Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kolega miał starą kosiarkę i nie wiem ile lat mu służyła ale ponad 15 w zeszłym roku kupił nową ze zbuczyna bo na dyskową dobre firmy brakowało chwilowo kasy to nie wytrzymała 10 ha talarze się pogięły mocowania nozyków powybijały się tak ze nożyki spadły olej się lał i takie to dobre są te maszyny i w tym roku będzie zachodnia dyskówka

Opublikowano

no mnie przeraziło te kilka postów u urywających się bębnach, pękających ramach w tych rzemiosłach.... 20 lat robiłem czeska i tylko raz ślizgi wymieniłem a tu jakieś pękające ramy. Nawet nie ryzykowałem nowej

Opublikowano

Czemu według ciebie okrągła jest lepsza od płaskiej?

Albo to był 3p z przełożoną osią, albo jakiś ulep typu 355 z silnikiem 3p

Opublikowano

Bajki opowiadacie i tyle. Na swojej 60 ce mam nieco za duży ładowacz bo od fergusona 70 KM. Dołożyłem jeszcze euroramkę. Chytak do bel waży ponad 150 kg i wożę nieraz belki po 400 do nawet 700 kg. Krokodyl jest wcale nie lżejszy i całą zimę i wiosnę ładuję belki i kukurydzę do paszowozu. Mija już ze 3 czy 4 lata a z osią nic się nie dzieje i jest oryginalna z 83 r.

Opublikowano

Bajki opowiadacie i tyle. Na swojej 60 ce mam nieco za duży ładowacz bo od fergusona 70 KM. Dołożyłem jeszcze euroramkę. Chytak do bel waży ponad 150 kg i wożę nieraz belki po 400 do nawet 700 kg. Krokodyl jest wcale nie lżejszy i całą zimę i wiosnę ładuję belki i kukurydzę do paszowozu. Mija już ze 3 czy 4 lata a z osią nic się nie dzieje i jest oryginalna z 83 r.

ty masz oś okrągłą i o to chodzi że wytrzymuje te ciężary

Opublikowano

Kolega miał starą kosiarkę i nie wiem ile lat mu służyła ale ponad 15 w zeszłym roku kupił nową ze zbuczyna bo na dyskową dobre firmy brakowało chwilowo kasy to nie wytrzymała 10 ha talarze się pogięły mocowania nozyków powybijały się tak ze nożyki spadły olej się lał i takie to dobre są te maszyny i w tym roku będzie zachodnia dyskówka

A mój wuja kosi 25 letnią 30 ha rocznie i jakoś jeszcze chodzi, ale już coraz gorzej ;)

Opublikowano

co do tej 60 3p to może to być c360 z początku produkcji 76-77r ze zmienionym silnokiem na 3p,dziadek taką ma 77r okrągła oś,18koła, i zaczepy przód i tył nowy typ i napisy na deklu od skrzyni, tylko u niego jest(prawie)orginalny silnik

Opublikowano

ty masz oś okrągłą i o to chodzi że wytrzymuje te ciężary

Ja właśnie mam płaską oś. Zapomniałem dopisać, ale to chyba wynikało z posta. Jak ktoś zmienił oryginalną na nową to może i faktycznie one są w mniej wytrzymałe jak to zamienniki od prywaciarzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v