Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !

jezeli sa jacys chętni do sprzedaży to podaje nr 518-895-128

potrzebuje około

150ton pszenicy

100 ton jeczmienia

150 ton pszenżyta

30 ton żyta

25 ton owsa

prosze o tel z dostawą na miejsce skupującego

Opublikowano

Dzisiaj w agrobiznesie podali nieciekawe wiadomosci dla zboz,pszenicy jest sporo i to nie koniec spadku ceny i niby ci co jeszcze trzymali zaczynaja otwierac magazyny

Zaciekawila mnie cena na pszenice konsumcyjna bo podali 800-820 czy 830 niepamietam dokladnie

ale widzial ktos 830 netto?bo ja sprzedalem po 800 netto z wysokimi parametrami a max propozycja 805 netto

aby 2014 niezaskoczyl nas niskimi cenami przez bardzo dobre przezimowanie

pozdrawiam

• Root Admin
Opublikowano

Heniekii, dobra cena 800. u mnie mimo ze bardzo dobre parametry to udało się dojechać tylko do 760zł

dużo zależy od regionu i odbiorców.

U mnie już magazyny puściutkie, zobaczymy czy to była dobra decyzja

Opublikowano (edytowane)

Cena na dziś na pszenicę 710 netto max, o wożą jak w żniwa. Podzwoniłem trochę nikt nie da więcej niż 720 netto.

Jakie notowania dzisia jna Matif.

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

ja czekam, co ma być to będzie. do żniw daleko i wiele sie jeszcze wydarzyć może :) jak będzie zobaczymy ale ja liczę że około kwietnia/maja coś drgnie. Takie moje nadzieje, pobożne życzenie, jak będzie zobaczymy :P

Opublikowano

byłem dziś sprawdzic ceny u Michalczyka i za przenice 730-750 netto

zyto 550-570.

Nie wiem jak ceny wyblądały do piątku, ale sądze, że musieli trochę opuścic, bo cennik był wywieszony z datą wydruku dzisiejszą.

Ruchu żadnego.

Opublikowano

Moim zdaniem skupujacy na chwile obecna będą obniżać stawki i jeżeli przezimowanie upraw będzie dobre na świecie to cena będzie spadać. Nie ma co się oszukiwać zboża na rynku światowym jest duzo, a to wpływa i na nasz rynek. Ale nie należy panikowac do następnych żniw jeszcze daleko a pogoda jest coraz bardziej nieprzewidywalna.

Opublikowano

Ale co dziwne dzis kontrakty na marzec podrożały o 2% doszły do 195e a styczniowych chyba juz nie ruszaja bo dzis w ogóle bez aktualizacji i tez około 195e. Cięzko cos przewidziec. mogła to byc celowa zagrywka + TV żeby ludzie zaczeli troszke sprzedawac bo do tej pory wszyscy trzymali praktycznie bez wyjatków.

Opublikowano

Też tak myślę a już na pewno za darmo z Ameryki tej zboże nie przypłynie. Wycofują biopaliwa i producenci rzepaku i zbóż mają przez to po kieszeni. Handel zbożem to jak gra w pokera kto nie ryzykuje ten nie ma. Zresztą jak to całe rolnictwo u nas 720 netto cena cały czas bez zmian Lubelskie.

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj w agrobiznesie podali nieciekawe wiadomosci dla zboz,pszenicy jest sporo i to nie koniec spadku ceny i niby ci co jeszcze trzymali zaczynaja otwierac magazyny

Zaciekawila mnie cena na pszenice konsumcyjna bo podali 800-820 czy 830 niepamietam dokladnie

ale widzial ktos 830 netto?bo ja sprzedalem po 800 netto z wysokimi parametrami a max propozycja 805 netto

aby 2014 niezaskoczyl nas niskimi cenami przez bardzo dobre przezimowanie

pozdrawiam

w czym problem możesz sobie obejrzeć ten i wiele innych odcinków

http://www.tvp.pl/informacje-rolnicze/agrobiznes/wideo/13012014-1210/13435952

Edytowane przez thug
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v