Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek277 napisał:

Tak dokładnie, jeden jupiter z john deerów dobrał 96hektarów z kowru chyba po 1600 czy 1800, a dwa dni temu się żalił  w gazecie że aplikacja suszowa mu naliczyła poniżej 30% strat, a żyta mu sypały 200kg z hektara, a filmy z żniw że rzepak 4tony sypał... 

O którym  mówisz? Ostatnio  przeważnie to tylko  Kłosowskiego  oglądam.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A oni nie mają ekologi?

Jak się nie opłaca to weźmie inny

Coś tam jest z łąkami, tylko nie wiem czy to on składa wnioski na łąki czy tylko kosi pierwszy pokos w lipcu 😁

3 minuty temu, PAN88 napisał:

To na yt jak się jego  kanał nazywa

Gr buchajczyk 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.12.2023 o 20:00, krzysiek277 napisał:

Dnia 8.12.2023 o 22:55, krzysiek277 napisał:

Buchajczyk 

Screenshot_20231208_225337_Chrome.jpg

Screenshot_20231208_225417_Chrome.jpg

Masakra, bdutalna jest różnica między youtubem cukierkowymi filmami a rzeczywistością, też mi susza dokuczyła, ale 3 przyczepy żyta za 100ha to jakiś odlot.

Dnia 9.12.2023 o 07:02, krzysiek277 napisał:

Coś tam jest z łąkami, tylko nie wiem czy to on składa wnioski na łąki czy tylko kosi pierwszy pokos w lipcu 😁

Gr buchajczyk 

Z powodu łąk w ekologii i dopłat do nich,  ma wydajność 10l od krowy dziennie?

Edytowane przez Unexpected
Opublikowano
10 minut temu, Cheesburger napisał:

ile dac za ha dzierzawy woj. lodzkie, klasa 3, 10ha w jednym kawalku? podpowiedzcie prosze ile aktualnie to warte zaplacenia

Jak najmniej czyli u nas jakieś 3000

• Haha 3
Opublikowano

U mnie już na wioskę taki przyszedł co pobrał pola bez dopłat,  jeszcze od siebie po 500zł zaoferował, byle by jemu dali, dwa sezony i już sieje kto inny za same dopłaty, bo tamten ani grosza nie dał bo nie było skąd wziąć 

Klasa ziemi 6, ziemia w takiej kulturze że już nic nie chciało rosnąć to cza było oddać, a tamten myślał że kokosy będą rosły 

Opublikowano
51 minut temu, krzysiek277 napisał:

Duża presja jest u ciebie w okolicy na ziemię? 

Najlepiej to dać tyle  co dopłat 

presja srednia. nie zabijaja sie ale jak cos jest do wziecia to chetny sie raz dwa znajduje...

Opublikowano
Cheesburger napisał:

3 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Jak najmniej czyli u nas jakieś 3000

czyli moje doplaty a ja place 2000 to ok?

Bo te za darmo odpowiedzi to ignoruje.

zależy co uprawiasz bo tak pod qq I zboża to średnio opłacalne może podpytać właściciela ile chce, a dopiero później targować wyskoczysz mu z 2tys a może on chce tylko 1tys i dopłaty znając życie to jak ktoś daje ta ziemię w dzierżawę to jest już wyciągnięta i trzeba się liczyć z wapnowaniem ewentualnie z obornikiem

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Cheesburger napisał:

czyli moje doplaty a ja place 2000 to ok?

Bo te za darmo odpowiedzi to ignoruje.

Daje 3000 i biorę dopłaty. Nie wiem co duże oczy robicie na krowach jest zysk, buraki w zeszłym roku z dopłatą i wyslodkami 15 000 w tym 12 000

Opublikowano

A na rzepaku dołożył byś, jakby co  20 % gospodarstw miało krowy , to  bys płakał na tym mleku, jesteś niewolnikiem to masz zysk , nie każdemu to pasuje , ciekawe czy następca bedzie tez tak chciał