Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy  co nim  ktoś  robił , jeśli jeździł  tylko po szosie  to opony  szybciej idą , no i nie  wiadomo czy tylne   opony oryginalne  od nowości  - bo przednie  zmieniane  na pewno 

Opublikowano (edytowane)

Przebiegu po oponie nie stwierdzisz.. nie ma mowy. to tylko filozofowie na forum będą bajki wciskać. http://otomoto.pl/oferta/-ID15Hwnc.html ponad 5tys godzin na asfalcie i co ? Moj 5314 też 5tys godzin i trochu bieżnik lepszy. No ale podobno teraz już takich twardych opon nie kupi. Wg moich traktorów to ten zetor by musiał miec ze 7-8tys godzin

Edytowane przez lukbold
Opublikowano (edytowane)

przednie zmieniane na pewno 3lata temu, tył zmieniony nie dawno a sprzedający twierdzi,że poprzednie były od nowości i na tej podstawie ja też obstawiam ten przebieg na około 6-7tys. jak myślicie po takim przebiegu wart jest ten ciągnik uwagi za 80tys. z org.turem,przednim tuzem+wom?

jeszcze jedno pytanie,czy ciągniki z Niemiec mają instalację hamulców pneumatycznych do przyczep?

Edytowane przez KOSTEK12
Opublikowano

Jaką talerzówkę kupić do c 360? Ziemia dosyć równa, nie ma dużych gór, kl IV-VI. Jakieś 10km ode mnie jest taka http://olx.pl/oferta/talerzowka-2-4m-brona-talerzowa-v-CID757-ID9KCvl.html Właściciel powiedział że do c 360 jest za duża, a w wiosce obok c 360 jeździ z taką. Osobiście uważam że da radę, ale nie będzie miał łatwo. Talerzówka ma szerokość2,4m 22 talerze i wagę 540 lub 530kg(bo dziś taką oglądałem, ale nie pamiętam tej końcówki wagi dokładnie). Jaką talerzówkę kupić do c 360?

Opublikowano (edytowane)

ta z linku troche za duża

ta by była w sam raz http://olx.pl/oferta/talerzowka-bomet-szerokosc-2-0-m-CID757-ID9JC39.html#200f959ec5

http://olx.pl/oferta/brona-talerzowa-akpil-talerzowka-8t-1-8m-CID757-ID8Pe4B.html#200f959ec5

ja mam talerzówke na 8 talerzy i bez obciążników z przodu troche nim rzuca

a tobie polecam na 9 talerzy bo będzesz jechał obok talerzowanego nie po

jak masz orginalne obciążniki to spokojnie da rade

Edytowane przez Rolnik2517
Opublikowano

Do porządnej pracy C-360 będzie z tym za słaba. Na ściernisko może jeszcze tak, ale daj to w miększą glebę, to będziesz się tylko suwał. Max 2x9 czyli 2 metry robocze. Poza tym, większa to raczej półzawieszana, bo zarżniesz podnośnik albo obudowa mostu pęknie na dołku. Widziałem już takich ułanów, co potem zbierali podnośnik po polu.

Opublikowano

'' takich ułanów '' jak ktoś szaleje jak głupi po dołach na 4 biegu to pęknie

umnie targa siewnik poznaniak SO5 to siwnik waży 300 kilo o zborze 350 razem daje 750 kilo i nie raz się kładło worek na kipe

Opublikowano

No nie mów że z tym poznaniakiem ma ciężko, bo opryskiwacz waży jakieś 150-200kg i oprysk tak ponad 400kg co daje 600kg i ciągnik tego zbytnio nie czuje. Ja ciągnikiem w polu nie szarżuję bo nie ma po co, szkoda sprzętu, nerwów i pieniędzy na późniejsze naprawy. Że 360 podniesie tą talerzówkę to nie wątpię i nawet się nad tym nie zastanawiałem czy da radę to podnieść, bo to oczywiste. Pytanie o to czy da radę dotyczy szerokości bo 2,4m i 22 talerze to już jest co ciągnąć dla ciągnika o mocy 52Km to już jest trochę, ale według mnie da radę.

Czyli taka talerzówka będzie odpowiednia?

Opublikowano

22 talerze bedzie napewno za dużo, ja taką robiłem 60 to na piachu 2 gaz w podłoge i jakoś szła ale szału nie było, i podnośnik długo niewytrzymuje. do tej 22 to zetor 7245 lub coś podobnego a do 60 to max. 2x9

Opublikowano

Ja. 904 ciągam taką 2,4 m. Jak zapuści się głęboko na max skręconych wałach to czuje, że ciągnie. Przód czasem znosi jak się zawraca po polu. Odpuść sobie taką szeroką. Ciągnąć to ją możesz, ale na najmniejszym ustawieniu. Będzie Ci co najwyżej kroić a nie przerzucać ziemię.

Opublikowano

Widziałem juz kilka C360 z wyrwanymi u dołu mocowaniami ramion. Jest to w praktyce nie do naprawienia, bo po spawaniu wytrzymałość tego elementu maleje, trzeba wymieniać obudowę mostu.  Ciągam 2x10 talerzy zawieszaną mtz-tem bez przedniego napędu i ciągnik na twardym rzuca po polu, a waży więcej niż C-360. Do wszystkiego trzeba podejść z umiarem.  Ursusem tylko poskrobie z za dużą talerzówką, a z mniejszą zrobi robotę. 40cm szerokości robi już dużą różnicę.

Mówisz Poznaniak - zobacz, o ile dłuższa jest talerzówka niż siewnik, gdzie jest środek ciężkość. Poza tym, siewnik jedzie na własnych kołach i nie szarpie tak ciągnikiem na boki.  Talerzówka, którą ciągam waży z 750-800kg , drugi wał jest ze 2m od końca ramion podnośnika.

Opublikowano

Mocowania da się naprawić. W mojej jak zerwały się gwinty to przy okazji ściągania zwolnicy wkręciłem śruby od środka. Teraz to tylko mogą się śruby urwać, albo samo mocowanie. Zdejmie po jednym talerzu, ale jak kolega wspomniał środek ciężkości jest daleko za ciągnikiem. Jak 904 ruszę ostrzej to przód podrywa.

Opublikowano

przy moim były wyrwane te śruby z mostu to jest przewiercone na wylot i skręcone i trzyma tata tak mi mówiłe że jest tak zrobione
wiem że talerzówka ma środek cięśkości wysunięty ale chciałem napisać że przy poznaniaku ma co dziwigać
ja mam talerzówke 2x8 i daje rade nawed w świeżej orce a po ściernisku nawed i 4 biegiem można robić ale byle górka i już ma ciężko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v