Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cena jest 0,4zł/kg i wydajność teraz denar 56t/ha, satina też aż wyłaża z rajek a świeża Michalina 15 dużych ziemniaków pod krzakiem, wydajność aż głowa boli co z tym zrobić.Ale na te ilości deszczu co są to trzeba będzie wprowadzić korektę na minus bo ile zgnije to nie wiadomo, a mokro jest i od jutra gorąco także będą się gotować aż miło.

Opublikowano

w Legnicy na giełdzie podobno po tyle można już wyrwać :(

Przepraszam koleżanko, ale ktoś Ci głupot na opowiadał. Ziemniaka w Legnicy nie kupisz taniej jak 7-8zł/15kg. Ja osobiście sprzedaję 10zł/15kg. 3-4t.tydzień i nikt nie nażeka że drogo. Legnica to nie zagłębie ziemniaczane i prawie nikt nie zwiększył u nas obsady.Plony Denara na dzień dzisiejszy ok 50t/h. handlowego.
Opublikowano

jak osiągacie tak ogromne plony handlowego ziemniaka? u nas jak juz jest 30 ton handlowego to trafiają sie sztuki po ponad kilo, następne przyrosty plonu to handlowego pozaostaje i tak tyle samo bo coraz to więcej tych dużych trzeba odrzucić.

Opublikowano (edytowane)

U mnie sadzeniaka "O" z 3 krzaków pół wiaderka.98809704190347721155.jpg

Dobrze że tylko raz na stonke i zaraze bo były by jeszcze większe. I dobrze że tylko posadziłem 20 ar.:)

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano

Nawozenie, kwalifikat, ochrona i rosnie

Zapomniałeś kolego dodać jeszcze o wystarczającej ilości wody lub nawadnianiu.

U mnie już dłuuuuugo nie padało. Pod krzakiem większość to sadzonka a 60% plantacji kompletnie uschnięta.

No a cena na straganach od 60 do 80 gr

Opublikowano

Musi być i taki rok, jakby co rok ziemniak był po złotówie za kilo to zabrakło by sprzętu na składnicach, banki by nie zarobiły a każdy z nas nosiłby głowę w chmurach. :D :D

Opublikowano

Musi być i taki rok, jakby co rok ziemniak był po złotówie za kilo to zabrakło by sprzętu na składnicach, banki by nie zarobiły a każdy z nas nosiłby głowę w chmurach. :D :D

I gospodarka Niemiecka by się ruszyła 80 % sprzętu z zagranicy

Nic nie płaci w tym roku - Może do Putina :wub: wydzielimy jakieś województwo i zrobimy republikę . :)

I gospodarka Niemiecka by się ruszyła 80 % sprzętu z zagranicy

Nic nie płaci w tym roku - Może do Putina :wub: wydzielimy jakieś województwo i zrobimy republikę . :)

Opublikowano

Tak to by można było napisać gdyby było tak że ziemniak 4 lata płaci a 5 jest tanio tylko że sytuacja jest odwrotna 4 lata tanio w 5 lepiej chociaż nie do końca bo jak z ceną lepiej to znowu plon nie taki jak powinien być. :mellow: A że banki by nie zarobiły to ja w tym same pozytywy widzę B)

Opublikowano

Ponoć Rosja wstrzymała odbiór od nas warzyw i ziemniaków, zamkła granice.

To teraz to już będą po 2 zł za 15kg

Nie wiem co za pierdoły piszecie po pierwsze na ziemniaki nie ma embarga a po drugie na rosje trza fito i żaden mały rolnik sobie na zdobycie fito nie pozwoli a nasz roczny eksport na rosje to z 1%

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
  • Dodaj nową pozycję...
v