Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli tak będzie ziemniaczane gospodarstwa poupadają, dwa lata z rzędu chała, nie było chyba takiego roku nigdy, oby było lepiej i się nie sprawdziło

Opublikowano

ciekawe czy zrobiło się coś za ziemniaka po 2 zł czy tylko przebącyło rok i wyszło z dokładką albo na 0, na zero to by jeszcze pół biedy było

Opublikowano

a w jaki sposób ktos mógł cokolwiek zarobić przy cenie 2 zł ? pytania nie rozumiem :D jeśli sprzedawał tylko w tej cenie to na minus napewno

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z 2 handlarzami z małopolski i mówili ze na rybitwach po 5/6 zł w zależność od dnia można spokojnie kupić ziemniaka prawda to ? 

Opublikowano

sprzedają na targu 15kg za 10zł wiadomo przerzutnik musi zarobić raz tyle za ile kupił to widac można kupić za 5zł, chyba się szykuje kolejna zagłada w tym roku, trzeba poczekac do września jak będzie jak tak samo trzeba przeliczyć czy się opłaci wogóle w pole wjeżdżać i kopać

Opublikowano

dadzą dadzą w piatek w rzeszowie ziemniaka do oporu było a kupujących brak  a z tą suszą to chyba jest wiecej gadania niż prawdy bo każdy kopie i kopie :D

Opublikowano

Nie było żadnej suszy, niektóre powiaty miały niedobór wody ale nie było tragedi a po ostatnich opadach późne odmiany naciągną tyle że nawet jak kropla nie spadnie przez miesiąc to i tak będzie za dużo.

Opublikowano

Wolny rynek jest tylko u chłopa raz do góry 100% raz w duł . Nie szanują swojej pracy a najciekawsze jest to , że niektórzy sprzedają tanio a chwalą się , że drogo .

Tego nikt nie zmieni . 

Starsi ludzie powiadali , że Mietek to meeeeeeeeeeeee to zostanie się na wsi a Józek bystry to pójdzie do miasta .

Dlatego mamy takie ceny , Oczywiście nie wszyscy na wsi są meeeeeeeeeeeeeee.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v