Krowy prawie nic nie jedzą..
-
Podobna zawartość
-
Przez tyj123
poraz pierwszy nam takie coś sie zdążyło parę dni temu zdechł nam cielak mięsny(brąz) 4 miesięczny wszystko rozegrało sie w 15 min zaczął ryczeć potem piana i krew mu z nosa leciała a po chwili sie położył i było po nim . Jak weterynarz przyjechał zrobiliśmy mu mała sekcje nie był on nawet wzdęty ale miał takie dziwne serce gąbczaste miękki czy z was ktoś miał podobną sytuację i co to mogło być bo weterynarz stwierdził że to wada wrodzona........
-
Przez kat
Ktoś przerabiał w swoim stadzie takową? U nas w ciągu 3 dni 5sztuk zaczęło obficie laksować. Weterynarz dał jakieś zastrzyki kazał dawać kredę pastewną i Enterogast. Mogę jeszcze dodać ze zarażone sztuki są bardzo podatne na zapalenie płuc.
Miał ktoś do czynienia z tą choroba wirusowa? Jak najlepiej łagodzić skutki biegunki?
-
Przez krystiam114
Witam, mam problem z jednym bykiem mianowicie chodzi o to ze w przednie nogi ma ugiete na boki i ledwo wstaje. Stoi zgarbiony rowniez ze zgientymi. Mysle ze to moga byc stawy, prosze o pomoc bo nie wiem czy jak urosnie to bedzie mogl normalnie wstac. Dodam ze to LM 50% czerwony 430 kg
-
Przez restrukturyzacja2016
Witam, miewam ten problem już od bardzo długiego czasu u mojego bydła. Zarówno u cielaków jak i u starszych krów, czy byków. Mianowicie chodzi mi o (sam nie wiem jak to nazwać) białe kuleczki, niemal jak łupież u człowieka, na skórze bydła, lecz TYLKO na szyi. Zastanawiam się, co to za choroba i te pytanie kieruje właśnie do was. Co to za choroba? Jak jej zapobiegać? Są jakieś środki? Ile czasu stosować i czy może nie jest to bowiem jakaś "wszawica" ?
-
Przez Ana_82
pytanie być może już było poruszane na forum tylko nie mogę nic odnaleźć konkretnego
a mianowicie młoda krowa nie chce skubać trawy na pastwisku, w oborze nie ma najmniejszego problemu gdy poda się tę samą trawę z tego samego pastwiska.
z poprzednimi krowami na tym samym pastwisku nie było problemów, czy to też zależy jaki gatunek krowy - matka owej krowy z początku skubała i nie wybrzydzała jednak przed sprzedażą na około kilka miesięcy wstecz zaprzestała skubania na zewnątrz
czy to może być objaw choroby czy taki gatunek krowy ?
może ktoś bardziej doświadczony udzielić mi odpowiedzi i naprowadzić na jakiś kierunek ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kierunek obrotu pługa
Krowy