mariusz4321

Awaria czujnika strat LH Agro 865

Polecane posty

mariusz4321    42
Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, że po zimie czujnik nie działa- wskazówki nie odchylają się. Wszystki przewody i płytki w puszkach są sprawdzone. W poprzednim sezonie układ działał do samego końca żniw. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem jak działa dokładnie ten system pomiaru ale  sprawdził bym napięcie zasilania  czujników  strat jaką ma wartość i czy wo gule jest. Trzeba rozszyfrować  jakie sygnały  wchodzą i wychodzą z czujnika w claas-ie lexion  405  jest tak masa, sygnał, zasilanie może  tu jest podobnie.

Stuknięcie w płytkę czujnika powiano wywołać impuls na jego wyjściu najlepiej było podpiąć  oscyloskop i obserwować ale może na mierniku analogowym

też by coś zauważył tak ja bym zrobił ale nie miałem  do czynienia z tymi systemami.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.
Uwaga: Twój wpis będzie wymagał zatwierdzenia moderatora, zanim będzie widoczny.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Podobna zawartość

    • Przez Matik7171x
      Witam, mam problem z Areską, a mianowicie gdy się rozgrzeje silnik to mam problem z przerzuceniem biegów zolw/zając. Czego to może być wina ?
    • Gość SebastianAdamski
      Przez Gość SebastianAdamski
      Deutz
    • Przez yacenty
      kupiłem używany opryskiwacz hardi. jest on na sterowniku lh agro 4000. pierwszy problem jaki z nim mam to brak wskazania prędkości jazdy. do tej pory miałem bravo 180 i tam czujnik prędkości czytał łby szpilek w kole. na każdej szpilce czujnik mrugal na czerwono. tutaj jest podobny wielkością czujnik prędkości i do tego 4 magnesy ze srubkami. zacząłem od wymiany czujnika na ten od lh i czytanie lbow szpilek. nie wskazywał prędkości. na łeb szpilki założyłem magnes i dalej nie czyta. próbowałem zdjąć czujnik i pomachac magnesem co klika sekund. dalej nie pokazuje prędkości. czyżby miało znaczenie w którą stronę jest ustawiony ten magnes? są one oznaczone s i n. jakieś doświadczenia? pomysły?
    • Przez Mateusz0912
      Witam 
      Szukam posiadacza pługa Agromasz po4. Mam kilka pytań 
    • Przez Hvelektronik
      Kupie Panel diodowy który wskazuje straty ziaren znajduj się on w kabinie po prawej stronie
      znaczyłem  na zdjęciu może być uszkodzony byle by był kompletny nie grzebany
      Panel może pochodzić z kombajnów dominator 88, 98 108 i chyba mega 1 tez ma taki sam.
      tel 517210708
       


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.