Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że policja wie doskonale skąd się bierze schabowy, szyneczka i mleczko dla dziecka :lol: będą mieli robotę z porządkiem w ruchu na jezdniach, a nie czas na sprawdzanie dokumentów a i rolnik nie głupi aby jakimś szrotem niesprawnym jechać, chyba że tamten komornik ponownie weżmie się do roboty ale to i lawet zabraknie :lol:   :P Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

No tak,rozumię Cię doskonale, to wygląda na to, że to Twoimi chlebodawcami, to policja tak? tak wynika z Twojego pisania   :o no to powinieneś mieć pokorę dla nich,,powinieneś ,ja niestety nie muszę, bo mi za nic oni nie placą,ja wiem że współpracującym coś tam płacą za donoszenie,a moimi chlebodawcami nie byli nigdy i nie będą, po prostu brzydzę się czymś takim jak współpraca itp, i z nimi nie współpracuje ,ja mam z czego żyć :ph34r: , a ciągniki swoje mam za ciężko i uczciwie zapracowane pieniądze na roli   :P  i możesz spać spokojnie nie obmartwiając się o to :huh:

Edytowane przez wieslaw16
Opublikowano

Nie wiem na czym zarabiasz bo zawsze zdawało mi mi się, że rolnik sprzedaje żywność miastu i to właśnie z pieniędzy policjanta, murarza czy lekarza masz za co kupić ciągnik. Przynajmniej ja tak zarabiam.

Opublikowano

Jest przewidziany jakiś strajk w woj. kujawsko-pomorskim? Może ktoś coś wie? Nie chciałbym się dowiadywać na ostatnią chwilę

Podobno jutro (w poniedziałek) jest spotkanie w Bożejewicach (okolice Żnina) o 19.00 w sprawie tego co ustalił komitet strajkujący w W-szawie. 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@krassus chyba mylisz chlebodawce z chlebobiorca....

Opublikowano

No,a u mnie koło Sieradza jak zwykle cisza i nikomu nie chce sie d..... ruszyć. Bo poco i tak w sprawie warzyw jak  to pani wiceminister powiedziała nic się zrobić nieda.Ale działaczy to mamy co niemiara i z IZBY ROLNICZEJ I Z SOLIDARNOŚCI I Z KÓŁEK ROLNICZYCH i h....... robią zato mądrować sie na zebraniach to potrafią sie świetnie jacy to są oddani sprawie

Opublikowano

www.youtube.com/watch?v=qn33vH4RF9I

Tylko nie mylić strajku z pokazem bogactwa i nowych ciągników -według mnie to trzeba strajkować na pieszo ubranym w najgorsze śmierdzące i brudne ubrania jakie macie w gospodarstwie i widły brudne od gnoju żeby było to czuć a nie jak zawsze na paradę żeby się pochwalić swoim sprzętem.

Opublikowano

Nie wiem na czym zarabiasz bo zawsze zdawało mi mi się, że rolnik sprzedaje żywność miastu i to właśnie z pieniędzy policjanta, murarza czy lekarza masz za co kupić ciągnik. Przynajmniej ja tak zarabiam.

Dla mnie takie myślenie i pogląd jest niczym innym jak chocholim tańcem ,nawet male dziecko wie że pieniędzy jeść i popić wodą ze strumyka się nie da i czy to policjant czy inni i nie są naszymi chlebodawcami, to my żywimy naród kolego, za co żądamy uczciwej zapłaty, i marny jest Twój świto-pogląd na te sprawy :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

A to strajk rolników, który odbył się w miejscowości w której obecnie mieszkam, przeciwko administracji Francuskiej. A policja??? po prostu się nie wpie...