Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tak tylko w radiu usluszalem...ale nic mi wiencej nie\ wiadomo.

a na targach za zetora forterre 125km krzykneli mi 170tys.

opcja ani bogata ani uboga

(fotel grammer zaczep hitch klima i jakies tam obciazniki )

Opublikowano

Ja mam lepszy pomysł . Lepiej kupić Ursusa 11024 :

Podstawa - ok 160000 zł

Lux - ok 190000 zł : wyposażenie (przedni tuz , przedni WOM , ogumienie 380/70/R24 480/70/R34 , rozdzielacz 4 sekcyjny 8 szybkozłączy , Klima , obciążniki kół tylnych (290 Kg) , automatyczny zaczep dolny i belką zaczepową z stelażami lub bez ) . Nie lepszy wybór

Poprostu zależy to od wymagań rolnika i wyposażenia jakiego potrzebuje . I nie trzeba zamykać się tylko na naprykład marki takie jak : John Deere , Case IH , New Holland , Valtra . Można kupić coś rodzimej produkcji . Są tańsze ale wykończeniem wnętrza , wyposażeniem i wyglądem nie odbiegają od wymienionych marek .

Ja mam kilka ciągników rodzimej produkcji np : Ursus 10014 H , Ursus 15014 , i Ursus 11024 cieszę się z tych wyborów . Nie żałuje każdego pensa wydanego na nie . Wyposażenia mają full wypas może nie takie jak Case IH ale są wyśmienite .

Opublikowano

Sory że to napisze ale Ty kolego chyba nie wiesz co piszesz albo jesteś dzieckiem... Porównywanie samych plastików nawet nie jest na miejscu bo jakość w Ursusie jest masakryczna nie mówiąc o innych podzespołach...

Opublikowano

Promocja na johnego to taki chwyt marketingowy :) Ja wpłaciłem zaliczkę już w grudniu żeby w marcu odebrać . Gdybym nie wpłacił to jakieś 10 tyś więcej bym musiał dać za ciągnik bo zdrożały

Opublikowano

tomek1921 czekam na konkretne odpowiedzi a nie na jakieś reklamy

Najtańszy będzie Jiangsu JS-654, moc 65 km, cena 6 tys. euro

Opublikowano

Vince, tak wiem z doświadczenia, amortyzowana kabina działa na wstrząsy pionowe, góra-dół, oś działa na wstrząsy wzdłużne jak wpadniesz w dołek to nie lecisz na szybę że tak powiem, tułowie nie leci Ci do przodu. Pamiętaj że chodzi o Twój organizm, o plecy, kark. A zdrowie jest bezcenne. To działa cały czas podczas pracy, np. wspomniane lusterka używasz od potrzeby do potrzeby..

Opublikowano (edytowane)

Ja mam lepszy pomysł . Lepiej kupić Ursusa 11024 :

Podstawa - ok 160000 zł

Lux - ok 190000 zł : wyposażenie (przedni tuz , przedni WOM , ogumienie 380/70/R24 480/70/R34 , rozdzielacz 4 sekcyjny 8 szybkozłączy , Klima , obciążniki kół tylnych (290 Kg) , automatyczny zaczep dolny i belką zaczepową z stelażami lub bez ) . Nie lepszy wybór

Poprostu zależy to od wymagań rolnika i wyposażenia jakiego potrzebuje . I nie trzeba zamykać się tylko na naprykład marki takie jak : John Deere , Case IH , New Holland , Valtra . Można kupić coś rodzimej produkcji . Są tańsze ale wykończeniem wnętrza , wyposażeniem i wyglądem nie odbiegają od wymienionych marek .

Ja mam kilka ciągników rodzimej produkcji np : Ursus 10014 H , Ursus 15014 , i Ursus 11024 cieszę się z tych wyborów . Nie żałuje każdego pensa wydanego na nie . Wyposażenia mają full wypas może nie takie jak Case IH ale są wyśmienite .

Sory, ale nie mogłem się powstrzymać, piszesz głupoty i tyle, gdyby ten Ciągnik kosztował 130 w podstawie i np. 140-150 z wyposażeniem dodatkowym to sprzedawał by się w miarę dobrze, ale 160-190k za niego jest stanowczo za dużo jeśli się weźmie pod uwagę jakie wyposażenie on oferuje. Nikt nie da 190k za ciągnik bez rewersu nawet mechanicznego. Od kiedy Ursus 10014 H jest rodzimej produkcji?

Edytowane przez st220
Opublikowano

Ludzie nie porównujcie jd z ursusem bo tu wszystko inne jest. Taki 110 KM ursus z tuzem, womem i 4 parami hydrauliki będzie kosztował tyle brutto co jd netto. Dla każdego co innego. Jd ma tylko 3 pary wyjść jak nie 2 ma 90 KM i nie ma tuza i womu. Nie mowie, że ursus jest lepszy od jd, ale każdy powinien wybrać ciągnik dla siebie pod względem swoich oczekiwań i zasobności portfela.

Opublikowano

ja podałem cene netto. przekładnia powerquad plus 24/24, opony tył 480/r38 przód 380/r28, oswietlenia 4 z przodu 4 z tyłu, pneumatyka, autmatyczny zaczep, cegła dolne z koncówka hakowa kat 3N, zwiekszony udzig, zewnetrzna regulacja ramion, wom 540/540e/1000, zewnetrzne sterowanie, pompa 80l, 3 pary gniazg hydrauliki scv serii 200, klima. tuz orginał do tego okolo 8000, i szersze opony 540 i 440 2 tys dopłaty. i mam pytanie to dobra cena czy da sie cos jeszcze urwac?

roko za t5 105 wersje electro comand powiedzieli Ci 175 tysiecy? to ile kosztuje zwykła wersja? o ile sie dobrze orientuje electro comand to to samo co w case farmall 105u pro prawda?

roko electro comand t5 105 to to samo co case farmal 105 u pro?

Opublikowano

Nie, to nie jest to samo.

T5 Electro- ma tą samą skrzynię co T6 Electro.

T5 i Farmall U to są bliźniaki, jednak wersja PRO jest to bliźniak Steyr'a Multi (rozwinięcie modelu 9100MT/CS PRO) czyli otrzymujemy przekładnię ZF z 16x16, multicontroler, osobny układ hydrauliki zewnętrznej i inne udogodnienia czego nie ma Farmall U/T5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v