Skocz do zawartości

Ceny cieląt 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dazio80008 kupie chetnie ładne cielaki , mam pytanie masz w koło pełno cielat a jest w AF takie ogłoszenie w temacie GDZIE MOZNA KUPIC CIELAKI MIESNE , ze szukasz cielat , i jestes z mazowieckiego , czyli masz czy tylko piszesz sobie zeby pisac

Opublikowano (edytowane)

Mój tata kiedyś kupił od handlarza i coo....

Jedna padła po 3 dniach a druga ma 10 miesięcy i masakra jak słabo rośnie

Powiem szczerze nie polecam!

Chyba że macie sprawdzonego mi przywoził gdzieś z mazur czy coś!

Edytowane przez Rapcio14
Opublikowano

mont szukalem ale wczoraj zadzwonilem i powaznie mam duzo cielat do ogarniecia w bardzo dobrej cenie... Nie wiem dlaczego w waszych stronach sa tak drogie... Kyllee miał mi ogarnac ale cos nie wyszlo jak tak czytam...

Opublikowano

wielkopolska stala wieprzowina /4.40 netto smiech na sali aktualnie/ , po wejsciu do pseudo UNI poglowie spadlo z 70 procent , byczki ostatnie lata wmiare cena stala , pełne stodoly w kolo widze bysiorow a krowek brak , 1100/1300 za ciele kolorowe wołaja / nie mylic miesne/ , duzo cielat trafia do nas z warszawskopodlaskich stron i sa z 3 reki wiec nie dziw sie cena

Opublikowano (edytowane)

na podlasiu odwrotnie, krów mlecznych są pełne obory, ceny mleka dobre to lepiej sprzedac 3 dniowego za 300 zł a handlarze wioza te zdechłe hfy od duzych mleczarzy na zachód do wlkp albo na export

Edytowane przez razor275
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Zgadzam sie wlasnie tak jest z cieletami od nas. Od chandlaza jak sie kupi ciele jest zywe przez dwa pierwsze dni a pozniej jest masakra bo zeby go napoic trzeba go miedzy nogami trzymac bo stac nie da rady szpikuja je jakims dziadostwem. W tym roku dwa razy bralem od handlaza i mialem 4 upadki bralem miesna rase siwej masci z 8 4 zostaly. To rozboj w bialy dzien...

Opublikowano

na jarmarku w suwałkach można kupić ładnego cielaka i to za nie duże pieniądze. wczoraj udało mi się kupić ładnego hf ok. 70 kg za 600 zł, ale są też tacy co wołają za takiej wielkości cielaka ponad 1000 zł i nawet im mniej nie proponuj, ale ze względu na to że jest czasami spory wybur, to albo spuści sprzedający z ceny, albo powiezie spowrotem do domu.

Opublikowano

A ja mam takie dwa ładne hf'y do sprzedania. Urodzone 26 i 28 grudnia, jeden po montbeliardzie, wyceniłem 1600 za dwa, agrofotowiczom coś bym opuścił, środek lubelskiego, jak ktoś chętny, priv.

Opublikowano

WIESAW , jak tylko szlo by kurierem przesłac biore , mysle ze my z wielkopolski powinnismy sie zebrac i przez AF dogadac sie z rolnikami i 20 szt zebrac i jechac konkretnie do was i dla siebie przywiezc , ja co kwartał zbieram ok 10 szt i zoładek mnie boli jak rano wchodze do obory i mysle ile czeka na mleko , kupic łatwo od handlazy ale kłopoty dopiero sie zaczynaja

Opublikowano

lolek200 a gdzie jest ten targ na którym to są cielaki prosto od krowy ?

np w Suwałkach jest duzy wybór w srode po 1 i 15 kazdego miesiaca, a cielaki prosto od krowy to najpredzej u mlecarzy duzych, tam nie pochodzi przy krowie. mam nadzieje ze odpowiedz dostateczna ;)

Opublikowano

tęskno troche za tymi prawdziwymi targami które były jeszcze 10 lat temu, a teraz u nas np w małopolsce to juz mało gdzie sie odbywają a jak juz co to prawie wszystkie nielegalne, a pieniądze na targowska samorządy pobrały z unji to porobili jarmaki z ciuchami i jajkami, a jak chłopu przyjdzie coś kupić czy sprzedać to nie ma gdzie. Dawniej jechało sie z bydłem czy świńmi na targ na którym było z 5 duzych kupców , robili dobrą cena bo między sobą konkurowali, pieniądze do reki, człowiek sie nie martwił czy przyjdzie ten przelew czy nie przyjdzie, zwierzęta do chowu w innym zakątku targu, było co kupić, była radość na samą myśl że sie pojedzie na jarmak.

Opublikowano

lesio27 kazdy moze sobie cos wybrac, czesc i tak wiezie spowrotem do domu bo nie ma tylu chetnych na hf-y ;) a jarmark naprawde fajny taki jak dawniej :D

fartom teraz te targi ze zwierzętami zanikaja bo po co wieźć na rynek jak mozna zadzownic i z gospodarstwa odbiora :D jeszcze co w drugiej wsi skupy porobili nawet 2 razy na tydzien niektóre biorą ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?
  • Dodaj nową pozycję...
v