Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

Jak może podbijać ten kto wcześniej dzierżawil?? Wgl po co przetarg skoro ten co dzierzawil dalej chce ją obrabiac??

Ja 2 rok z rzędu pisze pismo i umorzona część szalonego czynszu 😂

bo dzierzawa  jest na x lat i po wygaśnięciu procedura jest od nowa Czego tu nie rozumieć

Opublikowano

długo Ci zeszło z papierami ja w październiku składałem a kupiłem w styczniu ale pewnie dużo zależy do oddziału kowr i na kogo trafisz  

Opublikowano

ja w 2018 roku kupowałem to na drugi dzień miałem zezwolenie z KOWR. Jednego dnia zawiozłem papiery, a na drugi dzień o 10:00 gość dzwoni z wojewódzkiego aby przyjechać po odbiór.

A i jeszcze przy składaniu czegoś mi tam brakowało, to emailem mu wysłałem wieczorem, a na następny dzień wziąłem z sobą ten oryginał do wglądu dla KOWR.

Opublikowano

Ja się przy odbiorze go zapytałem że tak straszyli że tyle czekać trzeba będzie. A on mi odparł że oni widzą kto rolnik a kto udawacz z miasta i że rolnicy czekać nie muszą, a miastowi to w ogóle nie zawsze takowe pozwolenia dostaną. 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Ja się przy odbiorze go zapytałem że tak straszyli że tyle czekać trzeba będzie. A on mi odparł że oni widzą kto rolnik a kto udawacz z miasta i że rolnicy czekać nie muszą, a miastowi to w ogóle nie zawsze takowe pozwolenia dostaną. 😅

I że niby lokowanie kapitału w gruntach rolnych przez mieszczuchów skończyło się?

Opublikowano

Jeśli nie jesteś rolnikiem to trzeba spełnić kilka rzeczy aby kupić pole. Z tego co na szybko pamiętam to zobowiązać się do prowadzenia gospodarstwa przez 5 lat, ukończyć szkołę rolnicza, meldunek w gminie gdzie ma się jedno z pól.

Opublikowano

Na tą chwilę cena agencyjna pszenicy to nie  będzię bliżej 900zł???