Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
F3dor

JCB 403 awaria pytanie

Polecane posty

F3dor    0

Witam w JCB 403 uległ uszkodzeniu wał korbowy i korbowód co mogłobyc tego przyczyną? Dodam że ładowarka przepracowała tylko 1300 mth przy lekkich pracach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    72

Przy rozbieraniu silnika coś powinno być widać.

W jakim momencie to się stało? Silnik zgasł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
F3dor    0

Tak zgasł i już nie zapalił, akurat nie ja wtedy nia jezdziłem więc nie wiem czy tylko raz zgasła i nie zapaliła czy działo sie to częściej. Jestem ciekawy czy można było tego uniknąć czy to po prostu pech. Pytanie drugie może ktoś podpowie od czego jest ta kontrolka?

post-14514-0-90361700-1420803695_thumb.png

Edytowano przez F3dor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez RobertGielata
      Cześć.
      Może ktoś z Kolegów orientuje się od jakiego pojazdu pochodzi ten rozrusznik?
      Pozdrawiam.






    • Przez RobertGielata
      Cześć.
      Może ktoś z Kolegów orientuje się od jakiego pojazdu pochodzi ten rozrusznik?
      Pozdrawiam.






    • Przez Nowyagri
      Witam. Panowie, mam problem z moim Fendtem Favoritem 514C. Pedał sprzęgła jest strasznie miękki, wciska się bez żadnego oporu, jedynie sprężyna co podnosi pedał stawia opór. Sprzęgło działa, ale skok 1 cm od pełnego wciśnięcia i odpuszczenie go powoduje że ciągnik już rusza. Raz biegi wchodzą lżej a raz ciężej. Najgorzej jest z 1 i 2 biegiem. Sprzęgło sprawia wrażenie "jak by cylinderek nie wysprzęglał "
      Cylinderek jest suchy, nie widać ubytku płynu z zewnątrz. Sprzęgło było odpowietrzane pompką podciśnieniową. 
      Ciągnik kupiłem już z takim sprzęgłem.  Traktor ciągnie, sprzęgło się nie ślizga, ma moc. 
      Mechanik był, sam nie wie co może być przyczyną, powiedział "jeździć" , cylinderek raczej nie jest uszkodzony bo nie leje płynu a pedał oddaje. 
      Moim zdaniem należało by jednak usunąć usterkę. Ktoś spotkał się z podobnym problemem?
       
      Dziękuję za pomoc 
    • Przez Konrad2510
      Witam mam taki problem, przybywa mi oleju w silniku, płyny z chłodnicy nie ubywa to co może być przyczyną kiedyś gdzieś czytałem że może być pompa hydrauliczna zwalona i może ciec do silnika. Dodam że podnośnik chodzi bardzo dobrze rozsiewacz 1,5nawozu plus rozsiewacz i ładnie trzyma, co może być przyczyną?
    • Przez Matik7171
      Witam. Mam problem z kontrolką nr 14, a mianowicie tydzień temu podczas zmiany kierunku jazdy rewersem elektrohydraulicznym zaswiecila się i uniemożliwiła jazdy. Zgasilem przerzucilem rewers na inną pozycje i było dobrze aż do przedwczoraj gdzie ta sytuacja się powtórzyła lecz teraz kilka krotnie. Wczoraj za każdym razem gdy przerzucilem rewers zaczęła migac i piszczeć. Czym to może być spowodowane? 
       

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.