Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sami rolnicy głupio napędzają tą spirale. Przebijają się żeby tylko więcej pola złapać. Ja czekam na słabszy rok czy 2 to będzie płacz i sytuacja wróci do normy. Nie będzie kosmicznych czynszów

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Żebyś się nie pomylił. No ale jak są warianty co jeszcze dokładają pieniądze to jak nie korzystac. 

No ci co dokładają to chyba tylko se chcą pojeździć albo nie liczą ile maja zysku 

6 minut temu, Pajej napisał:

Sami rolnicy głupio napędzają tą spirale. Przebijają się żeby tylko więcej pola złapać. Ja czekam na słabszy rok czy 2 to będzie płacz i sytuacja wróci do normy. Nie będzie kosmicznych czynszów

Nom to prawda ten rok się nie zapowiada dobrze No ale pozyjemy zobaczymy 

Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik039 napisał:

No ci co dokładają to chyba tylko se chcą pojeździć albo nie liczą ile maja zysku 

Nom to prawda ten rok się nie zapowiada dobrze No ale pozyjemy zobaczymy 

dobrze się zapowiada? nie wiesz ile kosztują nawozy? a do tego cena nie pewna na wysoka nie licz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pajej napisał:

dobrze się zapowiada? nie wiesz ile kosztują nawozy? a do tego cena nie pewna na wysoka nie licz. 

A gdzie ja napisałem dobrze się zapowiada? Hm🤔

Opublikowano

Dzień dobry,

Mam do oddania w dzierżawę ok. 130 ha gruntów rolnych (klasa głównie: IIIa, IIIb, IVa) w warmińsko-mazurskim. Pola użytkowane co roku.

Proszę o podpowiedź:

1. na jaką wysokość czynszu dzierżawnego mogę liczyć (przy założeniu: podatek płacę ja, dopłaty dostaje ten, kto uprawia)?

Opublikowano
4 godziny temu, michalcium napisał:

Wszystko zależy na ile lat umowa jaka średnia wielkość pół ukształtowanie czy pieniądze z góry czy po sezonie 

powiedzmy, że parametry pola - średnie, a czas dzierżawy i płatność do uzgodnienia.

Jakie średnie wynagrodzenie byłoby adekwatne?

Opublikowano (edytowane)

Mało kiedy chodże po marketach ,ale nigdy ulotki nie dawali żadnej, ktoś chce kupic to rozdaje, chyba market na wielszej wiosce nie w mieście

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Takie coś dziś każdy z sąsiadów znalazł w ulotkach marketów💪 

043DA726-593F-490C-B5D2-21955AD335CA.jpeg

u mnie na tablicach ogłoszeń pełno takich, ale widzę że zainteresowane znikome rzadko ktoś oderwie nr tel

Opublikowano (edytowane)

No jest ssanie ale ja myślę ze wszystko będzie dobrze.

Bo teraz tak ludzie na potęgę sprzedają ziemię przez tego fejsbuka bo tam ze wojna będzie i się pozbywają żeby spieniężyć i dać dyla.Mi to graj.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
19 godzin temu, piotrp88 napisał:

A obecny użytkownik chyba za darmo nie obrabia? Czy to nie południowa  część gminy Reszel przypadkiem?

nie okolice Reszela

Opublikowano
Strongman napisał:

No jest ssanie ale ja myślę ze wszystko będzie dobrze.

Bo teraz tak ludzie na potęgę sprzedają ziemię przez tego fejsbuka bo tam ze wojna będzie i się pozbywają żeby spieniężyć i dać dyla.Mi to graj.

Lubelskie też blisko granicy, i jakoś ludzie nie sprzedają

Opublikowano

To by przyjechali w moje strony i trochę plotek roznieśli a nie tylko między swymi, ja już od sąsiada słyszałem że jego z rodziny wojskowy opowiadał jak dostali polecenie wyrabiania dzieciom peseli ale na sąsiada nie wpłynęło żeby sprzedał 🤣🤣

Opublikowano

Słuchajcie, ja ostatnio trafiłem na naprawdę dobra ofertę https://rolnik.bienergy.pl

Co o niej myślicie?

Taka długoterminowa dzierżawa gruntu nawet do kilkunastu tysięcy zł/ha w ciągu roku. Warto się naprawdę zastanowić.