Skocz do zawartości

bialy2005
Czego dotyczy dyskusja?

To jest test automatycznego opisu dyskusji

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Ale co im zrobisz ?

Jak dziś każdy kto ma kilka ha to oboje pracują na etacie

Daj 3-4 tys dzierżawy  i po kłopocie 🤷

Inaczej nie wyrwiesz tej ziemi póki żyją 

ani 500 mi wystarczy na darmozjady nie pracuję 

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał(a):

pierdolenie o swojej żywności - marzę o totalnej suszy czy innym katakliźmie w całej ue  a póżniej o cenach

Bez urazy...ale to trochę chore...te marzenia...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bez urazy...ale to trochę chore...te marzenia...

Rozsądkiem mnie trudno urazić debilizmem prędzej 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mam 10ha zadbanej kukurydzy. I to nie ja się wymądrzam tylko ty ... Idź rozpuszczaj ten swój mocznik z rybek panie wielki biznesmen ...

jest już rozpuszczony - jeszcze kilka dni ale ani ja ani ty nie zebraliśmy a ty już taki pewniak jesteś że innych przeskoczysz ja takiej pewności nie mam ani jak jest w magazynie 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał(a):

Ale co im zrobisz ?

Jak dziś każdy kto ma kilka ha to oboje pracują na etacie

Daj 3-4 tys dzierżawy  i po kłopocie 🤷

Inaczej nie wyrwiesz tej ziemi póki żyją 

Nie oddam za 3tys niech lepiej las zarasta jak mają dorobić się na mojej ziemi 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mam 10ha zadbanej kukurydzy. I to nie ja się wymądrzam tylko ty ... Idź rozpuszczaj ten swój mocznik z rybek panie wielki biznesmen ... To nie ja pisałem o jakiś wspaniałych zestawach ... A potem wrzucam zdjęcia czegoś dużo gorszego niż twoje bajeczki ... Taki problem był zrobić zdjęcie zestawu którym się chwaliłeś ...

nigdy nie pisałem o zestawie bo wszystkie maszyny jeżdzą oddzielnie - zestaw to agregat z siewnikiem pług z wałem itd więc coś nie kumasz albo mylisz 

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mam 10ha zadbanej kukurydzy. I to nie ja się wymądrzam tylko ty ... Idź rozpuszczaj ten swój mocznik z rybek panie wielki biznesmen ... To nie ja pisałem o jakiś wspaniałych zestawach ... A potem wrzucam zdjęcia czegoś dużo gorszego niż twoje bajeczki ... Taki problem był zrobić zdjęcie zestawu którym się chwaliłeś ...

A jeszcze odnośnie rozpuszczania bo to konik debili a i oczywiście jak zabaknie kupię następny 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, v11 napisał(a):

jest już rozpuszczony - jeszcze kilka dni ale ani ja ani ty nie zebraliśmy a ty już taki pewniak jesteś że innych przeskoczysz ja takiej pewności nie mam ani jak jest w magazynie 

A czy ja gdzieś pisałem że innych przeskoczę ?? Nie mam potrzeby z innymi się ścigać, pisałem tylko, że mam czystą kukurydzę bez chwastów ... Aktualnie wyszła dopiero z ziemii, widać że zareagowała na te ochłodzenie, tylko tyle. Kondycja roślin kukurydzy jest nie gorsza niż u Ciebie, tylko nie ma tego zielska ...

2 minuty temu, v11 napisał(a):

nigdy nie pisałem o zestawie bo wszystkie maszyny jeżdzą oddzielnie - zestaw to agregat z siewnikiem pług z wałem itd więc coś nie kumasz albo mylisz 

To ty nie kumasz albo myślisz, gubisz się w swoich bajeczkach panie RU, ale to akurat nic nadzwyczajnego ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, v11 napisał(a):

Rolnictwo w europie to banda leni i roszczeniowych darmozjadów - to musi się zmienic 

małego nawet nie zauważą robaki w gnoju 

Sam jesteś leń bo poszedłeś w uprawa pasowa żeby zaoszczędzić, na łatwiznę nie zważając na zachwaszczenie - plaskoziemca

Opublikowano

a czym jest zadbana kukurydza ? tacy jak ty lata temu smiali sie podobnie jak ty co tam odpierdalam - dopuki nie weszły dopłaty - nagle to takie genialne tyle że ja robie sprzętem do tego przeznaczonym a inni k**wa gruberem i gówno wychodzi strat więcej niż te 4 sówy dopłaty i z płaczem zapinaja pług

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czy ja gdzieś pisałem że innych przeskoczę ?? Nie mam potrzeby z innymi się ścigać, pisałem tylko, że mam czystą kukurydzę bez chwastów ...

To ty nie kumasz albo myślisz, gubisz się w swoich bajeczkach panie RU, ale to akurat nic nadzwyczajnego ...

4 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Sam jesteś leń bo poszedłeś w uprawa pasowa żeby zaoszczędzić, na łatwiznę nie zważając na zachwaszczenie - plaskoziemca

A skad wiesz czy tam nie jest inny cel ? moze potrzebuję zdjęcie z Satinela ze jest zielono  90% a chwasty to jak pisałem kwestia kilku cieplych dni - tego jestem bardziej pewny niż tego ze jutro się obudzę - a wy się zachowujecie jak bydło które nie słyszało o glifosacie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, v11 napisał(a):

a czym jest zadbana kukurydza ? tacy jak ty lata temu smiali sie podobnie jak ty co tam odpierdalam - dopuki nie weszły dopłaty - nagle to takie genialne tyle że ja robie sprzętem do tego przeznaczonym a inni k**wa gruberem i gówno wychodzi strat więcej niż te 4 sówy dopłaty i z płaczem zapinaja pług

Wiesz, mnie uprawa bezorkowa i dopłaty do niej nie interesują. W imię 400zł czy tam innej kwoty nie pozwolę sobie na bank chwastów taki jak u Ciebie na polu. U mnie w gospodarstwie są uprawy w których jest problem z herbicydami, tylko niektóre chwasty są zwalczane, a na inne trzeba wziąć motykę i je wypielić. Jakbym nasiał sobie chwastów tak jak ty na polu, to bym nigdy nad tym nie zapanował.

Pracownik do pielenia to teraz 250-300zł dziennie, przemnożyć to przez X pracowników i X dni, no nijak nie opłaca mi się tak zapuścić pole jak ty ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Gówno wiesz o tym co robią inni i po co gdyby nie to że chodzi o większą kasę to bym się pochwalił -ale mam na piśmie interpretację i wiem za co i ile dostanę to tak podobnie jak kiedyś było z dopłatami do orzechów większośc gówno wiedziała 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, v11 napisał(a):

A skad wiesz czy tam nie jest inny cel ? moze potrzebuję zdjęcie z Satinela ze jest zielono  90% a chwasty to jak pisałem kwestia kilku cieplych dni - tego jestem bardziej pewny niż tego ze jutro się obudzę - a wy się zachowujecie jak bydło które nie słyszało o glifosacie 

Też mam zielone i co? 

Screenshot_20250510_235347_com.app.satagro_edit_290138762799998.jpg

Bez twojej prasówki 

Opublikowano
29 minut temu, v11 napisał(a):

Rolnictwo w europie to banda leni i roszczeniowych darmozjadów - to musi się zmienic 

małego nawet nie zauważą robaki w gnoju 

ale to takie porównaniem jakby napisać że w Polsce żyją głównie biali ludzi, dziś każdy jest roszczeniowy bez względu na zawód, a leniwi to akurat nietrafiany argument, chyba że w waszych stronach.

Opublikowano

a u mnie jeszcze w międzyrzędziach będzie coś rosło a zielone ma być w armir a u mnie tylko potwierdzenie 

1 minutę temu, Tigon napisał(a):

ale to takie porównaniem jakby napisać że w Polsce żyją głównie biali ludzi, dziś każdy jest roszczeniowy bez względu na zawód, a leniwi to akurat nietrafiany argument, chyba że w waszych stronach.

niechciałem pisać aby nie urazić ale napisze w ogóle polacy to narodowość leni kombinatorów złodzieji i oszustów - niczego nie potrafią zrobić na czas zawsze jak już zesrani to wielkie bohaterstwo -wszystko co dzięku splotowi historii niby osiągnięto rozpierdolili w kilka lat tak j**niętego narodu nie ma drugiego  na świecie 

• Haha 1
  • Confused 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, v11 napisał(a):

niechciałem pisać aby nie urazić ale napisze w ogóle polacy to narodowość leni kombinatorów złodzieji i oszustów - niczego nie potrafią zrobić na czas zawsze jak już zesrani to wielkie bohaterstwo -wszystko co dzięku splotowi historii niby osiągnięto rozpierdolili w kilka lat tak j**niętego narodu nie ma drugiego  na świecie 

...z ciekawości....

Jakiej ty narodowości?

Lepszy żeś od Polaków?

...czy to nie ty przypadkiem kombinowałes jak na moczniku ze śledzi zarobić?🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Po co żyjesz między tak toksycznym narodem? Wychodzi na to że sam jesteś bardziej chory niż my siedząc w tym gównie. 

ja żyję tam gdzie żyli moi przodkowie to chadziaje się wpierdolili mi pod płot tak by nie było gówna -lepiej nie pisać za duzo bo tego co napisał o putinie na proteście osądzili 

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...z ciekawości....

Jakiej ty narodowości?

Lepszy żeś od Polaków?

...czy to nie ty przypadkiem kombinowałes jak na moczniku ze śledzi zarobić?🤭

Wiesz co to ślązak -ale nie te podszywające się barany z pod Katowic - przecież slązaków opolskich boi się i jarek i donek 

Opublikowano
7 godzin temu, v11 napisał(a):

A załozymy się - na jedną osobę minimum to 50 ha  a nie k**wa 20 ha i wielki pysk 

500 ha, 500 na jedną osobę, jak masz 5 w gospodarstwie to obronią 3 tys ha. Taki ma być model. Ty też spadniesz z rowerka. Spokojnie...

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzesiu90209 napisał(a):

500 ha, 500 na jedną osobę, jak masz 5 w gospodarstwie to obronią 3 tys ha. Taki ma być model. Ty też spadniesz z rowerka. Spokojnie...

ty nie spadniesz bo na rowerek trzeba zapracowac i mieć 

Godzinę temu, Łukaszek napisał(a):

Coś mi się zdaje że on z tych co bez siodełka jeżdżą i dlatego każdy go uwiera.

a ciebie nawet na siodełko nie wystarczy 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Grzeczniej....to nie budka z piwem...

No jebnę zaraz ....

Główny atencjusz i krzykacz AgroFoto wezwany na pomoc przez Tomaszka bo go sprowadzili na ziemię , uczy tu manier 😂

Ja już dawno zauważyłem że jak w jakimkolwiek temacie ktoś z tego waszego ciepłego kółka przyjaźni ma problem to zlatujecie się jak hieny i obrażacie wyśmiewacie innych forumowiczów tylko dlatego że mają inne zdanie niż wy 

Zacytuję Sławka to nie zdąży odpisać a już szczeka ratlerek Pafnucy  😂

Ludzie 

Ogarnijcie się 

Kultury trochę 

I dystansu

Edytowane przez pawel885
  • Haha 2
Opublikowano
59 minut temu, v11 napisał(a):

ty nie spadniesz bo na rowerek trzeba zapracowac i mieć 

a ciebie nawet na siodełko nie wystarczy 

Spokojnie. Coś tam mam, ale statystycznie jeszcze drugie pół życia mnie czeka to powoli przesiadam się na inny, bo wiem, że w małym gosp do 100 ha za jakiś czas może byś średnio.

Opublikowano
13 godzin temu, Łukaszek napisał(a):

pogoda ostro majstrują aby mieć pretekst do ściągania żywności aby nakarmić większość.

Pogoda sprzyja uprawom. Rokrocznie mimo suszy, pierwsze pokosy traw są rekordowe. Kukurydze również. Padają jak na razie jedynie pszenice na V klasie.  

Opublikowano
31 minut temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Spokojnie. Coś tam mam, ale statystycznie jeszcze drugie pół życia mnie czeka to powoli przesiadam się na inny, bo wiem, że w małym gosp do 100 ha za jakiś czas może byś średnio.

tak gospodarstwo 5 ha jest małym gospodarstwem do 100 ha