Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Coś mi się widzi że jednak w tym roku sporo ziarna brakuje przynajmniej w moim rejonie, odzywaja sie hodowcy z którymi już od kilku lat nie handluje i każdy pyta czy mam jeszcze zboża bo by kupili co ciekawe nie cena jest wyznacznikiem a raczej ilość a konkretnie ludzi interesuje czy sprzedalbym np ze 100t pszenicy inny dzwoni to samo czy bylo by ze 150 to samo z owsem cena schodzi na drugi plan..

Opublikowano

Coś mi się widzi że jednak w tym roku sporo ziarna brakuje przynajmniej w moim rejonie, odzywaja sie hodowcy z którymi już od kilku lat nie handluje i każdy pyta czy mam jeszcze zboża bo by kupili co ciekawe nie cena jest wyznacznikiem a raczej ilość a konkretnie ludzi interesuje czy sprzedalbym np ze 100t pszenicy inny dzwoni to samo czy bylo by ze 150 to samo z owsem cena schodzi na drugi plan..

I co sprzedajesz? jakie ceny oferują? u mnie aż takiego szumu nie ma... sam się zastanawiam czy nie sprzedać bo większość liczy na wyższe ceny w przyszłości a może wyjść lipa.

handlował ktoś z firmą Daku?? warto robić z nimi interesy??

Czy warto? to zależy od cen... co oni kupują wgl i po ile?

Opublikowano

Nie póki co czekam,mam jeszcze ziarno z ubiegłorocznych zbiorów(część) na którą przegapilem dobrą cenę no i spokojnie czekam na lepsze czasy nawet jeszcze nie znam parametrów swoich zbóż, podejrzewam że pierwsze jakie kolwiek ruchy w tym temacie podejme w grudniu zobaczymy jak rynek będzie się kształtować

Opublikowano

póki co tylko łubin po 840 i owies po 540 netto loco gospodarstwo

Cięzko mi powiedzieć bo nie mam ani jednego ani drugiego... zrób co czujesz najlepiej.

Nie póki co czekam,mam jeszcze ziarno z ubiegłorocznych zbiorów(część) na którą przegapilem dobrą cenę no i spokojnie czekam na lepsze czasy nawet jeszcze nie znam parametrów swoich zbóż, podejrzewam że pierwsze jakie kolwiek ruchy w tym temacie podejme w grudniu zobaczymy jak rynek będzie się kształtować

No właśnie z tym zbożem to trochę loteria czekamy czekamy i ciężko wyczuć kiedy sprzedać...

Opublikowano

Ciekawe gdzie są teraz na forum Ci co w czerwcu lipcu krzyczeli że pszenica bedzie po 1000 zł i wiecej. Śmiech mnie brał jak czytałem te wypowiedzi ale tak zawsze jest narobią szumu a potem cichosza. U nas nikt nie sprzedaje zboża narazie każdy tradycyjnie do wiosny trzyma. Sąsiad zawiozł 4 tony pszenżyta cena 530 zł.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe gdzie są teraz na forum Ci co w czerwcu lipcu krzyczeli że pszenica bedzie po 1000 zł i wiecej. Śmiech mnie brał jak czytałem te wypowiedzi ale tak zawsze jest narobią szumu a potem cichosza. U nas nikt nie sprzedaje zboża narazie każdy tradycyjnie do wiosny trzyma. Sąsiad zawiozł 4 tony pszenżyta cena 530 zł.

do nowych zbiorów jeszcze mnóstwo czasu. u mnie wszystkie skupy mają jeszcze sporo zboża ze żniw ale na pewno nie wystarczy go do kolejnych...idą ciekawe czasy:)

Edytowane przez ziomster
Opublikowano

W pośpiechu zakładają i w miarę możliwości uwierzytelniają swoje nowe konta :P .

Opublikowano

Macie może koledzy jakiś kontakt do jakiegoś skupu zbóż za olkuszem w okolicach Krzeszowic według rankingów cen zbóż tam maja trochę lepszee ceny niż u mnie a nie miał bym tam tak daleko wywieźć, u mnie w okolicach wlb pszenica 600 max ..

Opublikowano

ja sprzedaję kukurydzę suchą po 650 zł

A gdzie sprzedajesz? Dużo tego pchasz? i to kasa na rękę czy jeszcze z Vatem? :)

Macie może koledzy jakiś kontakt do jakiegoś skupu zbóż za olkuszem w okolicach Krzeszowic według rankingów cen zbóż tam maja trochę lepszee ceny niż u mnie a nie miał bym tam tak daleko wywieźć, u mnie w okolicach wlb pszenica 600 max ..

Skąd jesteś Naix? ja chyba za 650 na rękę sprzedam ze 150ton...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v