Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtedy to praktycznie wszyscy dostawali. I na nowe i używane, wiem po ciotce. Mówiła bierzcie a jak babcia dowodziła to było po co. O tych nowych NH co pisałem ma je pewien dawny wójt 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Znam tez sporo takich, co dostali, a teraz oddają z procentem. Bo kontrola ze strony agencji była znikoma, a teraz robią rekontrole i się czepiają

Nic mu nie zrobią w tamtym prowie było to legalne,tylko jak 2013 rok to może sprzedać za rok,musi minąć 5 lat

Opublikowano

Jak nie masz dokumentów na zakup, faktur itp, to już nie jest tak "legalnie". Niektórzy kasę wzieli na sprzęt, którego nigdy nie zakupili albo sprzedali zaraz po zakupie. Sprawy na jakiś czas przyschły, a teraz powoli są wznawiane postepowania, jak się skończyły "plecy" w ARiMR. Dotyczy to także MR i PROW po 2013

Opublikowano
Dnia 23.12.2017 o 11:22, leonardo111 napisał:

1998 roku taki 3514 z kabiną komfort ful wersja kosztował 48 942 pln, szkoda że traktory stare nie tanieją tak jak auta...

pamięta ktoś po ile w 1998 roku była pszenica,żyto czy trzoda chlewna zastanawia mnie ile wtedy trzeba było sprzedać na taki ciągnik 

Opublikowano (edytowane)

w 2000 roku :

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/w;grudniu;2000;r;wzrosly;ceny;produktow;roslinnych;i;zwierzecych,210,0,38354.html

Cytat:

Ceny żywca wieprzowego, rosnące przez większość miesięcy 2000 roku, przy mniejszej niż przed rokiem podaży, osiągnęły w grudniu 4,05 zł/kg w skupie i 3,92 zł/kg na targowiskach. Było one wyższe niż przed rokiem odpowiednio o 26,3 proc. i 22,1 proc.

Od sierpnia 2000 roku systematycznie malał skup mleka krowiego, związane to było ze spadkiem pogłowia krów. W grudniu mleko kosztowało 84,38 zł za hl (o 18,3 proc. więcej niż przed rokiem).

gus
17.01.2001, godz. 9:35

Na targowiskach ceny raczej spadają Na krajowych targowiskach w minionym tygodniu zanotowano dalszy spadek zarówno średnich cen zbóż — pszenicy, jęczmienia — oraz ziemniaków, jak i prosiąt. Jak podaje Departament Informacji Ministerstwa Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, średnia cena pszenicy wynosiła 455,6 zł/t, i była o 5 zł/t niższa niż tydzień temu i o 10,8 zł/t niż przed miesiącem. Za jęczmień płacono średnio 386,0 zł/t, co oznacza spadek o 3,4 zł/t w porównaniu z ceną sprzed tygodnia i prawie 5 zł/t...

image.gif

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Z tego wszystkiego wynika że hujnia europejska kroi nas od poczatku. Ceny na skupach wcale nie różnią się tak znacząco od tych dzisiejszych. Za to maszyny nawozy, paliwo kosztowało czterokrotnie mniej niż teraz, cena ziemi też byla bardziej normalnaO.o

Opublikowano

A jak ktoś mi kity wciska że teraz jest lepiej bo unia dała i bez niej rady byśmy nie dali to śmiechem parskam, ale kończmy politykę i radujmy się świętami. Szkoda że wiosennymi bo u mnie prawie 10 stopni na plusie. Wesołych Świąt wszystkim życzę niech przyszły rok będzie lepszy niż ten :)

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Jak nie masz dokumentów na zakup, faktur itp, to już nie jest tak "legalnie". Niektórzy kasę wzieli na sprzęt, którego nigdy nie zakupili albo sprzedali zaraz po zakupie. Sprawy na jakiś czas przyschły, a teraz powoli są wznawiane postepowania, jak się skończyły "plecy" w ARiMR. Dotyczy to także MR i PROW po 2013

masa ludzi brala bo miala plecy ,przewaznie swiete krowy z ksiazeczka psl. ale jeszcze troche i jak to dziadostwo wyleci z sejmu to i zrobia pozadek w tym burdeliku arimr .wtedy to dopiero bedzie szedl sznurek na metry .wystarczy skontrolowac sztuczne tworzenie warukow do uzyskania dotacji i miljony wroca do budżetu

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jahooo napisał:

Takim idiotą to i dobrze tzreba trochę myśleć

@bieniek_88 wystawił żeby się pochwalić nie sprzedać:D

Boże Narodzenie a na olx wielkanoc

https://www.olx.pl/oferta/renault-133-54-CID757-IDqmF1P.html#dec48467ea

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Jakies 5 lat temu byłem u faceta za kolumną z 60-tki i miał fabrycznie nową skrzynie biegów  ze sprzęgłem z podnośnikiem ,mostem,zwolnicami nawet kolumną kierowniczą z 60-tki wszystko złożone do kupy nówka sztuka z fabryki cenił 3.5tys .

Opublikowano

Eeee Pany jak ktoś chętny na 360 to ja swoją mogę oddać za 25 tyś z turem 3 sekcyjnym. Zdjęcia w galerii:8_laughing:

Wiem, wiem, że to prawie za darmo ale to taka promocja z okazji świąt:D

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Eeee Pany jak ktoś chętny na 360 to ja swoją mogę oddać za 25 tyś z turem 3 sekcyjnym. Zdjęcia w galerii:8_laughing:

Wiem, wiem, że to prawie za darmo ale to taka promocja z okazji świąt:D

Wiesz, że tanie mięso to psy jedzą - wypromuj ją jako towar ekskluzywny, podnieś o 20000  zł i sprzedawaj. W ten sposób tylko psujesz rynek:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v