Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/okazja-grunt-rolny-55-ha-sprzedam-doplaty-ue-ponad-100-000zl-rocznie-CID3-IDi9V2f.html

Jak myślicie warto jak faktycznie tyle dopłat dostanie sie to w 10 lat kredyt na zakup spłacony

Zobacz inne jego ogłoszenia. Może majątek z amber gold chcą spieniężyć wspólnicy marcina i tuska.

a co myślicie o człowieku który wstawia takie dyrdymały 6t 8t sam nie wie?  https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-ladownosc-6-ton-rzeczywista-8-ton-CID757-IDo7H5U.html#d9ff03ccd3

Opublikowano

Dobrze wie. W dowodzie 6t, ale w rzeczywistości 8 t wytrzyma. O to mu chodzi.

Opublikowano

mi też z nakła dziś za 2 tysie oferowali kupiłbym ale za drogo mi

a na jaką lokalizację ta cena?? Jak daleko ode mnie??

Z nakła pod łobżenice za 1700 zł. Przyjechały już 3 samochody i jeszcze 4 w planie.

Opublikowano

Mocy mu troche dodal....3095 ma 107 km i jest na malym tylnim moscie.

Co to znaczy że jest na małym tylnim moście, lepszy, gorszy ??

Orientujesz się może ile wchodzi do niego oleju, ogólnie jakie są koszty eksploatacji, wymiana oleju filtrow ??

Opublikowano

Siemanko co myślicie https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolniczo-ciezarowa-ifa-8011-CID757-IDnZ0eU.html#dc9ed68f89 rozglądam się za czymś i nie miałem wcześniej żadnej przyczepy, więc się nie znam, a ludzie piszą że HLki są porządne... może ktoś mi powiedzieć czy hamulce 2 obwodowe dało by się podpiąć np. do mojego 1224 gdzie jest tylko jedno wejście? i czy z jednej strony dało by się zdjąć górną burtę żeby można ładować baloty na to? no tak wgle co myślicie o przyczepie... z góry dzięki, pozdrawiam userów aaaa jeszcze jedno do transportu lepsza przyczepa czy rozrzutnik o podobnej ładowności np. T088?smile.png

Opublikowano

Skrzynia i most w 3095 jest od 4ki czyli maja to samo 3060 3070 i 3080 3090. Wiekszy most ma 3115 i 3120. W tej kasie poszukaj wlasnie 3115 i 3120 i z dynashift a majac dynashift masz skrzynie juz z seri 36xx czyli o wiele mocniejsza.
Oleju do skrzyni wchodzi ok 50 litrow filtr ok 300 zl.

Opublikowano

Taka 3095 nie jest zła, ale masą własną nie grzeszy, uprawowo-siewny z siewnikiem przodek zrywa, trzeba dobry balast na przód.  107KM szału nie robi, ale unia obrotowa 4  i daje radę. Sąsiad ma takie cudo i nie narzeka. Jak ktoś nie pokombinował z olejem, to skrzynia jest dość trwała. W naprawie też nie jest bardzo skomplikowana, ale partacze mechanicy potrafią naciągać na zbędne koszty

Opublikowano

Dzięki Panowie za info. Właśnie brat szuka jakiegoś ciągnika do agregatu talerzowego z hydropakiem o szerokości 2,5m i się zastanawiam czy taki Ferguson da radę i w ogóle czy ten ciagnik nie jest szerszy niż 2.5 m, zgra się to wszystko ??

Opublikowano

Pany szukam felg 22,5" na 8 szpilek takich jak były kiedyś w starach i autosanach. Ktoś, coś?

Opublikowano

Ale weź takiego na smyczy do parku wyprowadź. Nie dość że wszystkie liście i trawę  przy alejce opierdoli, to jeszcze  z szuflą i dużą reklamówką na kupsko trzeba chodzić.

Opublikowano

Siemanko co myślicie https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolniczo-ciezarowa-ifa-8011-CID757-IDnZ0eU.html#dc9ed68f89 rozglądam się za czymś i nie miałem wcześniej żadnej przyczepy, więc się nie znam, a ludzie piszą że HLki są porządne... może ktoś mi powiedzieć czy hamulce 2 obwodowe dało by się podpiąć np. do mojego 1224 gdzie jest tylko jedno wejście? i czy z jednej strony dało by się zdjąć górną burtę żeby można ładować baloty na to? no tak wgle co myślicie o przyczepie... z góry dzięki, pozdrawiam userów aaaa jeszcze jedno do transportu lepsza przyczepa czy rozrzutnik o podobnej ładowności np. T088?smile.png

Da się. Podpinasz tylko czerwony przewód, oczywiscie muszisz zmienić złącze. Wyjscie na zółty przewód zostawiasz niezaślepione. Będzie działać (w zależnosci od typu zaworu) najparwdopodobniej w trybie zero-jedynkowym czyli  hamowanie albo z pełną mocą albo nie hamuje wogóle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v