Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi przy ilości powyżej 10 tys wyszło 1.31 zł parametry dopiszę później.
Mlekovita ma często różne ceny międzi poszczególnymi oddziałami, jednak chyba się nie zdarzyło żeby cena była wyższa niż w centrali w Wysokiem Mazowieckiem

Opublikowano

A czy ktoś posiada cennik z mlekovity lub mlekpolu, jak u was płacą tzn. za co składa się cena mleka, czy najwięcej za białko a za ilość minimalna dopłata czy inaczej?

Opublikowano

Do mlekovity mam za mały litraż zeby przyjęli mnie jako oddzielnego dostawce musiałbym namówić znajomych i isc wieksza grupa. Do sierpca mam dobre połączenie ponieważ mleczarek zbiera mleko od znajomych którzy mieszkają za mostem a wraca przez most wiec ma mnie po trasie wszystko idzie w dobrym kierunku tylko wszystko komplikuje sprawa finansów karę musze dac na raz wpisowe na raty dobre i to, ale musze rownież zapłacić za wyslodki mokre jakie zakupiłem. Oby wszystko wyszło na prosta, jakby było dobrze to 2-3 miesiące i sie odkuje na co bardzo liczę po roku postoju z rozwojem przez rotr ....

Opublikowano

Rotr Rypin niezależnie od litrażu białka tłuszczu cena nie przekracza 85 gr brutto w obrębie Rypina. Okolice Warszawy Koła itd płacą po 1,20 sam nie wiem co to ma oznaczać z podwórka płacą śmieszną cenę a z daleka płacą w miarę dobrą cenę .... Przyjaciele nie orientuje się ktoś jaką uzyskałbym cenę za 8 tysięcy litrów białko 3,1 i tłuszcz 3,9 w mleczarni Sierpc? Mam okazję przejść ale wpisowe 3710zł oraz karę mleczną na raz muszę spłacić w Rypinie.

OSM Sierpc przedział 3-9 tyś

tł 4,38

bi 3,72

1,29 brutto dla ryczałtowca.

Wpisowe kiedyś rozkładali na 6 rat.

Opublikowano

Mlekpol też ma różnie. W tamtym roku najlepiej płacił skup mrągowski. Ale różnica była bardzo mała

dobre chyba do Mlekpolu mleka nie dajesz jak takie bzdury piszesz Mlekpol ma taki sam cennik we wszystkich oddziałach to jest Spoódzielnia a Mlekovita to Spółka
09.2015 - 43000 lit. 4,3 tł 3,45 biał cenna 1,35
Opublikowano

dobre chyba do Mlekpolu mleka nie dajesz jak takie bzdury piszesz Mlekpol ma taki sam cennik we wszystkich oddziałach to jest Spoódzielnia a Mlekovita to Spółka

09.2015 - 43000 lit. 4,3 tł 3,45 biał cenna 1,35

No ja akurat mogę zaręczyć że on oddaje do Mlekpolu, a od siebie dodam że to ty nie masz pojęcia o czym piszesz, Mlekovita to spółdzielnia może kojarzysz choćby pełną nazwę: SM (spółdzielnia mleczarska) Mlekovita, więcej chyba komentować nie trzeba, jak nie masz pojęcia to nie pisz głupot
Opublikowano

No ja akurat mogę zaręczyć że on oddaje do Mlekpolu, a od siebie dodam że to ty nie masz pojęcia o czym piszesz, Mlekovita to spółdzielnia może kojarzysz choćby pełną nazwę: SM (spółdzielnia mleczarska) Mlekovita, więcej chyba komentować nie trzeba, jak nie masz pojęcia to nie pisz głupot

to wie że Mlekpol dla wszystkich swoich dostawców ma jednakową cenne za mleko tak działa Spółdzielnia dziwie sie że Mlekovita i jej dostawcy godzą sie na różne cenny w oddziałach
Opublikowano

kosacki nie kompromituj sie co ciebie edmund na kolanach potrzymal i juz szalejesz pale mu jeszcze zrob przy 15 tys miesiecznie tluszcz 4,4 bialko 3,4 mocznik 250 1,19 za litr smiech na sali zlodziejstwo i tyle do tego kara i tragedia gotowa a edmund jako rasowy prezes ma wyje.......ne na dostawcow ktorzy produkujac sie zadluzali mleko sprzedawali a teraz komornik zero pomocy. Reasumujac rece opadaja jak sie patrzy na cene mleka i arystkoracje PSL no i na komentarze niektorych mleczarzy pozdrawiam

Opublikowano

to wie że Mlekpol dla wszystkich swoich dostawców ma jednakową cenne za mleko tak działa Spółdzielnia dziwie sie że Mlekovita i jej dostawcy godzą sie na różne cenny w oddziałach

Cena w mlekovicie w wiekszości oddziałow jest taka sama, NIESTETY gdyz w firmie matce powinna byc najwyzsza ponieważ to my włozylismy w nia najwiecej przejeliśmy nie retowne mleczarnie zainwestowaliśmy w nie gróbe miliony i jeszcze dostajecie marke, jedna z lepszych cen w swojej okolicy i jeszcze zle?? A moze by tak odpracowac kase która mleczarnia zainwestowała a nie liczyć tylko na profity. Jak komus sie nie podoba to niech idzie gdzie indziej bedzie miał lepiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v