Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ktoś coś wie nt tych ładowarek Taian? Wstawiałem link do firmy kmm wcześniej ale nikt się nie odezwał. Cenowo nie są złe i kuzyn zastanawia się żeby ją wpisać na młodego rolnika ale jakoś trudno znaleźć użytkowników. Tych zwykłych przegubowych trochę chodzi i spisują się dość dobrze.

Opublikowano

postaram się odkręcić orbitrol i jeszcze raz przyjrzeć się oznaczeniu ale z tego co pamiętam to nie mogłem nic tam znaleźć, jeżeli teraz miałbym 100 a włożył bym 200 to obroty powinny się zmniejszyć o około połowę i jeżeli tak by wyszło to powinno być dobrze według mnie bo by było 2.25 obr w prawo od lewej i 3.5 obrotu w lewo od prawej, o ile pompa poda tyle oleju....

Opublikowano
1 godzinę temu, simson2812 napisał:

postaram się odkręcić orbitrol i jeszcze raz przyjrzeć się oznaczeniu ale z tego co pamiętam to nie mogłem nic tam znaleźć, jeżeli teraz miałbym 100 a włożył bym 200 to obroty powinny się zmniejszyć o około połowę i jeżeli tak by wyszło to powinno być dobrze według mnie bo by było 2.25 obr w prawo od lewej i 3.5 obrotu w lewo od prawej, o ile pompa poda tyle oleju....

Widzę, że mi nie wiersysz. Z wyliczeń wynika, że masz 80 cm3. Pojemność siłownika po stronie tłoka to ok 572 cm dzielone przez 7,5 obr jak pamiętam daje niecałe 80 cm3 na obrót kierownicy. Zakładaj jak chcesz tego 200 cm, najwyżej kupisz drugi mniejszy. W konstrukcję nie ingerujesz więc łatwo zmienisz o ile węże pasują. Możesz jeszcze zapytać kolegę @seweryn20 bo ma większą wiedzę ode mnie i ja się mylę.

Opublikowano
Dnia 6.02.2018 o 00:56, extrabyk napisał:

Przepisy przepisami i dużo zależy jak zwykle od diagnosty i papierów jakie się ma na konkretną przyczepę. Co do wytrzymałości praktycznej to na podobnej tylko Krone z lat 60-tych wożę już prawie 20 lat po 6 ton bez problemów i kipruję na boki bardzo lekko. Kiedyś była na niej nawet ręczna pompa do wywrotu z czego korzystałem do puki miałem Internationala bez hydrauliki zewnętrznej a później pompę zdjąłem bo nie była już potrzebna a trochę mi przeszkadzała przed przednią bortą. Co do tej ze zdjęcia to trzeba zainwestować w koła z oponami 11,5/15,3 bo te oponki z busa to jakiś żart.

ja do dziś uzywam pompy ręcznej....

Dnia 6.02.2018 o 07:56, bratrolnika napisał:

sprawdzają w waszych stronach ładowność przyczep na drodze??? ja poszedłbym na to żeby wbić w dowodzie te 3,5T i tyle, przecież załadujesz tyle ile powinieneś bez względu na to co wpisane w dowodzie. Chyba że przyczepa na handel, to tam dla 5-tonówki trzeba 7ton wbić, taka praktyka u nas w kraju

Pewnie że sprawdzają i est co raz wiecej takich co sie do tego przykładają

Dnia 6.02.2018 o 11:37, Sean napisał:

Te przyczepy są hamowane  fabrycznie na dwie osie, nie wiem co to za D-732 z hamowaną jedną osią.                :)

Do tego jeszcze np THK 5, rejestrowana na 5 t ładowności i 6900kg DMC

Dnia 6.02.2018 o 18:57, stuart napisał:

Panowie a szybciutko 1 pytanko czy od usługi wysyłki (zakupy z allegro) można odpisywać vat? 

Można zawsze odliczam

3 godziny temu, Wiktoria22 napisał:

Ile można max za niego dać?

max 2 tys

Opublikowano
6 godzin temu, bukat82 napisał:

Mam taki sam jak ten pierwszy i jestem bardzo zadowolony docina wszysrko bez problemum jesli chodzi o ten drugi mialbym watpliwosci...

Opublikowano
14 godzin temu, griga napisał:

Max 2 z przodu więcej bez hydrauliki bym nie dał.  Za tyle wolał bym już

Tylko do tego rozsiewacza mam 550km, to już lepiej chyba nowy Langren niż ten z uni brzeg

• AgroTeam
Opublikowano
44 minuty temu, Wiktoria22 napisał:

Tylko do tego rozsiewacza mam 550km, to już lepiej chyba nowy Langren niż ten z uni brzeg

Patrząc po Twoim kodzie pocztowym jesteś z Wielkopolski więc akurta w naszym regionie można się rzucać sprzętem w logicznych pieniądzach. Trzeba tylko szukać spokojnie i ewentualnie przejechać się do 100km Langrena nie miałem ale patrząc po tym jak wygląda to stary unii może być lepszy.

Za porównywalne pieniądze masz już sipmę http://allegro.pl/rozsiewacz-n-049-1-i7136796883.html#thumb/5

Od jakiegoś już czasu wiedzę ją na allegro więc możliwość rozmowy o cenie jest

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, MrUrsusik1224 napisał:

siłownik 100-120, sprężyna, metr przewodu ze złączką i trochę stali, myślę że w 200zł się zmieścisz

sipmę bym omijał, jakość marna a cenią jak za bardzo dobre polskie sprzęty

Langren wygląda bardzo przyzwoicie, kilku użytkowników już ma i nawet chwali, sam będę mógł wypowiedzieć się dopiero po pierwszych siewach

Edytowane przez izydor6280
  • AgroTeam
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

tylko pytanie czy za kilkadziesiąt złotych warto mierzyć/pasować/dorabiać, mi by się nie chciało, jeśli zestaw jest plug&play to warto te parę złotych dołożyć

Zależy na ile kto wycenia swój czas, Mi też by się nie chciało cały dzień marnować bo w tym czasie mógł bym zarobić więcej. Ale jeśli ktoś lubi pomajsterkować i dodatkowo ma jeszcze luźny czas to czemu by się nie pobawić

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/kverneland-2-skibowy-CID757-IDrUQEJ.html. Warty tej kasy do c 330? 

No nie wiem czy nie, cena może nie mała, ale orka tym a polskim to dzień a noc, tym bardziej że do ciapka nie ma dużego wyboru w pługach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v