Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to warto czy nie bo ten nasz juz zmeczony dosc jest robił kilka lat w rsp i dlatego ogólnie nie moge narzekac na niego ale juz coraz czesciej cos sie sypie w nim i chchiałem nowszego kupic i w duzej budzie a ten z ogłoszenia nie jest taki zly

Opublikowano

jak jest mocno wyeksploatowany to wypchnąć i już....

co do tego z linku to po pierwsze już nie aktualne, po drugie wypicowany do sprzedaży.....i wydaje mi się,że rocznik koloryzowany

Niedaleko mnie po żniwach będzie do sprzedania mtz z 96, pracujący w sporym gospodarstwie tylko i wyłącznie przy opryskiwaczu i rozsiewaczu cały w oryginale łącznie z oponami(mają ok 60%)w ciągniku nic nigdy nie rozbierane ceniony będzie na 30tysi

Opublikowano

Czy orientuję  się ktoś czy oryginalne koła od bizona pasują do fortschritta 514? Otwory w feldze pasują ,ale 514 ma zwolnicę i nie wiem czy czasem felga  nie będzie haczyć.

Opublikowano

Może wypicowana ale przynajmniej ładnie i porządnie, a nie pędzlem machnięte raz po raz...

Ale i tak takie ciągniki do niczego sie nie nadają jak bez przodka, a co dopiero polski 1212... 93km bez przodka to chyba do transportu a patrząc na wyposażenie to na pewno.

Opublikowano

Może wypicowana ale przynajmniej ładnie i porządnie, a nie pędzlem machnięte raz po raz...

Ale i tak takie ciągniki do niczego sie nie nadają jak bez przodka, a co dopiero polski 1212... 93km bez przodka to chyba do transportu a patrząc na wyposażenie to na pewno.

Jakie to specjalne wyposażenie on posiada do transportu?Bo nie zauważyłem....

ot zwykły ciągnik bez przedniego napędu

Opublikowano

Specjalne? Niby o co ci chodzi? A czy żeby ciągnik był dobry to transportu to musi mieć specjalne wyposażenie? Ma zsynchronizowaną skrzynię, wspomaganie i komplet zaczepów, no i coś tam jeszcze teraz przyuważyłem o jakichś hydraulicznych hamulcach do przyczep.

No właśnie, zwykły ciągnik BEZ PRZEDNIEGO NAPĘDU, O MOCY 93KM, ciekawe do czego on sie nada w polu... Podaj mi przykład jego zastosowania po za transportem... I jeszcze te wąskie opony... Do oprysków? Już to widzę... Do nawozów? Tak samo... Momentalnie siądzie jak c330 czy c360... Orka? Śmieszne... Jakieś pomysły?

Opublikowano (edytowane)

Specjalne? Niby o co ci chodzi? A czy żeby ciągnik był dobry to transportu to musi mieć specjalne wyposażenie? Ma zsynchronizowaną skrzynię, wspomaganie i komplet zaczepów, no i coś tam jeszcze teraz przyuważyłem o jakichś hydraulicznych hamulcach do przyczep.

No właśnie, zwykły ciągnik BEZ PRZEDNIEGO NAPĘDU, O MOCY 93KM, ciekawe do czego on sie nada w polu... Podaj mi przykład jego zastosowania po za transportem... I jeszcze te wąskie opony... Do oprysków? Już to widzę... Do nawozów? Tak samo... Momentalnie siądzie jak c330 czy c360... Orka? Śmieszne... Jakieś pomysły?

A może siano? ja sobie kupił takiego 80KM MFa z 32 biegami i EHR bez przodka.. kosze, przewracam, grabie i zbieram. Na jesień zaczepiam jednorzędówke i wymiatam nią pod warunkiem że akurat nie naleje. Sieje i obornik woże tak samo bo przecież nikt tego w błoto nie robi. W zeszłym roku orke siewną też nim robiłem i trójka w obrocie latał i 10km/h no ale to przesada. Co prawie U5314 stoi w pogotowiu ale z tą swoją marną skrzynią biegów, brakiem ergonomi nie ma nawet czego porównywać do MFa. A cena odpicowanej 60tki więc czy to taki głupi zakup? W każdym razie ja sobie chwale ale 4x4 w gospodarstwie być musi

Edytowane przez lukbold
Opublikowano

Śmieszny to Ty jesteś , to że wasze zetory czy ursusy nie mają uciągu bez przodka nie znaczy że każdy ciągnik tak ma.... http://www.agrofoto.pl/forum/topic/92562-uci%C4%85g-mf/

Opublikowano

To zapraszam, ciekawe ile wasze koniki bez przodka pojadą na mojej ziemi, hehe, a szczególnie jak porządnie popada. Jak wam tak bardzo ten przedni napęd przeszkadza to po co one wam? Posprzedawajcie i po problemie. Jak dla mnie to każdy ciągnik do roboty w polu powyżej 60km powinien mieć przedni napęd. Te wasze myślenie jak rodem z prl. ;)
Szczerze to nawet i w moim 47konnym perkinsie przydał by sie przodek.

Fakt, jedyne zastosowanie po za transportem to robota przy sianokosach, zapomniałem o tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v