Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

witam zna ktoś cene NH T6.140 ale skrzynia 50km\h

ceny nie znam, ale dam CI radę. Bierz skrzynię 40eco i nie kombinuj ze zdejmowaniem blokady, bo to na niewiele się zda.

Przy tym ograniczeniu traktor rozpędza się i tak do 44,5km/h, bo dopiero wtedy załacza się elektroniczna odcinka- nie wiem, moze norma pozwala na +10% (i ma przy tym obroty grubo powyżej 2000), więc jeszcze bardziej go gazować nie ma najmniejszego sensu ekonomicznego.

Sam jak jadę, to nawet i tej prędkości nie osiągam (bo szkoda paliwa tak mocno gazować), tylko turlam się koło 38-39 przy obrotach koło 1800-1850.

Wiec jak widzisz, pomimo, ze ta elektroniczna odcinka jest i tak się silnika aż tak mocno nie kręci bo i po co, więc jej zdjęcie absolutnie nic by mi nie dało.

Edytowane przez nunu85
Opublikowano

Poza tym te nasze drogi to i 30 czasami za szybko. Koło mnie robili asfalt rok temu i to jedyna droga w okolicy gdzie można się bujnąć i nie podskakiwać. Reszta masakra, mostki, przekopy zapadnięte, łatane dziury. Nh ten eco shift ma troche słabo eco. Gadałem z gościem to w jd niby przy 1500 obrotach ma 40 na godzine, tylko jeszcze górki nie widzi a juz redukować musi. Za nh, najmniejszą 6 cylindrową czyli t6.155 słyszałem cene 210tys, ale to zwykła skrzynia.

Opublikowano

maxxuma 110 teraz do dostania za 220.

-mięka oś,

-hydraulika 113l

-12 obciążników z przodu

-opony tył 510 r38 przód 440r28

-kabina amortyzowana

- 3 pary hydrauliki

-kabina z wysokim dachem

-siłowniki 90 z tyłu

-skrzynia 17 eco

-radar

Opublikowano

Czy cena tego maxxuma 110 za 220 tys. jest ceną netto czy brutto bo interesuje mnie różnica cenowa do NH t6.120

raczej netto

a porównać to go można nie do t6.120 tylko do t6.140 z zastrzeżeniem że w t6 hydraulika bedzie 113l/min bo taka jest standardem w case z taką skrzynią

Opublikowano (edytowane)

Za ile można wytargować Axosa 330 CX bez przedniego podnośnika i WOMu, i bez pełzaków, poza tym full, diler zaproponował 155tyś netto - czy to dobra cena??

Edytowane przez blizniak1
Opublikowano

maxxuma 110 teraz do dostania za 220.

-mięka oś,

-hydraulika 113l

-12 obciążników z przodu

-opony tył 510 r38 przód 440r28

-kabina amortyzowana

- 3 pary hydrauliki

-kabina z wysokim dachem

-siłowniki 90 z tyłu

-skrzynia 17 eco

-radar

ale bez Multicontroller?

Opublikowano

Koledzy to jest napewno cena wyjściowa do dużej negocjacji. Wiadomo było że ciągnik na dobrych podzespołach nie będzie o połowę tańszy:) Napewno będzie różnica w stosunku do zachodnich ale na więcej jak 15-20 tys. bym nie liczył:)

Opublikowano (edytowane)

15-20tysiecy różnicy to jest nic. Przy takim stosunku cen mogąc wziać sprawdzoną przynajmniej w dziesiątkach tysiecy egzemplarzy konstrucję zachodnią albo polski jeszcze nie przetestowany wynalazek wchodzący świeżo na rynek, złożony z części od wielu różnych dostawców wybór co kupić dla mnie jest jasny.

Zebym zaczął sie zastanawiać nad ursusem, to cena musiałaby być prznajmniej ze 20-25% niższa (przy oczywiście porównywalnym standardzie, tzn klima itp)

Ewentualnie później, jak ciągnik wejdzie na rynek, zyska już rzeszę użytkowników których opinie potwierdzą, ze maszyna jest udana, producent mogłaby pomyśłeć o podwyżkach.

Jeśłi natomiast od razu wyskoczą z zaporową ceną, to żadnego sukcesu nie wróżę. Ot moze paru napaleńców i wielbicieli marki kupi, nikt wiecej.

Edytowane przez nunu85
Opublikowano

Każdy producent składa swoje maszyny z części od tysięcy dostawców. Ja bym Ursusa nie przekreślał napewno sobie dadzą radę. Nie jestem ich jakimś wielbicielem ale ślepo zapatrywać się w zachodnie maszyny tez nie można, bo wcale takie rewelacyjne nie są. Ale to dyskusja na inny dział:)

Opublikowano

zna ktoś cene felgi spawanej do zetora fortera na opone 520/70 r38

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v