Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

po 1,2 zł sprzedajesz - jestem ciekaw jakie masz koszty (na czysto pewnie ze 30 gr z kg ci zostanie

Już nie Twoja w tym głowa ile mi zostaje. Ważne, że nie muszę przerzucać tyle ton, a zarobek ten sam.

Jeśli sprzedaje białego to jestem gotów uwierzyć w taką cenę ale w detalu. Hurtowo maksymalnie można dostać 1 zł - tak zwani busiarze na stołówki i restauracje tyle płacą.

Białego w ogóle nie sadzę, bo tylko nawiedzeni we wschodniej części kraju to kupują. U nas tylko żółty ziemniak się sprzedaje.
Opublikowano

Dajcie chłopakowi spokój, jeśli ma kupców co mu płacą 1,2zł, to super, ja jeśli by mi tyle płacili też bym sprzedawał.  Kolego tomek84pl pytasz się skąd handlarze biorą ziemniaka żeby po 8 sprzedawać, w sieradzu 6zł to norma, i to się chłopaki proszą żeby od nich kupić. Jak nic się nie ruszy to na wiosne 4zł/15kg to będzie rarytas. Pełne przechowalnie i każdy trzyma na wiosne.

Opublikowano

(...)  Kolego tomek84pl pytasz się skąd handlarze biorą ziemniaka żeby po 8 sprzedawać, w sieradzu 6zł to norma, i to się chłopaki proszą żeby od nich kupić. Jak nic się nie ruszy to na wiosne 4zł/15kg to będzie rarytas. Pełne przechowalnie i każdy trzyma na wiosne.

Dokladnie tak mi powiedzial znajomy ktory tam stoi, 1k workow 3-4 dni sprzedaje a kupuje po 6 czasem jak sie uda 5,5.

Co do ilosci w przechowalniach to w naszych stronach tez kazdy trzyma i liczy na przyjazd rumuna

Opublikowano

U mnie z podwórka żółty po 7 zł za 15kg że tak powiem w hurcie... 100-200 worków na tydzień. W detalu 10zł/15kg. I do zjazdowej mam 40km. Tam na Sieradzu lubią schodzić z ceny żeby tylko sprzedać. Zasadziliby mniej, dostaliby lepszą cenę i by lepiej na tym wyszli....

Opublikowano

U mnie z podwórka żółty po 7 zł za 15kg że tak powiem w hurcie... 100-200 worków na tydzień. W detalu 10zł/15kg. I do zjazdowej mam 40km. Tam na Sieradzu lubią schodzić z ceny żeby tylko sprzedać. Zasadziliby mniej, dostaliby lepszą cenę i by lepiej na tym wyszli....

No a resztę pola przeznaczymy na chodowle chomików albo świnek morskich ale wtedy ich ceny spadną i znowu wszystko będzie przez sieradzakow.To co twoim zdaniem powinniśmy robic.Świnie tanie zboże tanie dotadz mi kolego.
Opublikowano

Patrząc z perspektywy kraju to mieszkam w sieradzkim i sprzedaje po 50gr netto ilości tirowe...znajomi handlarze mówią tylko centrum i północ ma grubego ziemniaka wiec to może nie my psujemy cene.  

Opublikowano

Powiedzcie mi  czy wam też tak pyry rosną ?  bo jesli tak   to w lutym   będzie miękka papka kiełki grube na około  3 cm , no a pyrke mam taką sobie sprzedaje po 8 złoty  , aaa jeszce nigdy o tym czasie nie miałem  takich kiełek jak juz to  na oczkach było widac ,wszystkie odmiany mi równo rosną .Ten kto ma chłodnie to w tym roku może wygrac

Opublikowano

No a resztę pola przeznaczymy na chodowle chomików albo świnek morskich ale wtedy ich ceny spadną i znowu wszystko będzie przez sieradzakow.To co twoim zdaniem powinniśmy robic.Świnie tanie zboże tanie dotadz mi kolego.

Przede wszystkim nie schodzić z ceny. Jakby każdy wołał np. z podwórka po 7 zł to np. kupcy nie kupili by nigdzie taniej i by płacili po 7. A tak jak wie że rolnik ma dużo towaru i za wszelką cenę chce sprzedać to na pewno zejdzie z ceny... 

Opublikowano

7 zl hah to chyba staly odbiorca jakis u nas okolice czestochowy 6 zl nikt ci wiecej nie da chyba ze vinet a ogloszen jest duzo w sierackim zenawet po 6 odadza to oczym my mowimy jak sami rolnicy odaja

Opublikowano

No stały. Chciał opuszczać na 6 to powiedziałem że nie sprzedam i poczekam na lepszą cenę. No ale płaci 7 bez gadania... My tez musimy trochę warunki dyktować 

bo w końcu każdy będzie się bogacił, ale nie my....  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v