Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie kopałeś? Dzików się nie boisz? I co z chorobami ?

dziki całą zimę jadły.Teraz będzie tam kukurydza

saszeta a po ile bys chciałbys sie pozbyc bo kolega dla bydła potrzebuje a widze ze niedaleko mnie mieszkasz

nie chciałem się pozbyć dlatego poszła talerzówka

Opublikowano

To miały niezłą wyżerę, teraz będą miały dla odmiany kukurydze bo pewnie już na pyrki patrzeć nie mogą. Ja miałem taki eksperyment z kukurydzy co na zimę został i wszyscy wieszczą że mi tam dziki połowę w tym roku zjedzą bo się do miejsca przyzwyczaiły. Bedzie trzeba je z dubeltówki odzwyczajać.

Opublikowano

Czy ktoś ma namiary na skupy ziemniaków łódzkie, śląskie, opolskie, dolnośląskie, wielkopolskie, mazowieckie? Jakie ceny proponują?

Generalnie od sprzedania mam 50t tajfuna, może ktoś zainteresowany cena jak i forma przygotowania do ustalenia.

tel. 607305602

Opublikowano

kulawa_koza a po ile sprzedajesz tego sadzeniaka tak z ciekawości pytam  bo mam troche do sprzedania skrobiowych i jadalnych  odmiany to irga bellarosa tajfun cekin eurostartch(czy eurostart)  te 2 ostatnie skrobiowe euro 19,7 % a cekiin 17%

Opublikowano

Wiecie jak ziemniak na Broniszach stoi ?? dzieje się coś?

dobrze napisałes stoi bo zejscie marne 400 worów sprzedawałem 3 dni żółty a irgę można i po 2,5?15kg? kupić

Opublikowano

Ci co mają ziemniaki w przechowalni i mogą je trzymać do maja bez dużych strat to właśnie w maju jeszcze może sprzeda towar trochę drożej, bo jak ktoś ma w kopcu to w tym roku słabo się przechowały i teraz trzeba je szybkiej sprzedać. Więc w maju może się okazać że jest trochę mniej towaru na rynku.

Opublikowano

Myślę że do końca kwietnia stary, a później to można zapomnieć. Każdy woli młodego, zresztą ja sam już dawno kupuję młodego, mimo że w piwnicach mam jeszcze pare ton swoich.

Opublikowano

koledzy jak tam sezon zakończony czy jeszcze macie towaru? ja w tym tygodniu skończyłem... podsumowanie zrobiłem 435500kg sprzedane...sezon słaby... 

Opublikowano

sprzedane ,na sadzeniaka zejście jest, W tym roku wielu będzie chciało sobie odrobić poprzedni słaby sezon. Posadziliście już ziemniaki bo ja jeszcze nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v