Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
mariusz19890807

Białoruś Jumz

Polecane posty

Witam wszystkich.Przy ktos kiedyś ustawił Sprzęgło od WOMU w Jumzie? jeżeli tak to prosze napisać jak ustawić mam z tym problem a mój Jumz Chodzi przy prasie zwijającej kosiarce i wszystko jest wciskane na siłę a niby mozna ustawić sprzęgło proszę o szybka odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GucioJUMZ    295

Z racji tego że sprzęgło jumza jest dwu tarczowe i jest trzy dzwigienki to są śruby którymi się ustawia luz pierwszej tarczy te ze sprężynkami po sobie mam jumza i też w belarce włanczam na siłę wom .w c330 jest że te śruby są wykręcone 1,5 obrotu czyli dokręcamy na leki opór i odkręcamy 1,5 lub 2 obroty . tylko czy pierwszy stopień będzie prawidłowo dzałał to nie wiem bo ja przetoczyłem docisk i koło i dałem tarcze ceramiczną i musiałem odkręcać dalej bo sprzegło ciągneło i nie ustawiłem tego drugiego stopnia . mam książkę jak chcesz tłumaczyć z rosyjskiego to ci wyślę na poczte ;

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy83    41

Mam instrukcję po polsku jak chcesz podaj maile, tam dokręca się śruby z sprężynami a 2 stopień wyłącza się naciskając dźwigienkę koło drążka zmiany biegów i sprzęgło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wieslaw16    49

Witam,książka podaje tak aby'' śruby oporowe wkręcić ,a nastepnie odkręcić każdą z nich jeden i jedna szusta obrotu" ja jeszcze nie regulowałem bo w miarę dobrze mi działa i jeśli tak piszą to pewnie powinno być dobrze :rolleyes: Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez rolnik0987654321
      Witam mam problem z wałkiem wom. Po zimnie wałek na ciepłym  oleju  mozna było zatrzymać ręką, ciśnie które dochodzi do tylnego korpusu to 18 bar w tylnym korpusie zostały wymienione wszystkie uyszczelniacze tarczki są nowe i dalej jest to samo po załączeniu wałek nie osiąga obrotów. Po kolejnym rozbieraniu dzoszlismy do tego ze cinienie ktore wchodzi to 18 bar ale ktore wychodzi tez jest duze i moje pytanie czy ktoś miał coś podobnego żeb y coś doradzic 
         
    • Przez mustafakali
      witam mam problem z moim jeleniem wszystko chodzi okey do momentu gdy załączę wom wtedy ginie wspomaganie podnośnik i kiper może ktoś wie czemu tak sie dzieje?
    • Przez Adam0401
      Witam . Jak w tytule mam problem z wałkiem WOM W fendt farmer 309 z 1995r. A mianowicie załancza mi wałek tylko na 750 . Na 540 i 1000 nie ma żadnej reakcji w guziku nie chce się zapalić kontrolka od załączenia walka . Na 750 normalnie załancza czyli pali się kontrolka w guziku i wałek przekazuje moc i rozlancza.  A na pozostałych przelozeniach nie chce załączyć.  
    • Przez nielot1966
      Dzień dobry wszystkim. Jest to mój pierwszy wpis na forum. Nie jestem rolnikiem a użytkownikiem ciągnika Renault 160.94 który służy do pielęgnacji lotniska trawiastego w naszym aeroklubie w Białymstoku. Przedni wom w naszym ciągniku jest załączany przyciskiem w panelu pod kierownicą za pomocą sprzęgła elektromagnetycznego. Sprzęgło non stop ulega awariom prawdopodobnie z powodu zbyt małego momentu jaki może przenieść, wytrzymuje 3/4 sezonu koszenia przednim mulczerem. Nie mogę znaleźć używanego elementu a w serwisie Classa rozkładają ręce i mówią że jest jakiś nietypowy i podobnych rozwiązań nie widzieli. Moje pytanie brzmi czy ktoś może podpowiedzieć jaki WOM można zastosować do tego ciągnika, jaki typ mamy tam zamontowany bo nie można go zidetyfikować (moze ktoś ma ciągnik z takim samym) i może po raz kolejny naprawić ale jest to chyba bezzasadne gdyż sprzęgło było naprawiane i poniesione koszty są już w granicach nowego i czy womy Zuidberga do Renówek 133.54  można podpasować do naszego 160.94.
    • Przez fendt856
      Witam otóż mam problem z wałkiem wom w Case mx 90c po włączeniu wałka kręci sie przez około 30 sekund po czym sie rozłącza i mruga ta zielona lampka .Zimą zerwały sie paski czytałem że ma to coś wspólnego z tym.Trzeba przeprowadzić jakąś kalibrację bo czytałem ale nie wiem zbytnio o co chodzi i błędy też trzeba usunąć ? Prosił bym o pomoc ? Z góry dziękuję   I jak ktoś posiadał instrukcje napraw było by super i kody błędów 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.