Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zięba ściągał w tamtym tygodniu z zamartego.... a co do gościa ze sułoszowa to ma świeżego ziemniaka bo nawet sam mu przywozilem w tamtym roku ze szczekecina w Bii na rozmnażanie.... ma umowę ze szczekecinem....

Opublikowano (edytowane)

Sezon 2014 były ceny od 9 zł do 1.80 za 15 kg. To były nieopłacalne ceny, dużo ludzi z moich okolic to wzięła glebogryzarki i to wszystko rozpieprzyła, bo było nieopłacalne a sezon 2015 zarazie nie zapowiada się lepiej no chyba, że embargo ruszy lub będą powodzie no bo obszar sadzenia ziemniaków się nie zmieni, no ale w tym roku nie odmieniono już ziemniaków. W tamtym roku to wszyscy mieli tyle nakupione nawozu a w tym roku niewierze w to, że ludzie będą kupować tyle nawozów, bo nie będzie ich już stać.

Edytowane przez piotrek111111111
Pkt. 1.10 + 1.13 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano (edytowane)

Proponuje się kolego nauczyć najpierw języka polskiego a dopiero potem pisać posty na publicznym forum. Wracając do tematu podkarpackie, lokalne sklepy i bary  40-50 gr / kg zejście ok 2 tony tygodniowo 

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.1 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano

Dwie tony tygodniowo to już coś   :)    Ja w ostatnim tygodniu sto złotych na oczy nie widziałem (tak licho z wypłatami )   A zejscie biedne po ok 40- 50 worków dziennie  Może po wypłatach będzie lepiej     A co do sadzeniaka kwalifikowanego to raczej większość z nas na nowym materiale posadzi  coś     Paliwo tanieje to chociaż pojezdzić można więcej :) 

Opublikowano

u mnie też tyle samo będzie rosło, ze zbytem większego problemu niema tylko,że moje ilości wydają się raczej szklarniowe-sadzę ok hektara do półtora rocznie, w tej chwili idzie po 10/15kg i większe 20/30 kg z tym ,że w każdym woreczku troszkę dodaje gratis ;)

Opublikowano

U nas też słabo upycha się po tonie 3,50 / 15 kg Głuwnie stali odbiorcy. Detal od 7 zł do 10 .. Kupił bym z 10 t lorda lub denara jak leci z magazynu po 20 marca . Chcę odebrać sadzeniska więc wiecie o co chodzi ?? Okolice łęczycy -koła - brześcia kuj , dojade .Jak ktoś ma własny tranport może być dalej może dogadamy się ?

Pisac na priw Pozdrawiam

Opublikowano

A co Wy planujecie drugie tyle posadzic Panowie? :P

z tata sadziłem co roku 5-6,5 ha w tym sezonie co jest jeżdząc na wiosne z sadzeniakiem i zbożem popatrzyłem jak ludzie sadzą tzn każdy to zmniejszyłem na 3,5 ha a w tym roku chyba z powrotem sasadzimy z 5,5 ha tylko że troche może zakontraktujemy na skrobie to się jeszcze zobaczy po 15 lutego mają przyjechać do kumpla podpisywać umowe to podjade do niego i posłucham ;)

Opublikowano

Małopolanin ;) nie zapomniałem o tobie tylko dopiero teraz kupca znalazłem na większą ilość   :))    Ale może sie jeszcze trafi    :)    Ja sadze troche więcej bo mi tak wypadnie chyba że zobacze jak zaczną na wiosne wariować to posadze mniej     W tym roku lepiej by było nie sadzić nic    Bo cena tyłka nie urywa :)    I za grosze kupi sie  (nawet nieraz myśle że ludzie nie umią liczyć bo naprawde za grosze )     Ale z drugiej strony to swoje to swoje bo z kupnymi bywają nieraz jaja :)    Albo ziemniaki gromada albo cuda w worku    

Opublikowano (edytowane)

Mariusz nie sadz wogole... ja Ci na jesień przywiozę luzem na przyczepie wysortowane tylko sobie przepakujesz :-) a z cena się dogadamy na pewno ;-)

Edytowane przez damii1
Opublikowano (edytowane)

nawet sie zastanawiałem czy co nie kupić Ale przeliczyłem i narazie starczy (myślałem o lordzie denarze albo lelly )       Tajfun i bella mi coś mało schodzi          Dami    fajnie sie mówi ale jak rok temu szukałem to cena była nie do przełyknięcia     A może na ten rok coś wreszcie sie na ziemniaku zarobi  no chyba że bedzie powtórka z rozrywki

Edytowane przez mario666
Opublikowano

na jesieni było jeszcze dobrze.... ale teraz kicha.... czerwony sprzedaje 4zł żółty 3zł... zejście nawet mam bo w tym tygodniu poszło 30 ton a jeszcze mamy zrobyc 9 ton :) i tak do końca marca...

Opublikowano (edytowane)

ale pewnie wszystko gruby ziemniak ?   Ja dopiero ok 60 ton sprzedałem ale jeszcze jest tego   :(   i końca nie widać    :(     pewnie bym wszystko sprzedał   ale nie za tą cene   

Edytowane przez mario666
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v