Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokladnie! moj ojciec tez tak robi ..jada zawsze z z handlarzem do banku i doliczaja 7%Vat i pozniej odsyla potwierdzenie wplaty handlarzowi i po sprawie.i  pewna kasa za byka na koncie i Vat tez..:-) a tak to pozniej dzwon i pros sie o swoje pieniadze..a najgorzej jak nowy handlarz przyjedzie to juz w ogole..mozna sie nie doprosic pieniedzy:-)

Opublikowano

ja jzu biernackiemu nie sprzedam. ostatnio przelal kase dopiero jak dostal note odsetkowa i wezwanie do zaplaty, a po tych 3 miesiacach bylem juz na prawde zdecydowany na sprawe w esadzie - co swoja droga wszystkim wierzycielom polecam. biernacki matacz - zrobil mnie na wbc i jeszcze o pieniadze sie musialem prosic.

Opublikowano

kw22 nie wypowiadaj sie jak nie znasz sprawy, jesli jutro  z nim bede handlowal dam znac po ile ostatecznie dal w jakich wagach itp.. ale na zdrowy rozum  masarnia i ubojni w jednym  zawsze da wiecej za bydlo bo przerob idzie i handel miesem tez wiec  maga pozwolic sobie dac  te 0.2 czy ile wiecej niz  posrednik czy duzy zaklad miesny... 

Opublikowano

W jakim wieku srednio sprzedajecie byki? Do 24 miesiecy czy wiecej?

Opublikowano

uwaga na ZM BIERNACKI z Goliny, zwlekają mi z wypłatą należności za opasy już półtora miesiąca a dziś słyszałem przypadek rolnika któremu zwlekają z wypłatą należności juz 3 ! słownie trzy miesiące.

Opublikowano

Dziś poszły 2 HO. Jeden brzydal a drugi nawet nawet :D. 1,5 roku odpowiednio brzydal 746 kg a nawet nawet 669 kg. Po 7,5 + VAT odbiorca AGROSTAR JEDLANKA z tranzakcji bardzo zadowolony płatność przelewem do 14 dni :D

Opublikowano

Dziś sprzedane 2 byki.Byk hf waga 750 kg brutto 6,4 + vat i byk mieszaniec hf x lm waga 720kg brutto po 7,2+ vat.Kasa ma być przelana do końca tyg.Gmina Kluczbork

Opublikowano

Straszne rozbieżności widzę, jeden człowiek dostaje za HO 8zł a drugi za mieszańca sporo mniej, jeżeli przyjmiemy że mieszaniec nie jest jakiś niedomagający to dziwnie się to kształtuje. Znowu dochodzę do wniosku, że w Polsce ma być duże bydlę i okrągłe a reszta rasowych to zarobek dla pośredników i innych tego typu...

Opublikowano

uwaga na ZM BIERNACKI z Goliny, zwlekają mi z wypłatą należności za opasy już półtora miesiąca a dziś słyszałem przypadek rolnika któremu zwlekają z wypłatą należności juz 3 ! słownie trzy miesiące.

handlując z nimi przed załadunkiem bydła życzcie sobie przedpłatę (zaliczkę), wiem, że jest taka możliwość u nich, wtedy nie ma obawy o zapłatę za towar ;)

Opublikowano

Witam. Proszę Panów ze Świętokrzyskiego o opinie na temat skupujących bydło min. chodzi mi o: Tutaj Krzysztof z Jędrzejowa, FH STANPOL z Łagowa, Antoni i Adam Ostrowscy z Niestachowa koło Daleszyc, Gawryś Grzegorz z Gorzyc. Jeśli ktoś z nimi handlował to interesują mnie opinie jak u nich z wagą i wypłacalnością. Bądź jeśli ktoś jest ze Świętokrzyskiego ma i solidnego odbiorcę, którego może polecić to poproszę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v