Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nie gadajcie że w tym samym czasie wykosicie hekta stojacego i położonego zboża. wystarczy tylko mocnij pochylone i juz nie idzie tak jak stojace. Nie wspomne juz o przywałowanym do zimi gdzie czesto musisz stawac cofac, złąpiesz ziemi itd. Ja biore 500zł z godziny u nas nikt nie ma stawki hekatowej. Choc ludzie w pierwszym roku sie za głowe łapali to po 2 latach widza ze to na jedno wychodzi co bizonem za 300zł/h :)

Opublikowano

szkoda mi tych ludzi co specjalnie robia niższa cene aby mieć klienta :) Koście bizonami i po 200zł ciekawe jak daleko zajedziesz tym sposobem. Jesli ktoś dobrze wykonuje usługe ma dobry sprzet to nie musi schodzic z ceny aby miec klienta. Ja znam takich u nas w okolicy co biora 20-30zł mniej tylko co jest w zbiorniku i na polu po takim koszeniu pozostawia wiele do życzenia :)

Opublikowano

Racja przesadnie schodzić z ceny niema co, ale jak jest w okolicy pełno kombajnów to cieżko z klientem, a chce się zrobić chcociaż na ten ON. 200zł/h bizonem to chyba 100lat temu było i to niewiem :D

Opublikowano

Wczoraj widzialem ogloszenie ze trzeba zglosic kombajnowanie jako dzialalnosc gospodarcza i zarejestrowac to w gminie. Czy to prawda ja z lubelskiego jestem jak jest u was i czy ktos zamierza to zglaszac??? Bo ja np planuje niezglaszac i spisywac umowy o pomocy sasiedzkiej niewiem czy to wypali ale zobaczymy:D

Opublikowano

JAk ktos na ciebie doniesie to sie dowiesz czy to wypali. To jest najzwyklejsza działalnośc gospodarcza tylko że sezonwa. Trzeba zapłącicc podwójny krus jak zgłosisz taka DG przez okres prowadzenia dziłalnosci. A jak zgłosisz to trzeba tez sie rozliczyc z tego z US :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeśli za taką pomoc sąsiedzką bierze się pieniążki to powinno być to zgłoszone. W praktyce taka praca ginie w szarej strefie.

Opublikowano

A co jeśli dzierżawie pole od sąsiada on wypełnia i bierze dopłaty i nie mam z nim zadnej umowy tylko ustna? teoretycznie jak ktoś podkabluje to wyjdzie że też robie usługe bo to nie moje pole. :wacko:

Opublikowano

Spokojnie starczy :) A co do kombajnowania to nie ma czym się przejmować. Ja się jeszcze z takim czymś nie spotkałem a nikt nie doniesie no chyba że ma się jakichś wrogów... Od dawnych lat ludzie koszą na usługach i nic się wielkiego nie stało więc jest Ok. Poprostu jest to taka pomoc sąsiedzka.

Opublikowano

ja biore 300 zl recordem i kosze okolo 1.5 h w godzine jak ma sie wyszkowany sprzet to idzie w tym roku bede bral 320 zl a kolejke mam bardzo dluga i kosze rocznie kolo 350 h w sezonie

Opublikowano

ja biore 300 zl recordem i kosze okolo 1.5 h w godzine jak ma sie wyszkowany sprzet to idzie w tym roku bede bral 320 zl a kolejke mam bardzo dluga i kosze rocznie kolo 350 h w sezonie

350h bizonem? Chyba z trawami, rzepakiem, zbożem i kukurydzą.

Opublikowano

Chyba Cię Bóg opuścił jak reksiem wykosisz hektar w 40 minut. No chyba, że to jakiś niewydarzony jęczmień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Sprzedam kombajn ziemniaczany ANNA. Rocznik 89, mało użytkowany. Stan bardzo dobry, gotowy do pracy. Nigdy nie nocował pod chmurką. Cena 12tys

• Przez PRZEMOxD11
      https://www.olx.pl/oferta/kombajn-bizon-z056-CID757-IDxucAD.html
    • Przez pawcio21
      witam mam pytanie bo słyszalem ze mozna wsawic stary cep w klepisko zeby bylo rowne jak jest krzywe ? Czy ktos cos takiego robil i jak to wstawic prosze o odpowiedz . Podobno lepiej mlóci tak slyszalem ale mechanik juz nie zyje to co robił  

• Przez pawcio21
      witam mam pytanie bo słyszalem ze mozna wsawic stary cep w klepisko zeby bylo rowne jak jest krzywe ? Czy ktos cos takiego robil i jak to wstawic prosze o odpowiedz . Podobno lepiej mlóci tak slyszalem ale mechanik juz nie zyje to co robił  

• Dodaj nową pozycję...
v