak ten, ale nie mogę się rozeznać w koszcie napraw. próbowałem coś znaleźć po zdjęciach ale udało się tylko z odkładnią a gdzie jeszcze lemiesze itp
 Jakie są wasze opinie 
https://sprzedajemy.pl/plugi-huard-3-skibowe-obrotowe-siedlce-2-e30984-nr38669772

Edytowane przez arkady12
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Luke16 napisał:

Facet masakra, mimo że wcześniej z nami rozmawiał, nie kontaktował o co nam chodzi, a jak wczoraj chcielibyśmy przyjechać to powiedział że nie bo go glowa boli i faktycznie pierwsze pytanie jakie zadał akurat do jakiegoś kolegi czy nie ma fajki, nam kazał sobie polazic po placu i kombajny pooglądać, po czym znikł... 

było coś czuć od niego? o.O

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)

Konteno raczej nie wyczułem, ale zachowywał się dziwnie ale na takiego nie wyglądał co by za kołnierz wylewał.

Raczej temat jak na razie chyba odpuszczamy bo za późno się za to wzięliśmy, a mimo że ha nie dużo kombajn z przyczyn dzierżaw musimy mieć... Z cyklu wojna o słomę, ten kto kosi zabiera słomę...

https://www.olx.pl/oferta/bizon-zo56-z-danii-CID757-IDuKZ1f.html

Zaciekawił mnie ogólnie ten bizon ale nie idzie się do właściciela dodzwonić, jutro będę w tamtej okolicy to popytam ludzi z tej miejscowości

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Sprowadzony z Danii, polskiego po cenie złomu mogę kupić ;) tylko ten bizon mnie interesuje żaden inny... I kupiłbym bizona ale tylko takiego który jest modelem eksportowym

Opublikowano
6 minut temu, pit17 napisał:

Duńczyk pod kocem trzymal i od 78 nic kosil😂

Pit na pewno nie trzymał tylko z doświadczenia wiem że była inna jakość materiałów, prosty przykład C-362 czy naszej sipmy Z224/1. 

Opublikowano (edytowane)

@igor10246 Teraz zrobiła się afera o ceny owoców w skupach. Malina kosztuje przeciętnie 2zł za kilo. A co najlepsze, te skur* zaniżają sztucznie ceny. Mam na myśli złodziejskie przetwórstwo. Mają wystartować rolnicze protesty na nawet parę tysięcy osób, żeby zmienić sytuację pokazaną na tym filmiku chociaż po części.

Edytowane przez MARTINEZUrsus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v