Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech sie w dupe pocałuja h*je za***ane za 510 netto to ja do rowu wysypie a sk***iela nie dam 560 netto zeby brutto po 600 było to  minimum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masz racje z tym.. Nam dać najlepiej 100 zł za tone, a sami sprzedać za 1000 zł .. 

Opublikowano

Mógłbyś podać cenę żyta, pszenżyta i pszenicy??

Nie znam cen za żyto i pszenice bo tam trzeba prawie codzien dzwonic o ceny :) tak na ich stronie pisało , ale porównując z pobliskimi skupami to :

Skup zboża xxx                                         DOSSCHE

jeczmien:       580 zł brutto                                              620,60 zł brutto

pszenżyto      480 zł brutto                                              567,40 zł brutto 

Teraz w tym tygodniu jeczmien na skupie spadł na 550 zl pszenica na 580 a pszenżyto ustało na 480 w Dosschu bedę dzwonił w czwartek piatek bo bedę jeczmien wywoził i zobaczę po ile bedzie , :) mam 30 km do nich ale i tak mi się opłaci :) bo do skupów po 15 km :) 

Opublikowano

świetokrzyskie powiat opatów i sandomierz : ceny brutto na konto 

Dossche              Opatów                Sobótka, Wólka Wojnowska, Gierczyce 

jeczmien:     620,60zł               620 zł                            550 zł 

pszenica:     631,40zł               580 zł                            580 zł 

pszenżyto:   567 zł                                                  460-480-450  zł 

W Dosche i w Sobótce tylko pszenica biorą bo magazyny pełne , od poniedziałku moze bedą brać juz normalnie,  :) w Opatowie wczoraj po 610 zł pszenica szła możliwe że wieksze ilości to dadzą wiecej bo znajomy ponad 20 t na łądunku jedynm miał :) 

Opublikowano

w łódzkim możecie sprzedać do Czarnocina do agrokocięby. Płacą pszenżyto 8,78 białka 460zł(do 5t),470zł(10t),480zł(od 20t), za każdy procent więcej białka 20zł w góre na tonie.

P.S.podane ceny są cenami netto trzeba doliczyć 7vat 

Opublikowano

jak masz białka np.8,78 to cena 460zł,jak masz już bałka 8,8 cena 480zł wtedy załapujesz się na wyższą cene ,tak samo działa w drugą strone bedziesz mieć białka 7,8 dostaniesz 440zł a jak będziesz mieć 7.79 to już 420zł 20zł mniej na tonie

Opublikowano

taka pani bezpośrednio z centrali do mnie zawsze dzwoni odnośnie skupu zbóż, środków i nawozów. są jacyś terenowi przedstawiciele, ale z nimi nie współpracuje. jak ktoś chce to okolice olesna(opolskie) mogę dać namiary chodowców trzody co dają po 550zł netto/tona jęczmienia

ja czekam jeszcze do połowy kwietnia, potem trzeba uciekać z towarem. skupujący wiedzą, że potrzebujemy kasy na wiosnę i cenę wręcz obniżają. na pewno rzepaku po 1420netto nie kontraktuje, wydaje mi się, że żniwa w skupie będzie więcej..

Opublikowano

gdzie po tyle sprzedałeś jęczmień.mam 200ton jeszcze i agrolok oferował mi po 590 zł netto  z odbiorem, nie wiem czy czekać do maja...

znajomy hodowca trzody....

200 ton na pewno nie weźmie!:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v