Skocz do zawartości

Awaria kosiarki bijakowej

Enter_680

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nową  kosiarkę Stark 175 i mam problem z paskami  lub kołem klinowym. Chciałem wypróbować ją na dość wysokiej trawie . Dałem jej duże obroty , opuściłem i jechałem . Jechałem z nią z 20 m i wszystko było ok ale po chwili zaczęły się kopcić z osłony pasków i przestała kosić  . Jak rozebraliśmy osłony , koła były bardzo gorące . Wie ktoś czy to wada produkcyjna czy ja robię coś nie tak? Proszę na odpowiedź . 

39 minut temu, leszek1000 napisał:

A z jaką prędkością jechałeś ? 

Nie wiem ale 2 , 3 terenową ,nie szybko ale będę chyba wzywał serwis

39 minut temu, Agriculture napisał:

Kolego co by nie było jak nowa i na gwarancji to wzywaj serwis!!! Niech oni się głowią. Zapłaciłeś za sprzęt pełnowartościowy a nie chłam.

No chyba na tym się skończy . Tylko żeby się nie obijali bo kosić już trzeba... 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez luki21kosiarka
      Witam. Mam pytanie czy wie ktoś jak zdjac kolo pasowe jezeli jest tuleja  zaciskowa ?
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, staje przed wyborem przedniej kosiarki czołowej dwóch renomowanych firm. Zastanawiam się nad claas disco 3200f activefloat lub krone easycut f320 również z hydrauliczny dociskiem. Proszę o wasze opinie.
    • Przez Marecki2922
      Przedni TUZ  zrobić w ciągniku to właściwie niewielki problem , trudniej jest z przednim WOM który w moim przypadku najbardziej przydałby się do kosiarki czołowej i tu mój pomysł ażeby zamontować na takiej kosiarce odpowiedni silnik spalinowy do jej napędzania .
      Co o tym myślicie , jakieś sugestie a może już gdzieś widzieliście takie rozwiązanie ?
    • Przez Michall08
      Witam. Tak jak w temacie nie działa mi czujnik osiowania w manitce. Odnalazłem go już, jednak nie potrafię go wyjąć. Odkręciłem te 3 śruby mocujące go i nic to nie dało, a nie chcę próbować przez siłę. Pytanie, czy ktoś go wyciągał, i czy wie co mogło się w nim uszkodzić, na jakiej zasadzie on działa i ewentualnie jak go naprawić? Dodam, że problem występuje w obydwóch osiach, a wiązka i kontrolki są sprawne. Z góry dzięki za pomoc 

• Przez Marcin_1992_2008
      Witam. Posiadam od niedawna  Deutz-Fahra 5110g, który już się popsuł po zrobieniu 26mth. Minęło 2 tygodnie od zgłoszenia awarii po czym przyjechał serwis. Drugie 2 tygodnie ciągnik stoi w serwisie i nie wiedzą co jest?  A dokładnie ciągnik szarpie jak się rusza i przestał chodzić REWERS I LICZNIK. Twierdzili, że zrobili a gdy pojechałem to nie wyjechałem z placu i znów ten sam problem. Tylko inny kod błędu się wyświetla. Wcześniej niby coś było z centralka i mówią że nie wiedzą co teraz bo to nowy ciągnik i czekają na jakiegoś mechanika z Niemiec, który ma być pod koniec miesiąca. Moje pytania brzmi czy należy mi się jakaś rekompensata za taki długi okres oczekiwania? Czy można coś z tym zrobić czy porostu trzeba czekać? Bo nie ukrywam, ale ciągnik by się teraz przydał. Był kupiony,zeby robił a nie stał w serwisie 
  • Dodaj nową pozycję...
v