Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Maxxum lekkie były ale te starsze. Teraz to nie wiem. Fajne są Pumy. A 4ka to nieprzyjemna praca silnika. 6ka ładniej chodzi. Ale zależy wszystko z jakimi maszynami ma współpracować. Mam np. 6930 to podnosze siewnik 2700 pusty i sypie tone nasion. Ciężko ale jak mam z przodu 1200kg to daje rade a jakbym miał 4ke to można zapomnieć o zawieszanych ciężkich maszynach.

6150R też ciekawy. 7ton na pusto będzie

Opublikowano

Słyszałem, że podobno szóstka to szóstka jeśli chodzi np o uciąg. A zależy mi też żeby był dosyć ciężki i stabilny. Teraz mam 4 lamborghini i jest za lekki, bo przy kosiarce 3m pottingera z kondycjonerem jazda na dwóch kołach jak mu sie duzej skrzynki z kamieniami nie zalozy..

nie wiem czemu Jelonka nie ma w zestawieniu.

Jelonka bym nie chciał, bo w tych nowych nie podoba mi się ta strasznie wielka maska która zasłania wszystko no i JD nie ma AdBlue a filtry jakoś mi nie podchodzą. 

Opublikowano

Faktycznie John ma tego "ryja"..... jak szukasz do prod. zwierz. to ciekawe są MFy ze ściętą maską. Ja mam starszy model z 2005 to podoba mi się że kabina duża (większa jak w 6930) widoczność też dużo lepsza i częste wysiadanie i wsiadanie też bez porównania jak w Jelonku. W rkach też te kabiny ciasne i małe drzwi.

Opublikowano

W Claasie jest przyjemna, wielka moim zdaniem kabina tylko, że nadal Claas jest na filtrach. Podobno do któregoś roku mają przejsc na adblue. JD podobno w tym roku ma pokazac 6m z Adblue, ale jeszcze nie do sprzedaży. A traktor będzie raczej głównym w gospodarstwie do cięższych robot typu orka, talerzowka, sgregat uprawowo-siweny i prasa z kosiarka z racji na ich wielkość. Ale po prostu no nie podoba mi sie ta macha ogromna ktora pucka 1000kg na tuzie zaslania..

Gość Profil usunięty
Opublikowano

moze nh t7? t7.170 juz w tej kasie cos wyrwiesz ;)

Opublikowano

I jak Ci sie sprawuja? jaka szkrzynia?

Case mam z 2005r skrzynia 20x16 rewers mechaniczny ,Steyr 6140 Profi multicontroller skrzynia 17x16 z 2014r . Case ma 6800mtg i narazie spoko jeden elektrozawór wymieniony i to tyle z poważniejszych awarii, Steyr ma 360mtg i narazie oki

Opublikowano

moze nh t7? t7.170 juz w tej kasie cos wyrwiesz ;)

Mielismy t7.170 na testach ale slyszalem ze nh lubia sie psuc i miec wady fabryczne jakies. znjomy ma traktor 2 lata i 4 razy podnoscik na polu mu naprawiali, caly czas ta sama usterka a maszyna wazy prawie polowe niz ma maksymalny udzwig wpisany..

Opublikowano

Ta skrzynia to tak jakby automat bez biegów, bezstopniowa.

Ma 3 zakresy pracy, polowe szosowe i coś pomiędzy chyba, pchając taką rączkę na podłokietniku zwiększasz prędkość, jak ją cofniesz do końca ciągnik staje 

wygodne to jest napewno ;)

Opublikowano

dodając gazu pod nogą ciągnik też będzie przyspieszał :P

Najlepiej przejedź się podobną przekłądnią i zobaczysz o co chodzi

No dobra ale to jest cos takiego ze np ustawia sie predkosc i ile gazu mu sie nie da tyle bedzie szedl? Bo np w direct drive w JD pokretlem sie ustawia predkosc np 8km/h i mozna mu dac 2000 obr. i on wiecej niz 8 nie pojdzie

Opublikowano

w pumie cvx masz 3 zakresy, każdy może być ustawiony od 0do 43km/h, co do sterowania można to robić na 2 sposoby, automatyczny czyli przyspieszamy za pomocą joya albo pedału gazu(zmiana prędkości jazdy) a obroty silnika są dobierane automatycznie w zakresie ktury możemy sobie też ustawić- można ustawić minnimalne jak i max obroty na jakich silnik ma pracować.

drugi tryb to mamy sterowanie prędkością z joya a obroty silnika pod pedalem gazu

Opublikowano

w pumie cvx masz 3 zakresy, każdy może być ustawiony od 0do 43km/h, co do sterowania można to robić na 2 sposoby, automatyczny czyli przyspieszamy za pomocą joya albo pedału gazu(zmiana prędkości jazdy) a obroty silnika są dobierane automatycznie w zakresie ktury możemy sobie też ustawić- można ustawić minnimalne jak i max obroty na jakich silnik ma pracować.

drugi tryb to mamy sterowanie prędkością z joya a obroty silnika pod pedalem gazu

A wiesz może jak z awaryjnością w tej skrzyni? 

Opublikowano

Jak kupować ciągnik na lata to lepiej od bajerów z daleka. Wystarczy skrzynia z półbiegami najlepiej 4 a jak 6 to już jest extra i do przodu..... Lepiej ciągnik kupić za te same pieniądze o 20KM więcej i nie wajchować w tą i z powrotem i wtedy na pewno taka skrzynia pochodzi długo.....

Opublikowano

Już w tym roku są dostępne takie kombinacje- John Deere 6R Tier IVF (modele na największej ramie), Fendt 700 Vario Tier IVF, Kubota M7 i jak bym pogrzebał to jeszcze coś znalazł.