Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój sasiad kupił z tamtad silnik rewelacji nie ma silnik sie grzeje i nie ma mocy, jak go uruchomia to wkrec zegaz zamiast czujnika i zobacz jakie cisnienie trzyma na zimnym i na rozgrzanym na wolnych obrotach i dużych obrotach

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/silnik-c-330-ursus-c330-ciagnik-nominalny-i6052210819.html

Czym sie sugerować przy zakupie silnika, bo jak wiadomo z obudowy nic nie wyczytam... ;/

O kurde! Ja do mojego ciapka kupiłem 2 lata temu (będzie we wrześniu) silnik od wózka rak, sprawny, kompletny, odpalany na miejscu, ładnie chodził, po remoncie który faktycznie był (chyba nie muszę mówić na jakich częściac :D) tylko gościu zostawił sobie koło zamachiwe bo cena była bez niego i dałem 1820 (to na flaszke) i chodzi do dzisiaj bez problemu (zresztą widać co potrafi z lejkiem :D).

Edit: coś mi cena nie grała ale sie dopytalem i już poprawione.

Edytowane przez cyprian1219
Opublikowano

Przy tym przebiegu to nawet by się nie zdążył rozczarować bo by go dobrze nie przetestował. Pewnie stał gdzieś na placu/fabryce na pokaz czy coś z nim było nie tak i handlarz go wyrwał do sprzedania.

Opublikowano

tak i za takie grosze chce go sprzedać??

Gościu wali ściemę na wstępie, bo sprzedaje model 11024, a nie 11054, o ile pamiętam z forum, to ten model był dość awaryjny i szybko stracił wszelakie wzięcie

Opublikowano

tak i za takie grosze chce go sprzedać??

Tylko w OTOMOTO  jest podane że to cena netto, to nie wiem czy aż tak tanio

sprawdzanie ciśnienia oleju nie do końca będzie miarodajne, przy takich temp.trudno rozgrzać olej do takich temp.co w lato, dodatkowo sprawdź ciśnienie na cylindrach

Z tym rozgrzaniem to nie tak hop, bo jak widać silnik odłączony od chłodnicy to za długo nie może chodzić.

Opublikowano

Dla tych którzy nie widzieli nigdy opłaty na olx - Wejdźcie na olx i spróbujcie założyć fikcyjne ogłoszenie o np: ciągnik. Na samym dole z wyróżnieniami, nawet kiedy jest zaznaczone bez wyróżnienia to i tak cena za ogłoszenie wynosi 30 zł (29.99) a z wyróżnieniem jeszcze więcej... Oni są nienormalni... Za ogłoszenie ciągnika z wyróżnieniem na 30 dni płaci się 50 zł...

To przejdźcie na rOLX!!! http://rolx.pl

Opublikowano (edytowane)

O częściach nie myślałem. Ciekaw jestem czy mają coś wspólnego konstrukcyjnie z innym producentem.
Alvaro Juko(junkari) czy ten tume jak miały rozwiązany system wysiewu? Jakie kołka tam siedzą i czy da się nim wysiać każdy rodzaj nasion?
Wysłałem koledze ZOLW PW z zapytaniem, ale ostatnio logował się1,5 msc temu. Ktoś jeszcze w tym temacie pytał o JUKO.

Siewnik jak siewnik tylko ciekawe jak z czesciami do tych siewników

Ja miałem Junkkari Simulta 3000T z podsiewaczem nawozu tyle że był to siewnik tależowy do siewu bezorkowego. Coś takiego :

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v