Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To Lipa . wszystko przez embargo nałożone przez Rosję , ale oni też muszą żywność skądś brać . Odblokują granice i cena pójdzie do góry .

co ma embargo na rosje do ceny ziemniaka w polsce. Sprzedajecie tam ziemniaka. A na sadzonke znieśli w kwietniu a nie teraz

Opublikowano

jak cena kiepska to winni wszyscy tylko nie rolnik

a jak cena dobra to tylko rolnika tego zasługa, że tak mądrze żądzi

typowe polskie myślenie.

Opublikowano

Niedługo to będzie cena marzenie.

No jeśli za pół darmo będą ludzie oddawać to co się dziwić. Każdy powinien ustalić minimalną cenę np. 7zł i niżej nie schodzić i by takiej tragedii z cenami nie było. Ale wiadomo lepiej się narobić i byle sprzedać nawet za 2zł.

Opublikowano

Nie każdy sadzi kwalifikatem. U nas nie sadzą kwalifikatem na sprzedaż. W pierwszym roku się rozmnaża i dopiero w drugim idzie na handel.

Istnieje takie pojęcie jak alternatywny zysk. Co z tego że zasadziłeś swoim sadzeniakiem skoro mogłeś go sprzedać po 1000zł/tona. 3x1000zł i masz faktyczny koszt.

Opublikowano

Istnieje takie pojęcie jak alternatywny zysk. Co z tego że zasadziłeś swoim sadzeniakiem skoro mogłeś go sprzedać po 1000zł/tona. 3x1000zł i masz faktyczny koszt.

Jak sam widzisz 3tys to mniej niż 5-7

Srednio trzeba przyjac ze producent sadzeniaka dostaje 60% ceny ktora pozniej jest w centrali wiec dlatego u nas wiekszosc robi tak jak pisal @hubert1984

3-3.5 Ilosci tirowe

Przetworstwo 31gr netto

Niechlow 1.25netto za jednostke skrobi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Mariusz123456
      Jak w temacie. Odbiór osobisty płatne gotówką. Termin to jesień 2019. Tylko z Pomorza
    • Przez abc1922
      Panwie po ile liczycie sobie oplacalnosc kupna obornika. Znaczy za ile kupujecie bądź sprzedajecie gnoj. Nie chodzi mi o zamianę za słome.
    • Przez PaweLisowicz
      Witam. Potrzebuję porady co do oprysku ziemniaków. Od kilku lat w ziemniakach mam przytulię czepną i z oprysków dostępnych w okolicy żadne opryski nie pomagają w 100% tego zabić. Tu pytanko jaki konkretnie oprysk polecacie, żeby zwalczyć tą przytulię? 
    • Przez biznes12
      potzrebuję porady odnośnie kombajnów ciąganych nowych mam na oku markę DEWULF ma ktoś taki kombajn?
      ogólnie chodzi mi o zbiór marchwi i ziemniaka żeby był i do tego i do tego  
      wie ktoś może jak cenowo marka Grimme wychodzi? czy mozna marchew i ziemniaki tym samym kombajnem zbierać?
  • Dodaj nową pozycję...
v