Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

koledzy jak tam u was z cenną ziemniaka u nas w małopolsce 12zł 15kg.a dziś w tesco w dąbrowie tarnowskiej przecena ziemniaka była jak byłem było 1,40a jest 0,80 ciekawość co to ma znaczyć.

Opublikowano

Można podejrzewać, że tanie ziemniaki były tylko wabikiem dla klientów. Jeśli już klient wejdzie do sklepu, to się skusi na inne towary.

Opublikowano (edytowane)

Na Rybitwach cena wyjściowa dzisiaj to 14 zł :)

ale jak się nie uda sprzedać do popołudnia to trzeba oddać łapie po 12-12.50zł ;[

lub przemarznąć w nocy razem z ziemniakami :unsure:

Paweł trzymaj tego ziemniaka do lutego a zobaczysz prawdziwą cenę :rolleyes: nie spiesz się , ja trzymam do lutego.Pod koniec stycznia wołam" Żelazną" :D i wybieramy jak leci :)

Potem ogłoszenie do żółtego jeża i sami będą podjeżdżać ci pod dom.

Ja tak robie co roku.

Myślę że z początkiem lutego cena ziemniaka będzie minimum 1,0zł/kg

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano

Dziś w nocy Rybitwy. Sprzedający cenią po 14 zł za worek żółtego ziemniaka. Po ile sprzedają ? trudno mi powiedzieć. towaru mało kilka stopni mrozu.

Na marginesie/ nie mam regulowanej atmosfery w przechowalni ( temp, wilg. ) i ziemniaki wyjątkowo szybko zaczęły kiełkować. Było i jest stosunkowo ciepło jak na tę porę roku i sądzę ,ze podaż może się zwiększać, albo już jest zwiększona. kto ma możliwości przechować ziemniaka w dobrym stanie do kwietnia może wziąć nawet 20 zł/worek .

Opublikowano

znajomy dostarcza ziemniaka do marketów, i jak robią taką promocję to ładuję w worki przemysłowy a do skrzyń odpad po sortowaniu i mówi, że ma dwa tygodni spokój, w tym roku brał wszystko jak leci, sami wywieźliśmy mu kilka wanien skrobiowego ziemniaka, a on tylko sortownik, etykieta i już był piękny Denar.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

znajomy dostarcza ziemniaka do marketów, i jak robią taką promocję to ładuję w worki przemysłowy a do skrzyń odpad po sortowaniu i mówi, że ma dwa tygodni spokój, w tym roku brał wszystko jak leci, sami wywieźliśmy mu kilka wanien skrobiowego ziemniaka, a on tylko sortownik, etykieta i już był piękny Denar.

Jak rolnicy oszukują to jest dobrze, ale jak rolnika oszukają to wielki płacz, ludzie miejcie trochę jakiegoś honoru i szacunku dla innych, ktoś zapłaci za taki szajs i klnie później. No co za naród, tylko patrzą jakby tu jeden drugiego wykiwać, grunt kasa i później leci do kościoła jeden z drugim jakby nic się nie stało. ;[ ;[ ;[

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v