Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak rolnicy oszukują to jest dobrze, ale jak rolnika oszukają to wielki płacz, ludzie miejcie trochę jakiegoś honoru i szacunku dla innych, ktoś zapłaci za taki szajs i klnie później. No co za naród, tylko patrzą jakby tu jeden drugiego wykiwać, grunt kasa i później leci do kościoła jeden z drugim jakby nic się nie stało. ;[ ;[ ;[

Niektórym rolnikom można tuc do głowy rozum ale i tak będą dziadostwo robić... ale jak będzie urodzaj i nie będzie gdzie sprzedać to będą blokować drogi bo na paliwo nie będą mieć... szkoda mi tylko tych po żadnych gospodarzy... takich ludzi nie brakuje....

Opublikowano

eeee skądże , kolega napisał wory wiec tak zrozumiałem , a woreczki to pewnie 15kg :P

15 a jakże. Najbardziej mnie bawią takie sytuacje jak czasami się jedzie na giełde , podchodzi klient pyta o cene jest powiedzmy 10 plnów a ten wyskakuje z textem "a 5 worów po ile puścisz?" :D :D :D W końcu taki kupiec to już prawie hurtownik :P

Opublikowano

Jak mają iść w górę ,kiedy giełda cały czas dołuje i na sklepach nie można wyciągnąć więcej niż 1.20 za kg. Co wy tam robicie na tych giełdach?

Opublikowano

Wszystkim rolnikom chłopom obszarnikom i handlarzom

życzę

Wesołych Świąt i pomyślności w Nowym Roku

No i oczywiście dobrej ceny za ziemniaki

Opublikowano

Dzięki za życzenia. Życzę Tobie jak i wszystkim Wesołych Świąt oraz jak najlepszego Nowego Roku. Oby za rok w komplecie, a więc zdrowia i jeszcze raz zdrowia Panowie i Panie. Pozdrawiam :)

Opublikowano (edytowane)

Wesołych świąt i udanego sylwestra :)

P Krzysztofie. Bajki pan pisze- Szykuje trochę pod markety do pośredników i takie rzeczy to w erze .Ten znajomy był po kielichu albo ma bujną wyobraźnie Nie widziałem nigdzie w markecie takich ziemniaków i towaru = oprócz made in china - jak pan opisuje. ŻYCZĘ POWODZENIA

Edytowane przez Robertkujawy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v