Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Że niby nową Valtrę t4 czy jakoś tak przypomina ta maska?

m.alibaba.com/product/60262751301/85hp-QLN-Kubota-farm-tractor-with.html coś mi ten ciągnik przypomina, tylko nie wiem co :D

https://sprzedajemy.pl/1994-deutz-fahr-4-71,25469092

najpierw były na allegro później na OLX a teraz już zalewają sprzedajemy

czy kiedyś to się skończy??

Póki będą idioci, którzy łapią się na takie "okazje" te ogłoszenia nie znikną.
Opublikowano

@cezary niby 5 skib w obrocie ale nie wygląda na jakiś bardzo ciężki pług a w razie czego ostatni korpus idzie odkręcić. A do czego chcesz ją założyć bo jak do zetora to chyba bez odkręcenia się nie obejdzie chociaż do transportu jest kółko to kto wie.

Opublikowano

Był stary zetor za 60tys , rozrzutnik dwuosiowy za 15tys więc już mnie nic nie zdziwi  :) Za lejki powinni cenić po 7 tys bo prosty, niezawodny,bez zbędnej elektroniki/hydrauliki, części tanie, nie to co do zachodnich 

Opublikowano

Był stary zetor za 60tys , rozrzutnik dwuosiowy za 15tys więc już mnie nic nie zdziwi  :) Za lejki powinni cenić po 7 tys bo prosty, niezawodny,bez zbędnej elektroniki/hydrauliki, części tanie, nie to co do zachodnich

O lejka nikt się nie pyta.Nowy dwutarczowy rozsiewacz z solidną przekładnią którym rozsiejesz też kredę,czy inny pylisty kosztuje tyle co dwudziestoletnia amazonka.Uciążliwe jest otwieranie z tyłu,ale innym rozsiewaczem pylistego nie rozsiejesz,nawet zachodnim :P A to że Cię

to nie dziwi dobrze o Tobie świadczy B)

Opublikowano (edytowane)

tylko ten ma 2 talerze, a i amazonką wapna pylistego nie posiejesz

co do napędu, mam nadzieję że wiesz o co chodzi:

b-33821-65073-rozsiewacz-2-tarczowy.jpg

rozsiewacz-nawozow-pylistych-wapna-klos-

i o to właśnie chodziło tylko zapewne pasek chodzi płaską stroną po jednym kole a klinem po drugim i może być z tego poślizg lekki na jedną stronę

no i te talerze , trochę wklęsłe środkiem jak i te w zachodnich tylko nie wiem jak sa w nich otwory ,  można przestawiać łopatki czy sa na stałe po promieniu , no i zastanawia mnie szerokość tasmy , to jest to samo co w kosie czy inna , no i czy da sie dokupic skrzynię taka jak w tych siewkach 600kg

do napędu szybra z kabiny też pewnie coś da się wymyslić 

simon2812 blacha raczej jest taka trochę podobnie gięta jak chybotliwa podłoga w sadzarce do ziemniaków

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Ty kolego na serio z tym pytaniem ? :D

Owszem , jak najbardziej  serio 

Nie  pytałem o lejka , tylko  o 

Rozsiewacz nawozów „Kłos” jest przeznaczony do powierzchniowego wysiewu nawozów mineralnych granulowanych i pylistych oraz wapna nawozowego na polach uprawnych, łąkach, ścierniskach i pastwiskach.

Maksymalna ładowność 700kg.

Dwie tarcze wysiewające.

Skrzynia z tworzywa.

Szerokość robocza do 14m.

327165637_5_644x461_rozsiewacz-nawozow-d
327165637_1_644x461_rozsiewacz-nawozow-d
327165637_2_644x461_rozsiewacz-nawozow-d
327165637_6_644x461_rozsiewacz-nawozow-d

O lejka nikt się nie pyta.Nowy dwutarczowy rozsiewacz z solidną przekładnią którym rozsiejesz też kredę,czy inny pylisty kosztuje tyle co dwudziestoletnia amazonka.Uciążliwe jest otwieranie z tyłu,ale innym rozsiewaczem pylistego nie rozsiejesz,nawet zachodnim :P A to że Cię

Użytkujesz coś  takiego? jak jest  własnie  z pylistym  wapnem ? nie  ma tam jakiejś siatki , lub  stożka  w skrzyni nad taśmą? 

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem żartobliwie że lejek jeszcze prostszy i powinien być droższy - taki jest tok rozumowania co niektórych . A za tą kasę to piasta kupisz 

Opublikowano

W kosie granulowane wapno się zbija i trzeba kijem dziobać. Nie ma szans nasypać do pełna. Tutaj kształt skrzyni jest taki, że będzie część zostawać.

Opublikowano (edytowane)

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem żartobliwie że lejek jeszcze prostszy i powinien być droższy - taki jest tok rozumowania co niektórych . A za tą kasę to piasta kupisz 

Chyba  że  do  remontu ...

W  moich stronach  kosztują  trochę  więcej 

np 

http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-rcw-rnp3-wapna-nawozu-lancuchowy-dwu-talerzowy-lad-3t-bdb-CID757-ID9yaIt.html#a9a3b67f66

http://olx.pl/oferta/rozsiewacz-wapna-i-nawozow-rcw-3-piast-CID757-IDdXC2R.html#6009a92094

Thomas2135

Granulowane  wapno [ krede ] to  siałem  najzwyklejszym  lejkiem i  szło  bez problemu .

Pyliste  mozna  kupic  duzo  taniej  - dlatego  zastanawiam  sie nad  innym rozsiewaczem 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

sam się mocno zastanawiam nad tym kłosem, bo wywalić ponad 7tys za rcw, który wysieje kilkanaście ton co 4-5 lat i będzie mi zajmował miejsce, mało opłacalne na takim areale

@konteno taśma jest szersza, o zbiornik trzeba pytać tam gdzie produkują, bo jeszcze nie widziałem aby ktoś sprzedawał jako część zamienną

dopiero kupił i już chce sprzedać  :lol:

http://olx.pl/oferta/ursus-1224-CID757-IDevAz5.html#e8627d7e23

Opublikowano

Sam osobiscie mialem mozliwosc kupna identycznej za 12.500 a doplata do agregatu grano systen shark 3m z hydropakiem wyniosla mnie 1.500. I padl wlasnie wybor na niego jak to mówi koles od ktorego mialem kupic ta talerzowe ciagana to to robi robote! Eleganckie ustawienie talerzy robi dobra robote a do tego mam agregat siewny

To już mam mętlik w głowie wiele osób mówi, że lepiej ciężką talerzówkę niż agregat. Myślałem nad takim modelem jak tu: 

http://olx.pl/oferta/talerzowka-kverneland-CID757-IDcRkRW.html#58f497eaa1.

Opublikowano (edytowane)

Tak jak patrze każdy kto taką posiada stara sie jej pozbyć bynajmniej w naszych stronach tak jest i cenia mniejsza niz przed rokiem.
Jak juz chcialbys ciagana talerzowe to lepsza by byla w kszalcie litety x bo przy v aby dobrze zrobic potrzebna jest predkosc przy x predkosc jest nie potrzebna.
Minusem agregatu talerzowego jest jego ciezar w transporcie jak jeszcze mielismy ursusa 1014 potrafilo niezle bujnac ale robota takim agregatem jest niezle zrobiona

Edytowane przez kundza150
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v