Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsze takie realne podejście, niż tak jak niektórzy że co by nie kupił to lepszej maszyny nikt juz nie ma i mieć nie będzie. Ostatnio szwagier kupił 30-letnia Ślęzę na żywicznym zbiorniku, na siłę wmawiał że taki rarytas że wytrzyma dłużej niż nowy sadownik 2017rocznik

Opublikowano

No jak kupuje 32letni sprzęt,  to raczej normalne,  że coś tam będzie do zrobienia co jakiś czas.  Mam nadziej,  że jak się go ogarnie, to na moje 15ha ornego będzie względnie chodził. Ale nie ludze się, że bezawaryjnie,  ani nie mam zamiaru jakichś głupot pisać,  że bizon najlepszy,  że lepszy niż zachodni bo tanie części i takie tam pierdy.

Opublikowano

Nom . Są jeszcze tacy , którzy co by nie kupili , to i tak twierdzą że ich oszukano , bo 30 letnia , prawie nówka i się zepsuło .:D

Opublikowano
23 godziny temu, witejus napisał:

Konteno Ty jakoś ponury jesteś

takie życie

Opublikowano

@brat

@zetorki

Ja tam raczej nie z tych co to jak kupują to najlepsze na świecie,  jak sprzedają to się handlarze zabijają, czy jak źle kupię to zwalam ,  że ktoś mnie oszukał.

A kombajn  od znajomego, to mam nadzieję, że nie oszukał :)  Minusy - blacharka, elektryka do poprawki, ujebawszy przednia szybę, do wymiany sita, a tak to raczej pierdy -  jakieś noże w sieczkarni i takie tam, tylko na spokojnie trzeba cały przejzec,  bo ostatnie dwa lata nie kosil, bo znajomy poszedł tylko w bydło.  

Plusy  -  w jednych rękach od ponad 20lat, kosil w tym czasie kolo 20ha rocznie, większość pasów albo nowe,  albo w bdb stanie, silnik po kapitalce kilka lat temu.  W praniu wszystko wyjdzie.  Ojciec kolegi nim kosil jakiś czas u tego znajomego,  to mówił że wszystko z nim ok. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@daron64 jak to mówią- widziały gały co brały, jak się kupi to to co się chce, co się podoba i co najbardziej podpasuje, nikt nas do zakupu nie zmusza przecież na siłę, nie ma co się podoba to się nie kupuje

@farmtrac8244 za niebieskiego rekordami więcej cenią czasami niż za tego bsa, więc chyba nie jest tak źle

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-3060-CID757-IDw6bhF.html

Chyba oszalał z tą ceną za ciągnik, w którym brak szyby, i opony do wymiany tak na dzień dobry, a ciekawe jak reszta wygląda mechanicznie.

https://www.olx.pl/oferta/zetor-6421-special-CID757-IDuWxhD.html#939f36e63c 

Pany zetory wychodziły z hydraulicznym napędem ? Czy to jakaś przeróbka jak ten w linku i paskudnie wygląda tak podwyższony. 

Edytowane przez kolo11
Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/prostownik-rozruch-550a-1000ah-dinamik-640-magnum-i6862053796.html

Mój stary prostownik

https://www.google.pl/search?client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&tbm=isch&sa=1&ei=FCgmW_XhJszQwALNhICoBQ&q=Stary+polski+prostownik+bester&oq=Stary+polski+prostownik+bester&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3...18482.23383..24284...4....155.1251.2j9......0....1.........0i30j30i10.i499Y98X7ZE%3D#imgrc=azj9DtryLSxg6M:

Coś takiego jak ten ewidentnie nie chce działać. Wozilem go do chyba 3 warsztatów i po wizycie w każdym może kilka ładowania działał. Przydałoby się coś nowego. Taki j/w ujdzie? Te wspomaganie rozruchu przy takiej cenie coś da,  czy to bardziej bajer, który niewiele pomoże? Generalnie coś do 6 stów max byście polecili? 

Do roboty miałby max w/w bizona.  A tak to zima zetorka ciężka seria. A może do tego wystarczy tańszy? Nie chodzi mi o odpalanie bizona z pustymi akurat,  żeby nie było. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Polecam kupić do wszystkich pojazdów nowe akumulatory, i prostownik nie będzie potrzebny. U nas też swojego czasu latało się od garażu do garażu z prostownikiem, którejś jesieni brat kupił do wszystkich pojazdów nowe akumulatory, i ostatnim razem jak sąsiad chciał pożyczyć prostownik to z godzinę go szukali, bo nikt nie pamiętał gdzie on może być.

Opublikowano

Nie chciałbym być czepialski, ale nie o taką radę prosiłem :) we wszystkich ciągnikach  mam nowe aku,  w dwóch nowe rozruszniki i alternatory. W bizonie są chyba 2letnie. Zimą 8145 odpalam raz w tygodniu i jak się trafi mróz,  to słabo z zapaleniem. Prostownik szukam, bo jednak czasem się przydaje. Niech to będzie 2razy w roku,  ale zawsze. A parę złotych mogę teraz na to przeznaczyć, to chciałem wykorzystać moment. :)

Opublikowano

Mam podobnego,lecz mniejszego ,szału nie ma ,prąd rozruchu podziel przez 2 czy trzy,ale swoją robotę robi. Jako pomocnik do odpalenia,to i bizona ruszy [lato], a i zimą z ciągnikami radzi. Ten jest ciężejszy więc może być lepszy. Są to wersje budżetowe,więc i kabel izolacja pęknie...... Wkurza to że ma toto wielką obudowę a przez to , to tylko zawalisko.  Jak swego rozebrałem to wykorzystanie skrzynki jest gdzieś w 30 procentach.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@daron64 jak to mówią- widziały gały co brały, jak się kupi to to co się chce, co się podoba i co najbardziej podpasuje, nikt nas do zakupu nie zmusza przecież na siłę, nie ma co się podoba to się nie kupuje

@farmtrac8244 za niebieskiego rekordami więcej cenią czasami niż za tego bsa, więc chyba nie jest tak źle

Wiesz ja tam nigdy za Bizonem nie byłem także mnie się wydaje sporo

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

Jako pomocnik do odpalenia,to i bizona ruszy [lato], a i zimą z ciągnikami radzi. Ten jest ciężejszy więc może być lepszy. 

I o takie zastosowanie mi chodzi. No oczywiście plus czasem zwykle ładowanie. 

19 minut temu, jahooo napisał:

Mam coś podobnego. Szału niema ale działa. Max 60-70amper

A jakiej firmy. 

Magnum rozumiem,  że tak jak przy spawarkach ok jak na chinola? 

Opublikowano

Mam taką samą tylko kupiona w sklepie z elektronarzędziami a nie w jakimś markecie albo internecie i dobrze się sprawuje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v