Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam ..

Planuję zakup nowego ciągnika do 100 KM :)

Chciał bym się zapytać o ceny :)

Massey ferguson 5435 + szerokie opony :)

New Holland T5.95 + szerokie opony + ehr + skrzynia 12x12

New Holland T4.75 + szerokie opony + ehr + skrzynia 12x12 ( nie wiem czy ehr jest dostępny )

Case Farmall 95a i 85a + szerokie opony + ehr + skrzynia z półbiegami

Opublikowano

We wtorek dzwoniłem do dillera i pytałem o cene T4.55 to powiedział 120000 tyś. netto z klimą, pneumatyką, rewers elektro hydrauliczny, a T4.65 to 125000tys netto wydaje mi sie że drogo, spytałem też o tego nowego TD5.65 to powiedział 109000 tyś netto z klimą, pneumatyka ale w nim rewers jest już mechaniczny, zaraz też zadzwoniłem do dellera cese i zapytałem o bliżniaka T4.55 to powiedział mi 110000 tyś netto bardzo zaskoczony że case jest tańszy do niedawna było odwrotnie

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak ..

Za cenę 134 tys netto ( 175 tys brutto ) można mieć Massey ferguson 5435 dyna 4 ..

W podstawie ma skrzynię półautomatyczną ( dyna 4 ), elektrohydrauliczny rewers, regulacje czułości rewersu, ehr, klima, siedzenie pasażera, szerokie opony ...

Najdroższy lecz najlepszy serwis ..

Edytowane przez Danioq202
Opublikowano

MF 5435 z tego co się zdążyłem zorientować pytając wielu ludzi kosztuje 175-180 tys :)\

Ta seria przestała być produkowana i zastąpi ją seria 5600 :)

No fakt ciekawa jak będzie cena T4 o większej mocy ..

Opublikowano

Ja nie wiem skąd są te ceny o_O

Wujek nie dawno rozmawiał z korbankami i za MF 5445 zaproponowali mu 190 tys zł brutto ..

213 tys zł netto ?? Jeżeli brutto to nie jest źle ;)

Opublikowano

to napewno nie było 190brutto, bo to by wychodziło tak jak case czy new holland a przecież między nimi jest technologiczna przepaść, pewnie 190 netto w całkowitej podstawie wyposażenia

Opublikowano

bo to by wychodziło tak jak case czy new holland a przecież między nimi jest technologiczna przepaść,

Wybacz za offtop, ale ciekawi mnie co to za przepaść? Sprecyzujesz?

Bo wg mnie owszem, różnice jakieś tam są, ale nie duże, a tym bardziej tak duże, by nazywac je przepaścią.

Opublikowano (edytowane)

to napewno nie było 190brutto, bo to by wychodziło tak jak case czy new holland a przecież między nimi jest technologiczna przepaść, pewnie 190 netto w całkowitej podstawie wyposażenia

co masz na myśli mówiąc o tej technologicznej przepaści ? i do jakiego case pijesz ?

nunu uprzedziłeś mnie ;)

PS. sorry za offtop

Edytowane przez Vrykoulakas
Opublikowano

Jak byście poczytali wcześniejsze posty to byście wiedzieli o jakąj przepaść technologiczną chodzi chrobi123, czyba że nie widzicie różnicy miedzy NH T4 a Mf seri 5400

Opublikowano

Danioq, Ty lepiej porozmawiaj w tym wujkiem jeszcze raz, bo chyba Ci bajer puścił...5445 za 190000 brutto nie realne, jeszcze z tym pułapem € . No może kupuję 5 ciągnik u Korbanka to mu dają za pół darmo...

Opublikowano

siedziałem w case i new hollandzie, zero dokładności w wykonaniu, plastiki krzywo poprzykręcane, jak plastik wadzi o dźwignię rewersu przy kierownicy to nie nazwałbym tego dokładnością wykonania, mf jest za drogi o jakieś 20 procent, można dyskutować czy warto wydać tyle kasy więcej, są napewno argumenty za i przeciw, od mfa tylko fendt na chwilę obecną droższy, ja wybrałem mfa, miałem wcześniej starego mfa3070 z którego byłem bardzo zadowolony, tam to dopiero była przepaść, rocznik 1993 i miał dużo lepsze wyposażenie od nie jednego dzisiejszego nowego ciągnika

Opublikowano

Chrobi sam mam 3095 z 93r z klimą EHR itp. jak dla mnie super maszyna, ale teraz jestem właśnie na etapie targowania z dilerem case na Maxxuma 110 MC w full opcji, i trochę mnie twoja odpowiedź o tej przepaści zaskoczyła, dlatego zapytanie, rozważam jeszcze JD 6115R też w fullu, ale w środku mi się bardziej Case podoba, ceny podobne, JD minimalnie ładniejszy z zewnątrz, te lampy przednie są super.

Opublikowano

@Danioq202 mylisz ceny netto z brutto... i jestem tego pewny. Bo niedawno kupiłem mf i ceny które pisałeś to są ceny NETTO. A od stycznia kiedy sie dowiadywałem cen euro jeszcze poszło w górę wiec nie wprowadzaj zamętu. MF 5435 170-180 tyś netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v