Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jęczmień 430 zł  pszenica paszowa 450-480zł konsumpcyjna 560 ceny brutto. w żniwa to chyba z przodu 3 wskoczy

Jak sami rolnicy będą tak mówić, to niewykluczone że tak się stanie, nie ma co handlarzom sugerować tak niskich cen...

Resztki pszenicy paszowej sprzedałem tydzien temu po 580 brutto, woj. lubelskie.

Opublikowano

Dzięki temu miałeś lepszy plon , a o pochodzenie zboża na skupach raczej nie pytają B) .

Opublikowano

Dziś mi znajomy powiedział, że skup w Bełżycach (lubelskie oczywiście) podpisuje umowy na pszenicę na żniwa. Ceny powalają. Konsumpcja 450 netto a paszowa 390 netto!!!

Opublikowano

sa inne rejony gdzie zboza pieknie sie zapowiadaja . a moze te ceny to niektorym glowy ostudza i ceny ziemi moze sie ustabilizuja w koncu bo sie malo jeden przez drugiego nie pozabija jak tak to ciezko w rolnictwie a jak ziemia na sprzedaz jest to jeden przez drugiego ceny przebija

Opublikowano

no kontrakty konkretnie wystrzeliły na rzepak, ciekawe czy to chwilowa tendencja?

Szamotuły dzisiaj 1445zł netto loco zakład

Yhy wystrzeliły...

Mi dzisiaj do południa Chemirol proponował 1370 netto :-)

Opublikowano

Jeszcze dwa tyg, bez deszczu ,to się obudzą w cennikach,oby ta susza była też u n\Niemca i we Francji to jakoś będzie

Opublikowano

1400 netto to ja już dawno podpisalem

susza jest tylko na okrojonym terenie niestety w niemczech i francji pada

to jest kpina jakaś,całe kujawy to susza jak pszenicy naleci 5 ton z ha to będzie dobrze

na 5 ton to trzeba  całkiem całkiem pszenicy

Opublikowano (edytowane)

dzis Osadkowski w okolicy Łukowa gdzie beda mieli skup 1380 loco gospodarstwo, a 1390 w łukowie, z odbiorem  żniwa, a z odbiorem wrzesien 1400 chcieli pisac loco gospodarstwo. Tlumaczyli że przetwórnie nie chca pisac kontraktów na lipiec sierpien tylko na wrzesien awiec nie chca przetrzymywac towaru na magazynie tylko na bierzaco wywozic. Twierdza że w okolicy lukowa beda auta tylko do odbioru z gospodarstw i przewożenia na elewator.

Edytowane przez bialy2005
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v